Ухвала
від 31.07.2019 по справі 552/7269/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/7269/18

Провадження № 1-кс/552/2930/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31.07.2019 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 за участі секретаря судових засідань ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС третього відділу РКП СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області лейтенант податкової міліції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС третього відділу РКП СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області лейтенант податкової міліції ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання обґрунтовує тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017170090000003 від 27.01.2017 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,3 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що фізична особа-підприємець ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ), перебуваючи на спрощеній системі оподаткування, а також перевищивши річний ліміт доходу, під час здійснення фінансово-господарської діяльності, пов`язаної з виготовленням та реалізацією косметичної продукції без відображення по бухгалтерському та податковому обліках, ухилився від сплати податків у значних розмірах.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження ФОП ОСОБА_5 здійснює господарську діяльність з виготовлення запатентованої косметичної продукції лаків та гель-лаків власного бренду « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Крім цього, встановлено, що ФОП ОСОБА_5 здійснює незаконне виробництво лаків та гель-лаків під маркою відомих брендів (« ІНФОРМАЦІЯ_2 » - Німеччина, «BELLO» - Італія, без наявності відповідних дозвільних документів.

Частину сировини та ємностей для виготовлення косметичної продукції ФОП ОСОБА_5 транспортує з Китаю та Росії поза митним контролем через невстановлених осіб за готівкові кошти, а також особисто та через найманих працівників ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , користуючись при цьому послугами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 . Проведеними оперативними заходами встановлено, що частину сировини та ємностей для фасування продукції він придбає на території України без будь-яких документів про походження товарів.

За допомогою отриманої сировини та ємностей, ФОП ОСОБА_5 здійснює виготовлення косметичної продукції, яку розповсюджує через власну мережу магазинів та торгових представників, а також через власний інтернет-сайт: « ІНФОРМАЦІЯ_4 », на якому розміщений асортимент продукції, контактні телефони, адреса місце знаходження тощо.

Також, відповідно до матеріалів кримінального провадження ФОП ОСОБА_5 є платником єдиного податку ІІ групи та основним видом діяльності є оптова торгівля товарами господарського призначення. Згідно поданих декларацій з ФОП ОСОБА_5 за 2017 рік обсяг доходу складає 985,0 тис. грн., за 2018 рік обсяг доходу складає 970,0 тис. грн.

Відповідно до п.п. 2 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України граничний обсяг річного доходу для фізичних осіб-підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування на ІІ групі платників єдиного податку не повинен перевищувати 1,5 млн. грн. за звітний рік. В разі перевищення вказаного обсягу на суму перевищення обсягу доходу застосовується ставка 15% єдиного податку (п.п. 1 п. 293.4. ст. 293 Податкового кодексу України). Проте досудовим розслідуванням встановлено, що фактичний дохід ФОП ОСОБА_5 за 2017 рік складає понад 10 млн. грн., за 2018 рік складає понад 15,0 млн. грн., за перший квартал 2019 року складає понад 5 млн. грн., який він не декларує у повному обсязі як фізична особа підприємець та не сплачує податки у повному обсязі. Також встановлено, що в складських та виробничих приміщеннях постійно знаходиться не облікована сировина та готова продукція в середньому на суму понад 15 млн. грн.

Указані документи мають значення для встановлення істини по справі, необхідні для проведення судової почеркознавчої експертизи.

Слідчий суддя заслухавши слідчого, який клопотання підтримав та просив його задовольнити, дослідивши матеріали додані до клопотання приходить до таких висновків.

Слідчим управліннямфінансових розслідуваньГоловного управлінняДФС уПолтавській областіздійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017170090000003 від 27.01.2017 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,3 ст. 212 КК України.

Враховуючи той факт, що документи до яких планується отримати тимчасовий доступ у подальшому будуть використані як докази по кримінальному провадженню (оскільки містять дані про факти вчинення кримінального правопорушення) та враховуючи, що іншими способами неможливо підтвердити чи спростувати факти надання послуг з доставки товару ФОП ОСОБА_5 та його працівниками ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , необхідно надати тимчасовий доступ до документів, володільцем яких є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридичною адресою якого є: АДРЕСА_2 .

Згідно з ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Отже, відповідно до вимог ч. 5 ст.163 КПК України та враховуючи, що слідчому необхідно отримати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів з приводу фінансово-господарських взаємовідносин ФОП ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ), фізичних осіб ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), для повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.159,160,163,164, 166 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів з приводу фінансово-господарських взаємовідносин ФОП ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ), фізичних осіб ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), а саме: договорів (угод) та додатках до них, додаткових угод, товарно-транспортних накладних, відомостей, роздруківок руху коштів із зазначенням дат перерахування грошових коштів від контрагентів-постачальників та отримувачів, документів, в яких міститься інформація про час і місця розташування відділень, за адресою яких здійснювалися відправлення та розвантаження, вид продукції, марки транспортних засобів та д.н.з. автотранспортних засобів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » або партнерів, якими здійснювалося транспортування вантажів, маса нетто, брутто вантажу, номери вантажних декларацій та накладних, а також документів, що стосуються відправлень та одержань кореспонденції, вантажів, посилок тощо, що містять інформацію про відправника та одержувача відносно ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , а також відповідно до мобільних телефонів операторів зв`язку НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 та які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридичною адресою якого є: АДРЕСА_2 за період з 01.01.2017 по дату винесення ухвали слідчим суддею.

Тимчасовий доступ до вищевказаних документів та можливість їх вилучення надати: начальнику третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_8 , заступнику начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_9 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_11 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_12 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_13 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_14 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_15 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_16 , заступнику начальника відділу ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_17 , начальнику відділу ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_18 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_19 та іншим особам за дорученням слідчого або на виконання постанови про проведення процесуальних дій на іншій території.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83367665
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/7269/18

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 15.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 11.01.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 18.05.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 18.05.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 13.05.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні