Ухвала
від 17.07.2019 по справі 391/524/19
КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 391/524/19

Провадження № 2-з/391/3/19

У Х В А Л А

17.07.2019селище Компаніївка

Суддя Компаніївського районного суду Кіровоградської області Мумига І.М. розглянувши заяву ОСОБА_1 до головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про забезпечення позову, -

В С Т А Н О В И В:

15.07.2019 року ОСОБА_2 подано до суду заяву про забезпечення позову в якій вона просить забезпечити цивільний позов шляхом:

- заборони Головному управлінню Держгеокадастру у Кіровоградській області (ідентифікаційний код юридичної особи 39767636, 25030, місто Кропивницький, вулиця Академіка Корольова, 26), вчиняти будь-які дії та приймати рішення щодо розпорядження (в тому числі, але не виключено: про включення до переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для продажу права на них на земельних торгах, про здійснення поділу земельної ділянки, про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою, про передачу у власність, про передачу в оренду чи постійне користування, про продаж прав на земельних торгах, про зміну її конфігурацію, про зміну цільового призначення, про зміну складу угідь, про зміну кадастрового номера), земельними ділянками з кадастровими номерами НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , загальною площею 70,0 га, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованими на території Мар`ївської сільської ради Компаніївського району Кіровоградської області.

- заборони державним кадастровим реєстраторам відділу Держгеокадастру у Компаніївському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області (ідентифікаційний код юридичної особи 39947367, Кіровоградська область, Компаніївський район, селище міського типу Компаніївка, вулиця Леніна, будинок ЮЗА), вчиняти будь-які дії, спрямовані на розпорядження, зміну цільового призначення та складу угідь, зміну конфігурації та меж, зміну кадастрових номерів, поділ чи об`єднання земельних ділянок з кадастровими номерами НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , загальною площею 70,0 га, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованих на території Мар`ївської сільської ради Компаніївського району Кіровоградської області.

- заборони державним реєстраторам речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень вчиняти будь-які дії, спрямовані на реєстрацію права власності та інших речових прав щодо земельних ділянок з кадастровими номерами НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , загальною площею' 70,0 га, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованих на території Мар`ївської сільської ради Компаніївського району Кіровоградської області, у тому числі реєстрації припинення права оренди зазначених земельних ділянок ОСОБА_1 та реєстрації права власності чи іншого речового права щодо зазначеної земельної ділянки за іншими особами.

Ознайомившись з матеріалами справи, суд вважає, що заява про забезпечення позову підлягає задоволенню з наступних підстав.

Статтею 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод Право на ефективний засіб юридичного захисту встановлено, що кожен, чиї права та свободи, визнані в цій Конвенції, було порушено, має право на ефективний засіб юридичного захисту в національному органі. Одним з механізмів забезпечення ефективного юридичного захисту є передбачений національним законодавством України інститут вжиття заходів до забезпечення позову.

Згідно ст.149 ЦПК України, суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду.

У разі подання заяви про забезпечення позову до подання позовної заяви заявник повинен пред`явити позов протягом десяти днів з дня постановлення ухвали про забезпечення позову (ч. 4 ст. 152 ЦПК України)

ОСОБА_2 подано до суду заяву про забезпечення позову до пред`явлення позову.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.150 ЦПК України, позов забезпечується забороною вчиняти певні дії.

Розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Обраний вид забезпечення позову накладення арешту, суд вважає обґрунтованим, таким, що безпосередньо пов`язаний і узгоджується з позовними вимогами, застосування якого не обмежує прав відповідача, і водночас який забезпечує реальний захист прав позивача у випадку прийняття рішення на його користь.

Відповідно до ч.1 ст.157 ЦПК України , ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення.

У відповідності до ч. 10 ст. 153 ЦПК України , оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Предметом спірних правовідносин є земельні ділянки, кадастрові номера НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , загальною площею 70 га яка знаходиться на території Мар`ївської сільської ради Компаніївського району Кіровоградської області.

Суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. За клопотанням учасника справи суд може допустити заміну одного заходу забезпечення позову іншим. У разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи. (ст. 158 ЦПК України).

Особи, винні в невиконанні ухвали про забезпечення позову, несуть відповідальність, встановлену законом.

Міри по застосуванню зустрічного забезпечення позову судом не приймалися.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 149-153, 157, 158, 353 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву про забезпечення позову ОСОБА_1 задовольнити.

З метою забезпечення позову до розгляду справи по суті забезпечити цивільний позов шляхом:

- заборонити Головному управлінню Держгеокадастру у Кіровоградській області (ідентифікаційний код юридичної особи 39767636, 25030, місто Кропивницький, вулиця Академіка Корольова, 26), вчиняти будь-які дії та приймати рішення щодо розпорядження (в тому числі, але не виключено: про включення до переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для продажу права на них на земельних торгах, про здійснення поділу земельної ділянки, про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою, про передачу у власність, про передачу в оренду чи постійне користування, про продаж прав на земельних торгах, про зміну її конфігурацію, про зміну цільового призначення, про зміну складу угідь, про зміну кадастрового номера), земельними ділянками з кадастровими номерами НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , загальною площею 70,0 га, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованими на території Мар`ївської сільської ради Компаніївського району Кіровоградської області.

- заборонити державним кадастровим реєстраторам відділу Держгеокадастру у Компаніївському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області (ідентифікаційний код юридичної особи 39947367, Кіровоградська область, Компаніївський район, селище міського типу Компаніївка, вулиця Леніна, будинок ЮЗА), вчиняти будь-які дії, спрямовані на розпорядження, зміну цільового призначення та складу угідь, зміну конфігурації та меж, зміну кадастрових номерів, поділ чи об`єднання земельних ділянок з кадастровими номерами НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , загальною площею 70,0 га, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованих на території Мар`ївської сільської ради Компаніївського району Кіровоградської області.

- заборонити державним реєстраторам речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень вчиняти будь-які дії, спрямовані на реєстрацію права власності та інших речових прав щодо земельних ділянок з кадастровими номерами НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , загальною площею' 70,0 га, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованих на території Мар`ївської сільської ради Компаніївського району Кіровоградської області, у тому числі реєстрації припинення права оренди зазначених земельних ділянок ОСОБА_1 та реєстрації права власності чи іншого речового права щодо зазначеної земельної ділянки за іншими особами.

Ухвала підлягає негайному виконанню та набирає чинності з 17.07.2019 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Кіровоградської області протягом 15-ти днів з дня винесення ухвали.

У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 15-ти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя


І.М. Мумига

Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено04.08.2019
Номер документу83415640
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —391/524/19

Рішення від 07.08.2023

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Ревякіна О. В.

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Ревякіна О. В.

Ухвала від 03.03.2023

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Ревякіна О. В.

Ухвала від 14.12.2021

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Мумига І. М.

Ухвала від 11.11.2021

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Мумига І. М.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Мумига І. М.

Постанова від 13.07.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Постанова від 13.07.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 01.07.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні