Ухвала
від 17.05.2019 по справі 759/9086/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/3056/19

ун. № 759/9086/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2019 року слідчий суддя Святошинського району м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора відділу прокуратури Київської області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_4 , про проведення обшуку в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018111200000395від 13.06.2018 року за ознаками складу злочину, ч. 3 ст. 191 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчим суддеювстановлено,щоВідділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській областіздійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018111200000395 від 13.06.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Слідчий зазначив, що досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2017 - 2019 років службові особи КП «Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської ради» за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Будівельна компанія «Баланс» привласнили чуже майно, а саме грошові кошти виділені з місцевого бюджету на реконструкцію дошкільного навчального закладу «Барвінок» (далі «Барвінок») по вулиці Балукова, 2-а в с. Крюківщина Києво-Святошинського району Київської області», якими розпорядились за власним розсудом, за наступних обставин:

Слідчий зазначив, що згідно інформації з мережі Інтернет, що міститься на офіційному сайті https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-04-01-000005-c встановлено, що КП «Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської ради» є замовником тендеру по «Реконструкції дошкільного навчального закладу «Барвінок» по вулиці Балукова, 2-а, в с. Крюківщина Києво-Святошинського району Київської області», переможцем якогообрано підприємство ТОВ «Будівельна компанія «Баланс» (код ЄДРПОУ 39399482).

Слідчий зазначив, що 16 травня 2017 року за результатами проведеного тендеруміж КП «Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської ради`таТОВ «Будівельна компанія «Баланс»(далі ТОВ «БК «Баланс») укладений відповідний договір підряду щодо реконструкції «Барвінка», вартість робіт склала 29550000 грн.

При цьому, до виконання будівельних робіт по реконструкції «Барвінка»,було залучено декількох субпідрядників: ТОВ «УкрбудКонстракшн» (код ЄДРПОУ 41449123), ТОВ «Київ Білд-Груп» (код ЄДРПОУ 41513256), ТОВ «Будівельна група «Мегаполіс» (код ЄДРПОУ 41685040), ТОВ «Граніт-Флагма» (код ЄДРПОУ 42202737), ТОВ «Будівельна компанія «Укрбілд» (код ЄДРПОУ 419841040),яким ТОВ «БК «Баланс» перераховані грошові кошти, а саме:

ТОВ «УкрбудКонстракшн» перераховано4860368,49 грн.;

ТОВ «Граніт-Флагма» перераховано 10166486,96 грн.;

ТОВ «Київ Білд-Груп» перераховано 7685822,53 грн.;

ТОВ «Будівельна компанія «Укрбілд» перераховано 2950529,15 грн.,

ТОВ «Будівельна група «Мегаполіс» перераховано 1600650,3 грн., що підтверджується зареєстрованими податковими накладними згідно з «Єдиним реєстром податкових накладних» АІС «Податковий блок» Державної фіскальної служби України.

Слідчий зазначив, що водночас, наявна інформація свідчить, що вказані підприємства будівельні роботи не виконувалий не мали можливості їх виконати через відсутність найманих працівників, крім директора, головного бухгалтера та засновника в одній особі, а кошти перераховані ТОВ «БК «Баланс» були переведені у готівку за допомогою підприємств із ознаками фіктивності, а саме: ТОВ «ЕдвенчерКомпані» (код ЄДРПОУ 41915947), ТОВ «КраунБрідж» (код ЄДРПОУ 41698290), ТОВ «ІвенсЛофт» (код 41925007), ТОВ «ВейронЛтд» (код ЄДРПОУ 42491328), ТОВ «Інтерпромтрейдінг» (код ЄДРПОУ 40672663), ТОВ «ТейнорДесіжн» (код ЄДРПОУ 41788765), ТОВ «ІРЦ Євростандарт» (код ЄДРПОУ 41465648) та інших,ів подальшому привласнені.

Слідчий зазначив, що допитаний як свідок засновник, директор та бухгалтер ТОВ «УкрбудКонстракшн`Фокусов В.А. показав, що він до реєстрації (перереєстрації), ведення фінансово-господарської діяльності, складання та подачі податкової звітності підприємства не мав ніякого відношення, будь-яких документів, пов`язаних із діяльністю підприємства не підписував, та нікого на це не уповноважував.

Також, допитана як свідок засновник, директор та бухгалтер ТОВ «ІРЦ Євростандарт`Мазуренко Д.С. показала, що вона зареєструвала (перереєструвала) вказане підприємство за грошову винагороду на прохання малознайомої особи, без мети ведення фінансово-господарської діяльності.

Слідчий зазначив, що окрім цього, за результатами аналізу баз даних АІС «Податковий блок» Державної фіскальної служби України з`ясовано, що у вищезазначених підприємств відсутні офісні та складські приміщення, основні засоби виробництва (будівельна техніка, автотранспорт, устаткування тощо), достатня кількість кваліфікованого персоналу, необхідні ліцензії та дозволи на виконання комплексу будівельно-монтажних робіт.

Слідчий зазначив, що у вересні 2018 року, службові особи КП «Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської ради» та ТОВ «БК «Баланс»,з метою приховування привласнених ними грошових коштів, заздалегідь розуміючи про неможливість виконання робіт у повному обсязі, відповідно до умов тендеру, та у визначений термін, домовились про збільшення фінансування реконструкції «Барвінка».

Слідчий зазначив, що 20.09.2018, відповідно до протоколу №15 засідання тендерного комітету КП «Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської ради» щодо проведення переговорної процедури закупівлі, посилаючись на п. 6 ст. 35 Закону України «Про публічні закупівлі», прийняте рішення про укладення договору з попереднім виконавцем робіт ТОВ «БК «Баланс».

В результаті чого, 03.10.2018 між КП «Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської ради» та ТОВ «БК «Баланс» укладений договір підряду №1-09/18 на додаткові роботи, на загальну суму 14 700 000 грн., з яких більша частина отриманих коштів, перерахована на банківські рахунки вищезазначених підприємств із ознаками фіктивності, з метою їх подальшого незаконного переведення у готівку та привласнення.

Слідчий зазначив, що у органу досудовогорозслідування є підставивважати, щовраховуючи ознакифіктивності субпідрядних підприємств, ТОВ «БК «Баланс» не виконало в повномуобсязі будівельно-монтажні роботи та не поставило належні товарно-матеріальні цінності (далі - ТМЦ) відповідно до вимог тендерноїдокументаціїпо проекту «Реконструкція дошкільногонавчального закладу«Барвінок» повулиці Балукова,2-а,в с.Крюківщина Києво-Святошинськогорайону Київськоїобласті», а також штучно завищиловартістьвиконанихробіт, щопризвело до розкрадання бюджетних коштів.

Слідчий зазначив, що з метою недопущення знищення доказів у вказаному кримінальному провадженні, відшукання та вилученнязавідомо підроблених документів, записників з чорновими записами, комп`ютерної техніки та флеш накопичувачів, інших носіїв інформації, у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку у житлових та нежитлових приміщеннях, що використовуються ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,як пункт видачі готівкових коштів, у тому числі виділених на реконструкцію ДНЗ «Барвінок», а саме у приміщеннях розташованих за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий зазначив, що відповідно до інформації із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна право власності на житлові та нежитлові приміщення, якірозташовані за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано за ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ТОВ «Істейт менеджмент» (код ЄДРПОУ40021560).

Слідчий зазначив, що з метою відшукання та вилучення вище зазначених документів, предметів, майна, що мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вони можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні місці.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав клопотання до суду про розгляд клопотання без його участі.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України, Слідчий, прокурор має право допостановленияухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті234цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею255цього Кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України прокурор, слідчий за погодженням із прокурором, зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій, звернутися з клопотанням про проведення обшуку (проникнення до приміщення чи іншого володіння), до слідчого судді.

Згідно ч.2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчим суддею встановлено, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, з метою захисту інтересів суспільства та Держави від кримінальних правопорушень, а також забезпечення швидкого, всебічного, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, дійшов висновку про задоволення клопотання.

Враховуючи вище викладене, керуючись ст.110,234 КПК України, слідчий суддя -

ухвалив :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_4 ,- задовольнити.

Надати надати старшому слідчому в особливо важливих справах відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_4 та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №42018111200000395 від 13.06.2018, дозвіл на проведення обшуку у житлових та нежитлових приміщенняхза адресою: АДРЕСА_1 , що використовуються ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,з метою відшукання та вилучення: - оригіналів договорів, специфікацій до них, податкових накладних, накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, векселів, актів прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей, листів, доручень, актів виконаних робіт, актів виконаних робіт за формою КБ-2, довідки КБ-3, актів взаємозвірок, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, товарно-транспортних накладних, сертифікатів якості; печаток, штампів, оригіналів статутних документів, копій паспортів, в тому числі оригіналів викрадених та підроблених паспортів на ім`я керівників, відбитків печаток, штампів, бланки, чорнових записів; схем та інших документів, що можуть свідчити про планування дій службових/посадових осіб, направлених на заволодіння бюджетними коштами та та/або ухилення вказаними підприємствами від сплати податків, а також сприяння в переведенні безготівкових коштів в готівку, інших предметів та документів, що свідчать про причетність службових/посадових осіб КП «Управління капітального будівництва Крюківщинської сільської ради» (код ЄДРПОУ 40335998), ТОВ «Будівельна компанія «Баланс» (код ЄДРПОУ 39399482), ТОВ «УкрбудКонстракшн» (код ЄДРПОУ 41449123), ТОВ «Будівельна група «Мегаполіс» (код ЄДРПОУ 41685040) та ТОВ «Київ Білд-Груп» (код ЄДРПОУ 41205229), ТОВ «Граніт-Флагма» (код ЄДРПОУ 42202737), ТОВ «Будград КСД» (код ЄДРПОУ 42203552), ТОВ «БК Укрбілд» (код ЄДРПОУ 41984104), ТОВ «ЕдвенчерКомпані» (код ЄДРПОУ 41915947), ТОВ «КраунБрідж» (код ЄДРПОУ 41698290), ТОВ «ІвенсЛофт» (код 41925007), ТОВ «ВейронЛтд» (код ЄДРПОУ 42491328), ТОВ «Інтерпромтрейдінг» (код ЄДРПОУ 40672663), ТОВ «ТейнорДесіжн» (код ЄДРПОУ 41788765), ТОВ «Монеро» (код ЄДРПОУ 41502176), ТОВ «ФеміліБізгруп» (код ЄДРПОУ 41442112), ТОВ «Поствен» (код ЄДРПОУ 41314551), ТОВ «ТК Лерс Груп» (код ЄДРПОУ 42060198), ТОВ «ШефтальТрейд» (код ЄДРПОУ 42033960), ТОВ «Вінке Груп» (код ЄДРПОУ 41797895), ТОВ «Мейн Стрім ЛТД» (код ЄДРПОУ 40933111), ТОВ «Франк Індастрі» (код ЄДРПОУ 42381014), ТОВ «Соціал Вуд» (код ЄДРПОУ 42329478), ТОВ «Українська товарна група «Сиваш» (код ЄДРПОУ 42534633), ТОВ «Сиваш Девелопмент» (код ЄДРПОУ 42534455), ТОВ «Торінгтонтрейд» (код ЄДРПОУ 41267149), ТОВ «Будмарсельт» (код ЄДРПОУ 40647155), ТОВ «Міроу ЮА» (код ЄДРПОУ 39502030), ТОВ «Денкер Груп» (код ЄДРПОУ 39716560), ТОВ «Гранд УкрТрейдінг» (код ЄДРПОУ 42534518), ТОВ «СкайнІндастрі» (код ЄДРПОУ 42296280), ТОВ «Скайфорд Груп» (код ЄДРПОУ 42192483), ТОВ «БудмонолітКонстракт» (код ЄДРПОУ 41071460), ТОВ «Радвард» (код ЄДРПОУ 42129830), ТОВ «Будмонтажінвест» (код ЄДРПОУ 42300129), ТОВ «Одеса Укрбуд» (код ЄДРПОУ 42388753), ТОВ «ЧорноморУкрТрейдінг» (код ЄДРПОУ 42388973), ТОВ «Онтаріо ЛТД» (код ЄДРПОУ 40873147), ТОВ «Лайтстрейдінг» (код ЄДРПОУ 41570623), ТОВ «УТК Фуд Постач» (код ЄДРПОУ 42534790), ТОВ «ІРЦ Євростандарт» (код ЄДРПОУ 41465648) до вчинення розслідуваного кримінального правопорушення або інших кримінальних правопорушень;

- комп`ютерної техніки, магнітних, оптичних, електронних та будь-яких інших носіїв інформації, в тому числі мобільних телефонів (смартфонів), на яких є відомості чи документи щодо операцій з вищевказаними підприємствами та чернетки підроблених документів;

- коштів здобутих злочинним шляхом;

- речей обіг яких обмежений, або заборонений.

Обшук проводити з обов`язковим проведенням відео фіксування.

Перед проведенням обшуку, копії ухвали про проведення обшуку вручити уповноваженому представнику.

Під час проведення обшуку забезпечити участь адвоката у кримінальному провадженні.

Ухвала слідчого судді діє один місяць.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.05.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83366326
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018111200000395від 13.06.2018 року за ознаками складу злочину, ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —759/9086/19

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні