Ухвала
від 30.07.2019 по справі 160/5273/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

30 липня 2019 року м. Київ № 160/5273/19

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Мазур А.С., ознайомившись із позовною заявою та доданими до неї матеріалами

Офісу великих платників податків ДФС до Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві про скасування постанови державного виконавця,

ВСТАНОВИВ:

Офіс великих платників податків ДФС звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві про скасування постанови державного виконавця.

Вирішуючи питання про наявність підстав для відкриття провадження у справі, суд виходить з наступного.

Відповідно до частини четвертої статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Дослідивши зміст позовної заяви та додані до неї документи судом встановлено, що позивач просить суд скасувати постанови головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління ДВС Головного територіального управління юстиції у м. Києві Махової Д.А., від 23.05.2019 про накладення штрафу на Офіс великих платників податків ДФС та про стягнення з боржника витрат виконавчого провадження за проведення виконавчих дій.

Однак, належним чином засвідчені копії оскаржуваних постанови від 23.05.2019 позивач до матеріалів справи не надав.

Відповідно до частини першої статті 122 Кодексу адміністративного судочинства України позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Частиною першою статті 287 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що учасники виконавчого провадження (крім державного виконавця, приватного виконавця) та особи, які залучаються до проведення виконавчих дій, мають право звернутися до адміністративного суду із позовною заявою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця порушено їхні права, свободи чи інтереси, а також якщо законом не встановлено інший порядок судового оскарження рішень, дій чи бездіяльності таких осіб.

Згідно з пунктом 1 частини другої статті 287 Кодексу адміністративного судочинства України позовну заяву може бути подано до суду у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи інтересів.

Разом з тим, в тексті позовної заяви, позивач зазначив, що постанови від 23.05.2019 у виконавчому провадженні №58841445 були отримані ним 27.05.2019 проте, до матеріалів справи позивачем не долучено жодного доказу на підтвердження, зокрема дати отримання оскаржуваних постанов.

Вказане, позбавляє суд можливості встановити дотримання позивачем встановленого законом строку на звернення до суду.

Відповідно до частини першої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене вказані недоліки позовної заяви позивач може усунути шляхом надання належним чином засвідчених копій постанов головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління ДВС Головного територіального управління юстиції у м. Києві Махової Д.А., від 23.05.2019 про накладення штрафу на Офіс великих платників податків ДФС та про стягнення з боржника витрат виконавчого провадження за проведення виконавчих дій, та усіх наявних у позивача доказів отримання вказаних постанов із зазначенням дати їх отримання.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 171 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Залишити позовну заяву Офісу великих платників податків ДФС без руху.

2. Встановити позивачу 10-денний строк з дня отримання даної ухвали на усунення недоліків позовної заяви.

3. Попередити позивача про те, що у разі, якщо недоліки не буде усунуто у встановлений судом строк, позовну заяву буде повернуто відповідно до пункту першого частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.С. Мазур

Дата ухвалення рішення30.07.2019
Оприлюднено01.08.2019
Номер документу83354286
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування постанови державного виконавця

Судовий реєстр по справі —160/5273/19

Ухвала від 29.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 22.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 30.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 11.06.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні