Ухвала
від 01.08.2019 по справі 909/784/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

01.08.2019 м. Івано-ФранківськСправа № 909/784/19

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Малєєвої О. В., розглянувши матеріали справи

за позовом: Приватної виробничо-комерційної фірми "В. С. К.", вул. Хриплинська, 5а, м. Івано-Франківськ, 76002, ідентифікаційний код 20546451,

до відповідача: Ямницької сільської ради Об`єднаної територіальної громади, вул. Галицька, 36, с. Ямниця, Тисменицький район, Івано-Франківська обл., 77422,

про стягнення заборгованості у розмірі 44 280 грн,

установив таке.

Приватно виробничо-комерційна фірма "В. С. К." звернулася з позовом до Ямницької сільської ради Об`єднаної територіальної громади про стягнення заборгованості у розмірі 44 280 грн.

При вирішенні питання щодо відкриття провадження у справі суд встановив таке.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів. За вимогами ч. 1 ст. 172 ГПК України позивач зобов`язаний до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

На підтвердження виконання даних вимог позивач надав фіскальний чек від 29.07.2019, накладну від 29.07.2019 №7601502914978 та опис вкладення до цінного листа від 29.07.2019 про направлення документів Ямницькій сільській раді.

В переліку документів, які направлялися відповідачу немає копії позовної заяви.

Отже, позивач не надав доказів, які б підтверджували направлення тексту позовної заяви відповідачу.

Згідно з п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України позовна заява повинна містити місцезнаходження (для юридичних осіб) учасників справи, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Позовна заява не містить даних щодо місцезнаходження позивача, ідентифікаційного коду відповідача та відомостей щодо інших даних сторін.

Згідно з ч. 4 ст. 89 ЦК України до єдиного державного реєстру вносяться відомості про організаційно-правову форму юридичної особи, її найменування, місцезнаходження, а також інші відомості, встановлені законом.

Вказана у позовній заяві адреса ОСОБА_1 " ОСОБА_2 " відмінна від місцезнаходження даної юридичної особи, яке зазначено у витязі щодо позивача, який додано до позовної заяви. При цьому у позовній заяві не зазначено, чи адреса " АДРЕСА_1 , 76002" є адресою для листування або фактичною адресою позивача.

Як передбачено в ч. 1 ст. 174 ГПК України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. 162, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вказані недоліки позовної заяви, суд доходить висновку про необхідність залишити подану позовну заяву без руху.

Крім того, слід роз`яснити позивачу, що відповідно до приписів ч. 3 ст. 74, ч. 2 ст. 91 ГПК України письмові докази, які подаються сторонами та іншими учасниками справи, подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством (ч. 4 ст. 91 ГПК України). Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення (ч. 5 ст. 91 ГПК України).

Додані до позовної заяви документи засвідчені адвокатом Ткачишин С. М. При цьому на підтвердження повноважень адвоката до позовної заяви додано договір про надання правничої допомоги від 27.06.2019. Однак, відповідно ч. 4 ст. 60 ГПК України повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

Керуючись ст. 162, 164, 174, 234, 235, 254 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом п`яти днів з дня вручення ухвали суду.

Позивачу належить:

- надати докази, які підтверджують надсилання тексту позовної заяви Ямницькій сільській раді Об`єднаної територіальної громади (вул. Галицька, 36, с. Ямниця, Тисменицький район, Івано-Франківська обл., 77422) листом з описом вкладення;

- вказати місцезнаходження позивача ПВКФ "В. С. К.", у разі потреби додатково вказати фактичну адресу (адресу для листування);

- відомі позивачу номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти сторін.

3. Роз`яснити, що в разі не усунення недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, що з нею звернулась.

Учасники справи можуть отримувати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/sud5010/ та на веб-сторінці Єдиного державного реєстру судових рішень за веб-адресою http://reyestr.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Ухвалу підписано 01.08.2019.

Суддя О. В. Малєєва

Дата ухвалення рішення01.08.2019
Оприлюднено01.08.2019

Судовий реєстр по справі —909/784/19

Рішення від 12.09.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Малєєва О. В.

Ухвала від 14.08.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Малєєва О. В.

Ухвала від 01.08.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Малєєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні