Ухвала
від 26.07.2019 по справі 826/5522/16
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

26 липня 2019 року

Київ

справа №826/5522/16

адміністративне провадження №К/9901/20465/19

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду :

судді-доповідача - Стеценка С.Г.,

суддів: Тацій Л.В., Чиркіна С.М.,

перевіривши касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю ВІЗАРД на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 19.06.2019 у справі № 826/5522/16 за позовом Товариства з додатковою відповідальністю "Трикотажна фабрика "КИЯНКА" до Державного реєстратора Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального Управління юстиції у місті Києві Гладуна Андрія Анатолійовича, треті особи: Головне територіальне управління юстиції у місті Києві, Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІЗАРД", Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація про визнання дій протиправними та скасування реєстраційної дії, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з додатковою відповідальністю "Трикотажна фабрика "КИЯНКА" звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва, в якому просило: - визнати протиправними дії ГТУЮ у м. Києві в особі відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району управління державної реєстрації, а саме реєстраційної дії зміна керівника TOB ВІЗАРД (код 23705387), вчиненої 20.07.2015; - скасувати реєстраційні дії зміна керівника TOB ВІЗАРД (код 23705387), вчиненої 20.07.2015 ГТУЮ у м. Києві в особі відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району управління державної реєстрації (після правонаступництва).

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 11.02.2019 у задоволені позову відмовлено повністю.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 19.06.2019 апеляційну скаргу Товариства з додатковою відповідальністю Трикотажна фабрика КИЯНКА задоволено, рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 11 лютого 2019 року скасовано. Адміністративний позов Товариства з додатковою відповідальністю Трикотажна фабрика КИЯНКА до Державного реєстратора Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві Гладуна Андрія Анатолійовича, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: Головне територіальне управління юстиції у м. Києві, Товариство з обмеженою відповідальністю ВІЗАРД , Шевченківська районна в м. Києві державна адміністрація про визнання дій протиправними та скасування реєстраційної дії - задоволено. Визнано протиправною та скасовано реєстраційну дію державного реєстратора Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві Гладуна Андрія Анатолійовича з внесення 20.07.2015 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про зміну керівника Товариства з обмеженою відповідальністю Візард .

19.07.2019 Товариством з обмеженою відповідальністю ВІЗАРД до Верховного Суду подано касаційну скаргу на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 19.06.2019.

Відповідно до частини першої статті 334 Кодексу адміністративного судочинства України, за відсутності підстав для залишення касаційної скарги без руху, повернення касаційної скарги чи відмови у відкритті касаційного провадження суд касаційної інстанції постановляє ухвалу про відкриття касаційного провадження у справі.

Касаційна скарга відповідає вимогам статті 330 вказаного Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстави для залишення касаційної скарги без руху, її повернення чи відмови у відкритті касаційного провадження відсутні.

Керуючись статтями 331, 334, 335, 338 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю ВІЗАРД на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 19.06.2019 у справі № 826/5522/16 за позовом Товариства з додатковою відповідальністю "Трикотажна фабрика "КИЯНКА" до Державного реєстратора Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального Управління юстиції у місті Києві Гладуна Андрія Анатолійовича, треті особи: Головне територіальне управління юстиції у місті Києві, Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІЗАРД", Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація про визнання дій протиправними та скасування реєстраційної дії.

Витребувати з Окружного адміністративного суду міста Києва справу № 826/5522/16 за позовом Товариства з додатковою відповідальністю "Трикотажна фабрика "КИЯНКА" до Державного реєстратора Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного територіального Управління юстиції у місті Києві Гладуна Андрія Анатолійовича, треті особи: Головне територіальне управління юстиції у місті Києві, Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІЗАРД", Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація про про визнання дій протиправними та скасування реєстраційної дії.

Учасники справи, яким адресовані копії касаційної скарги, можуть протягом 10 днів з дня вручення цієї ухвали подати відзив на касаційну скаргу в письмовій формі із зазначенням у ньому відомостей, передбачених частиною другою статті 338 Кодексу адміністративного судочинства України. До відзиву на касаційну скаргу слід додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Копію ухвали про відкриття касаційного провадження та копії касаційної скарги надіслати учасникам цієї справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

...........................

...........................

...........................

С.Г. Стеценко

Л.В. Тацій ,

С.М. Чиркін

Судді Верховного Суду

Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено31.07.2019
Номер документу83330785
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та скасування реєстраційної дії

Судовий реєстр по справі —826/5522/16

Постанова від 19.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Постанова від 19.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 26.07.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Постанова від 19.06.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Постанова від 19.06.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 29.05.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 29.05.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 08.05.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 01.04.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні