Ухвала
від 24.07.2019 по справі 544/857/19
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 544/857/19

Пров.№ 1-кс/544/452/2019

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 липня 2019 року м. Пирятин

Слідчий суддя Пирятинського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Пирятина по вул. Соборна, 41, клопотання слідчого СВ Пирятинського ВП ГУНП Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Пирятинського відділу Лубенської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И Л А:

Слідчий СВ Пирятинського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до судуіз клопотаннямпро тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання слідчий обґрунтовує тим, що 31.08.2018 року до Пирятинського відділення поліції надійшла заява від ОСОБА_5 про підроблення її особистого підпису у Договорі від 30.07.2014, укладеному між заявницею та її сестрою ОСОБА_6 про розподіл спадкового майна їх покійного батька ОСОБА_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З показань ОСОБА_5 слідує, що її сестра ОСОБА_6 підробила підпис заявниці у вищезазначеному договорі від 30.07.2014 про розподіл спадкового майна, який подала в ІНФОРМАЦІЯ_2 та на підставі підробленого договору незаконно отримала право власності на спадкове майно їх покійного батька ОСОБА_7 , зокрема, на земельну ділянку, площею 2,83 га, розташовану в адміністративних межах Луговицької сільської ради Чорнухинського району, кадастровий номер 5325182300:00:002:0006.

Розслідуванням встановлено, що відповідно до заповіту ОСОБА_8 , посвідченого 23.11.2010 державним нотаріусом ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_9 під номером в реєстрі №3020, все майно ОСОБА_8 заповідано ОСОБА_5 .

Встановлено, що договір, укладений між ОСОБА_5 та ОСОБА_6 про розподіл спадкового майна ОСОБА_7 був посвідчений державним нотаріусом ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_9 30.07.2014 під номером в реєстрі №1-1693.

У подальшому вказаний договір про розподіл спадкового майна був поданий до ІНФОРМАЦІЯ_3 для оформлення права власності на спадкове майно в рамках спадкової справи ОСОБА_8 №218/2014.

З метою підтвердження (спростування) доводів, викладених у заяві ОСОБА_5 , зокрема, чи мало місце підроблення підписів у договорі про розподіл спадкового майна та інших офіційних документах під час оформлення спадщини ОСОБА_7 , в ході досудового розслідування виникла необхідність у проведення тимчасового доступу та тимчасового вилучення оригіналів усіх документів, що містяться у спадковій справі ОСОБА_7 , зареєстрованій у спадковому реєстрі №218/2014, що знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_4 , з метою проведення судової почеркознавчої експертизи, в проведені якої виникла необхідність для з`ясування, чи дійсно мали місце факти підроблення офіційних документів.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав заяву в якій просив слухати клопотання без його участі та задовольнити його в повному обсязі.

Вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, приходжу до наступних висновків.

Відповідно до ст.163КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

У поданому клопотанні та доданих документах слідчим обґрунтовано доведено, що вказані у клопотанні документи мають доказове значення у кримінальному провадженні, їх отримання необхідне для перевірки фактів підроблення офіційних документів. У слідчого судді є достатньо підстав вважати, що вказані у клопотанні слідчого речі та документи знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , а іншим способом довести обставини, що підтверджують чи спростовують указані вище факти, неможливо, а вилучення їх оригіналів необхідне для проведення судових експертиз у цьому кримінальному провадженні.

За таких обставин клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст.159,163-165,309КПК України,слідчий суддя,

У Х В А Л И Л А:

Клопотання слідчого СВ Пирятинського ВП ГУНП у Полтавській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Пирятинського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів, що містяться у спадковій справі ОСОБА_7 , зареєстрований у спадковому реєстрі №218/2014 держаним нотаріусом ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_9 , з можливістю їх вилучення, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали - до 24 серпня 2019 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

СудПирятинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення24.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83358567
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —544/857/19

Ухвала від 24.07.2019

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 09.07.2019

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні