Ухвала
від 31.07.2019 по справі 381/1656/19
ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУДКИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08500, м. Фастів, вул. Івана Ступака, 25, тел. (04565) 6-17-89, факс (04565) 6-16-76, inbox@fs.ko.court.gov.ua

1-кс/381/1193/19

381/1656/19

У Х В А Л А

про проведення обшуку

м. Фастів Київська область 31 липня 2019 року

Слідчий суддя Фастівського міськрайонного суду ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , та слідчого ОСОБА_3

розглянув у закритому судовому засіданні клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ Фастівського відділення поліції Васильківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 42019111310000081 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.04.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України,-

Перевірив наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасників судового провадження,-

в с т а н о в и в :

Слідчим відділенням ВП на станції Фастів Васильківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019111310000081 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19.04.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що невстановлена особа, всупереч встановленому законом порядку, без оформлення відповідних дозвільних документів, займається роздрібним продажем палива на території ТОВ «Шляховик» за адресою: Київська обл., м. Фастів, вул. Гетьманська (Фрунзе), 1 чим спричиняє шкоди державним інтересам.

Згідно інформації Головного управління Держпраці у Київській області ТОВ "СБС-Інвест" дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпекине видавались.

Згідно інформації Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації на вказаній земельній ділянці знаходиться нововиявлений суб`єкт господарювання, що спеціалізується на прийомі, зберіганні, реалізації рідкого та газоподібного палива (АЗС, АГЗП, АЗК, нафтобази, тощо) станом на 27.03.2019.

Згідно інформації Головного управління держпродспоживслужби в Київській області проект організації санітарно-захисної служби та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на вказаний об`єкт не видавались.

Відповідно до п. 10 Переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженого Наказом Держнаглядохоронпраці України від 26.01.2005 №15, до таких робіт зокрема віднесено роботи з надзвичайно займистими, легкозаймистими, займистими та вибухонебезпечними речовинами.

Таким чином, власник АЗС/АГЗП повинен одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки відповідно до вимогПорядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107.

Частиною 3 ст. 21 Закону України «Про охорону праці» передбачено, що роботодавець повинен одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (далі - дозвіл). Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, видає дозволи на безоплатній основі на підставі висновку експертизи стану охорони праці та безпеки промислового виробництва суб`єкта господарювання, проведеної експертно-технічними центрами, які належать до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, або незалежними експертними організаціями, які забезпечують науково-технічну підтримку державного нагляду у сфері промислової безпеки та охорони праці. На застосування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки виробник або постачальник устаткування підвищеної небезпеки отримує дозвіл до прийняття зобов`язань на постачання.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, згідно обставин викладених в ньому, просив його задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 223 КПК України, слідчі (розшукові) дії є діями спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Згідно ч. 2 ст. 223 КПК України підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Частиною 2 ст. 234 КПК України визначено, що обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно витягу з реєстру прав на нерухоме майно ділянка за адресою: Київська обл., м. Фастів, вул. Гетьманська (Фрунзе), 1 на лежить ФБ ТОВ «Шляховик».

Враховуючи викладене є всі підстави вважати, що особи, які здійснюють свою діяльність за допомогою вказаного заправного модуля, здійснюють її нелегально, без передбаченої відповідними нормативними актами дозвільної документації, тобто існує реальна загроза для життя та здоров`я людей або настання інших тяжких наслідків, внаслідок функціонування АЗГС яка знаходиться за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Гетьманська (Фрунзе), 1.

Отже, необхідно провести обшук з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, майна, яке було здобуте в результаті вчинення кримінального правопорушення, документів, грошових коштів, а також печаток, документів в електронному вигляді, електронних накопичувачів інформації, чорнових записів, чорнових бухгалтерських документів, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, що містить на магнітних носіях доказову інформацію у даному кримінальному провадженні та інші предмети та документи, що свідчать про вчинення вказаного кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у ході проведення досудового розслідування з подальшим вилученням вище переліченого.

Крім цього, оскільки за своєю сутністю обшук є обмеженням права на недоторканість житла чи іншого володіння особи, котре за вимогами ст. 13 КПК України не може бути здійснене не інакше як за вмотивованим судовим рішенням, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити та надати дозвіл на проведення обшуку за місцем функціонування АЗГС яка знаходиться за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Гетьманська (Фрунзе), 1.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл заступнику начальника СВ Фастівського ВП Васильківського ВП ГУНП в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 , слідчому СВ Фастівського ВП Васильківського ВП ГУНП в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_5 , слідчому СВ Фастівського ВП Васильківського ВП ГУНП в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 , прокурору Фастівської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_7 , прокурору Фастівської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_8 , прокурору Фастівської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_9 , прокурору Фастівської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_10 , прокурору Фастівської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_11 на проведення обшуку за адресою: за адресою:

АДРЕСА_1 що належить ФБ ТОВ «Шляховик» з метою відшукання та вилучення речей, а саме: машин, механізмів, установок підвищеної небезпеки для здійснення господарської діяльності щодо автомобільних паливно-заправних станцій, цистерн (резервуарів) для зберігання паливних матеріалів, паливо, яке міститься в цистернах (резервуарах), заправну колонку, електронасосні агрегати та інші машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки за допомогою яких здійснюється роздрібна торгівля паливом, грошові кошти та товарні чеки видані за наслідками здійснення незаконної господарської діяльності, а також документи, які підтверджують право на експлуатацію вищевказаного майна та/або містять інформацію щодо отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, журнали проходження інструктажів з техніки безпеки тощо.

Строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудФастівський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення31.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83348641
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —381/1656/19

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Ухвала від 12.09.2019

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 19.08.2019

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 02.08.2019

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 02.08.2019

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 31.07.2019

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 05.07.2019

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Ухвала від 05.07.2019

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

Ухвала від 05.07.2019

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Буймова Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні