Ухвала
від 29.07.2019 по справі 300/1566/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"29" липня 2019 р. справа № 300/1566/19

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Шумей М.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Фермерського господарства "Прометей" (код ЄДРПОУ 30344875, вул. Довбуша 5, с. Перерив, Коломийський район, Івано-Франківська область, 78268) до Міністерства юстиції України (код ЄДРПОУ 00015622, вул. Городецького 13, м.Київ, 01001) про скасування наказу та зобов`язання до вчинення дій, -

В С Т А Н О В И В:

Фермерське господарство "Прометей" звернулося до суду із адміністративним позовом до Міністерства юстиції України про скасування наказу та зобов`язання до вчинення дій.

Позивач є особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі КАС України).

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства, подано з дотриманням правил підсудності та в строк, установлений законом.

Інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України немає.

Справа підсудна Івано-Франківському окружному адміністративному суду.

Справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Разом із позовною заявою позивачем подано клопотання про залучення третіх осіб, в якому просить залучити до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: ОСОБА_1 , Фермерське господарство "КВС", Товариство з обмеженою відповідальністю "Прут- Генетик", Державного реєстратора Коломийської районної державної адміністрації Івано-Франківської області Полюк В.М. та залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРОФІРМА НАДІЯ", Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРОФІРМА ПРУТ", оскільки рішення по даній праві може вплинути на їх права, свободи, інтереси та обов"язки.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Судом встановлено, що рішення по даній справі може вплинути на права, інтереси та обов`язки: ОСОБА_1 , Фермерське господарство "КВС", Товариство з обмеженою відповідальністю "Прут-Генетик", Державного реєстратора Коломийської районної державної адміністрації Івано-Франківської області Полюк В.М., Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРОФІРМА НАДІЯ", Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРОФІРМА ПРУТ". Відтак клопотання позивача про залучення третіх осіб - слід задовольнити.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 49, 171, 248, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Фермерського господарства "Прометей" до Міністерства юстиції України про скасування наказу та зобов`язання до вчинення дій.

2. Клопотання Фермерського господарства "Прометей" про залучення третіх осіб - задовольнити.

3. Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача:

- ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 );

- Фермерське господарство "КВС" (Івано-Франківська обл., Снятинський р-н, с. Боршівська Турка, вул. Бригадна 5, код ЄДРПОУ 38074854);

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Прут-Генетик" (78728, Івано-Франківська обл. Коломийський р-н, с. Перерив, вул. Довбуша 7, код ЄДРПОУ 20541933);

- Державного реєстратора Коломийської районної державної адміністрації Івано- Франківської області Полюк В.М., (Івано-Франківська обл., м.Коломия, вул.Міцкевича 8).

4. Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача:

- Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРОФІРМА НАДІЯ" (78255, Івано- Франківська обл., Коломийський р-н, с. Ценява, вул. Зелена 1, ідентифікаційний код 30831294;

- Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРОФІРМА ПРУТ" (78256, Івано- Франківська обл., Коломийський р-н, с. Підгайчики, вул. Соборна. 12-А, код ЄДРПОУ 04527767).

5. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

6. Призначити судовий розгляд на "29" серпня 2019 р. о 10:00 год. , який буде проводитися одноособово суддею Шумей М.В., в приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності 46, перший поверх, зал судових засідань № 1.

7. Встановити відповідачу з дня вручення цієї ухвали п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, і подання всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

8. Встановити позивачу - для подання відповіді на відзив, а відповідачу - для подання заперечення, - п`ятиденний строк з дня отримання відзиву чи відповіді на відзив, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

9. Встановити третім особам десятиденний строк для подання пояснень щодо позову (відзиву) з дня його отримання, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

10. Зобов"язати Міністерство Юстиції України в десяти денний строк з дня отримання даної ухвали подати суду належним чином завірену копію висновку Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації від 15.07.2019 за результатами розгляду скарги адвоката Жарського Т.В. в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Надія" від 03.07.2019, зареєстрованої в Міністерстві Юстиції України 04.07.2019 № 23175-33-19.

11. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

12. Направити відповідачу та третім особам копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає, крім випадку, передбаченого пунктом 5 частини 1 статті 294 КАС України.

Суддя Шумей М.В.

Дата ухвалення рішення29.07.2019
Оприлюднено02.08.2019
Номер документу83373471
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування наказу та зобов`язання до вчинення дій

Судовий реєстр по справі —300/1566/19

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 28.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мартинюк Н.М.

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Постанова від 02.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 12.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 12.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 18.08.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Ухвала від 10.08.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Довга Ольга Іванівна

Рішення від 24.06.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні