Ухвала
від 01.08.2019 по справі 335/7679/19
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/7679/19 1-кс/335/5282/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

1 серпня 2019 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів поданого в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019080000000311 від 11 липня 2019 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 за погодженням процесуального керівника звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, мотивуючи свої вимоги тим, що 01.07.2019 службова особа, а саме начальник ІНФОРМАЦІЯ_1 вимагає неправомірну вигоду в розмірі 6000 гривень від ОСОБА_4 .

В ході виконання доручення в порядку ст. 40 КПК України від ІНФОРМАЦІЯ_2 отримано інформацію про те, що особою яка вимагає неправомірну вигоду від ОСОБА_4 є начальник ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

12.07.2019 на адресу слідчого СУ ГУНП в Запорізькій області надійшла заява від ОСОБА_4 , щодо долучення до матеріалів кримінального провадження паспорту прив`язки розміщення тимчасової споруди за адресою: Приморський район, ст. Автотурист, Борисівська сільська рада реєстраційний номер №4 від 25.05.2019, в якому містяться дві карти благоустрою, рішення №12 ІНФОРМАЦІЯ_4 , копія паспорту ОСОБА_6 , копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, які в подальшому були оглянуті.

Приймаючи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, які видавались для складення та оформлення паспорту прив`язки тимчасових споруд мають суттєве значення для встановлення важливих обставин на стадії досудового розслідування, а також необхідні для проведення експертизи, виникла необхідність у наданні тимчасового доступу до вказаних документів, з можливістю їх подальшого вилучення у ІНФОРМАЦІЯ_5 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

Враховуючи наведене, а також те, що вказані документи неможливо отримати в інший спосіб, а також те, що під час тимчасового доступу до речей і документів, можуть бути отримані докази, які самостійно та в сукупності з іншими доказами, можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину та осіб, що його вчинила, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Слідчий підтримав клопотання про що зазначив в поданій заяві.

За клопотанням слідчого представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, у судове засідання не викликався. З урахуванням положень частини 1 та 4 статті 163, частини 4 статті 107 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК України) слідчий суддя вважав за можливе розглянути клопотання за відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, слідчого, без здійснення фіксування технічними засобами.

Відповідно до частини 1 статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

За нормою частини шостої статті 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Зазначені обставини вказують, що тимчасовий доступ до речей та документів надасть змогу органу досудового розслідування встановити фактичні обставини вчинення ймовірного злочину, які можуть мати доказове значення під час судового розгляду, при цьому підтвердження обставин, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів в інший спосіб є неможливим.

Проаналізувавши доводи клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що вказані у клопотанні речі та документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому наявні підстави для надання слідчому тимчасового доступу до цих документів.

Поряд із цим, вимога слідчого про доручення проведення тимчасового доступу невизначеному колу осіб задоволенню не підлягає, оскільки це суперечить нормі частини першої статті 164 КПК України.

Отже, клопотання слідчого задовольняється частково.

Керуючись ст.ст. 159163, 369, 372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити частково.

Надати слідчим СУ Головного управління Національної поліції України в Запорізькій області ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 або за дорученням слідчого відповідно до ст. 40 КПК України оперуповноваженому УЗЕ в Запорізькій області ДЗЕ НП України тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_2 , а саме:

- паспорти прив`язки тимчасових споруд видані за період часу з 01.01.2019 по теперішній час;

- прийнятті рішення, щодо розміщення тимчасових споруд (малих архітектурних форм) за період часу з 01.01.2019 по теперішній час;

- рішення голови ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) про надання згоди на розміщення малих архітектурних форм (тимчасових споруд);

- заяви, запити, рішення, проекти рішень, протоколи засідань, відповіді, висновки та інші документи щодо надання/прийняття/видачі дозволів на розміщення тимчасових споруд на ст. Автотурист, Борисівської сільської ради;

- документи щодо права власності на земельну ділянку ст. Автотурист, Борисівської сільської ради;

- журнали (книги) реєстрації вхідної/вихідної кореспонденції та інше, що підтверджують звернення осіб про отримання рішень (дозволів) на розміщення малих архітектурних форм (тимчасових споруд), паспортів прив`язки тимчасових споруд;

- книги обліку прийнятих рішень ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період часу з 01.01.2019 по теперішній час;

- копія положення ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

- накази призначення на посаду, функціональні (посадові) інструкції (обов`язки) на голову, заступників голови, уповноважених осіб на прийняття рішень про надання згоди на розміщення малих архітектурних форм ІНФОРМАЦІЯ_6 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), начальника ІНФОРМАЦІЯ_7 ОСОБА_5 , провідного консультанта ОСОБА_16 за період з 01.01.2019 по теперішній час, вільні зразки підпису(ів), почерку (ів) у кількості не менше 15 (п`ятнадцяти) документів кожної вищевказаної особи

- документи (рішення, положення, інструкції, накази, тощо), щодо загального встановленого порядку та умов отримання дозволів на розміщення тимчасових споруд, паспортів прив`язки розміщення тимчасових споруд, а також документи, що підтверджують повноваження, щодо вирішення зазначених питань, із можливістю вилучення оригіналів вищевказаних документів.

В іншій частині вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали протягом тридцяти днів з дня її постановлення слідчим суддею.

Умисне невиконання ухвали суду тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 382 КК України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення вказаних документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83395303
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів поданого в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019080000000311 від 11 липня 2019 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України

Судовий реєстр по справі —335/7679/19

Ухвала від 08.11.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 08.11.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 19.08.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні