Ухвала
від 01.08.2019 по справі 541/948/18
МИРГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 541/948/18

Провадження № 1-кс/541/989/2019

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

вул. Гоголя, 133, м. Миргород, Полтавська область, Україна, 37600

У Х В А Л А

01 серпня 2019 рокум.Миргород

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

з участю: прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

розглянувши клопотання слідчого СВ Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_5 про обрання міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно:

ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Кибинці Миргородського району Полтавської області, з вищою освітою, утриманців не маючої, одруженої, працюючої директором Професійно-технічного училища №44, мешканки АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

- підозрюваної у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.ст. 191 ч.4, 366 ч.1 КК України ,

в с т а н о в и в :

01.08.2019 року слідчий СВ Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_5 за погодженням з прокурором Миргородської місцевої прокуратури ОСОБА_7 звернувся до слідчого судді Миргородського міськрайонного суду з клопотанням про обрання міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із забороною покидати житло цілодобово ОСОБА_6 , якій повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.ст. 191 ч.4, 366 ч.1 КК України.

При розгляді даного клопотання слідчим суддею прокурор просив його задовольнити, пославшись на наявність ризиків переховування ОСОБА_6 від органів досудового розслідування та суду, незаконного впливу на свідків в даному кримінальному провадженні, можливість знищити або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення.

Підозрювана ОСОБА_6 в судовому засіданні свою вину у вчиненні інкримінованованих їй кримінальних правопорушень не визнала, просила суд не обирати їй запобіжний захід.

Адвокат ОСОБА_4 вважав, що прокурором не доведено обґрунтованість пред`явленої ОСОБА_6 підозри та ризики, визначені ст. 177 КПК України, а тому в задоволенні клопотання просив відмовити.

Слідчий суддя, заслухавши думку прокурора, захисника, пояснення слідчого, підозрюваної ОСОБА_6 , вивчивши матеріали клопотання приходить до наступного висновку.

Встановлено, що до ЄРДР слідчим Миргородського ВП внесено відомості 11.01.2018, 21.02.2019 року про вчинення посадовими особами Миргородського ПТУ 44 злочинів передбачених ст.ст. 364 ч.1, 364 ч.2, 366 ч.2, 191 ч.4 КК України .

З клопотання наданого на розгляд слідчого судді вбачається, що ОСОБА_6 , займаючи посаду директора Професійно-технічного училища № 44 м. Миргород, (код ЄДРПОУ 02546861, юридична адреса: 37602, Полтавська область, м. Миргород, вул. Козацька, 26), на підставі контракту від 04.03.2011 та додаткової угоди від 22.01.2016 (далі Контракт), укладених з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, відповідно до статуту Професійно-технічного училища № 44 м. Миргород, 26 грудня 2017 року, будучи службовою особою, вчинила злочин шляхом зловживання своїм службовим становищем за наступних обставин.

Згідно п. 1.1 р. 1 Статуту Професійно-технічного училища № 44 м. Миргорода (далі Статут) - Професійно-технічне училище № 44 м. Миргород є підпорядкованим Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України державним професійно-технічним навчальним закладом другого атестаційного рівня, що забезпечує реалізацію потреб громадян у професійно-технічній освіті, оволодінні робітничими професіями, спеціальностями, кваліфікацією відповідно до їх інтересів, здібностей, стану здоров`я.

Так, на ОСОБА_6 , як на директора Професійно-технічного училища № 44 м. Миргород, відповідно до пункту 6.3. розділу 6 Статуту покладено виконання наступних обов`язків та прав: а) організація навчально-виробничого, навчально-виховного процесу, забезпечення створення необхідних умов для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації робітників; б) діє від імені училища; в) в установленому порядку персонально відповідає за результатами діяльності училища; г) приймає на посади та звільняє з посад працівників училища, затверджує відповідно до кваліфікаційних характеристик їхні посадові обов`язки, формує педагогічний колектив; ґ) створення необхідних умов для методичної та творчої роботи педагогічних працівників, навчання учнів і слухачів, використання і впровадження ними прогресивних форм і методів навчання, розвитку інноваційної діяльності, проведення педагогічних експериментів; д) видає в межах своєї компетенції накази і розпорядження, заохочення працівників, учнів та слухачів училища та застосування передбачених законодавством стягнень; е) розробляє в межах наявного фонду заробітної плати, штатний розпис та чисельність працівників училища; є) встановлення премій і доплат до посадових окладів і ставок заробітної плати працівників училища за конкретні результати роботи; ж) забезпечення безпечних і нешкідливих умов навчання, праці і виховання;

Крім того,відповідно допункту 9Контракту керівникмає право: розпорядження майном навчального закладу відповідно до законодавства і коштами навчального закладу в межах кошторису доходів і видатків, затверджених в установленому законодавством порядку (п.п. 4); укладати господарські та інші договори в межах і в спосіб встановлений законодавством, видавати довіреності, відривати банківські рахунки; виконує державні замовлення та інші договірні зобов`язання навчального закладу (п.п. 5).

Крім того, відповідно до пункту 10 Контракту керівник зобов`язаний: забезпечити стійке фінансово-економічне становище навчального закладу та ефективне управління його майном (п.п. 5); виконує показники ефективності використання державного майна та його збереження і раціонального використання бюджетних коштів, а також показників майнового стані навчального закладу (п.п. 11); забезпечує цільове та ефективне використання коштів загального та спеціального фонду державного бюджету (п.п. 13); своєчасне та повне внесення платежів, обов`язкових внесків до державного бюджету, виконання кошторисів доходів та видатків навчального закладу (п.п. 14); вживати заходів до запобігання проявам корупції та хабарництва в навчальному закладі (п.п. 16)..

Таким чином, згідно з вищезазначеним Статутом та Контрактом ОСОБА_6 , обіймаючи посаду директора професійно-технічного училища № 44 м. Миргород, виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, тобто відповідно до ч. 3 ст. 18 КК України є службовою особою.

Так, директор ПТУ №44 м. Миргорода ОСОБА_6 , за попередньою змовою із директором ТОВ «Будімперія 2017» ОСОБА_8 , в невстановлений слідством час та місці, переслідуючи корисливі мотиви та мету незаконного збагачення, шляхом зловживання службовим становищем, за допомогою завідомо підроблених документів та оформлення договорів підряду, без їх належного фактичного виконання, вирішили незаконно заволодівати коштами державного бюджету.

Вже, 17.11.2017 між Професійно-технічним училищем № 44 м. Миргород (далі - ПТУ №44) у особі директора ОСОБА_6 (Замовник) та ТОВ «Будімперія 2017» (код ЄДРПОУ 41543893) у особі директора ОСОБА_8 , (Підрядник), укладено договір реконструкції № 46 від 17.11.2017 (далі Договір). Вказаним договором передбачено проведення ТОВ «Будімперія 2017» таких робіт: ДК (021:2015) 45454000-4-Реконструкція, (реконструкція покрівлі начального корпусу ПТУ № 44 по вул. Козацька, 26 в м. Миргород, Полтавської області» у 2017 році). Ціна договору є динамічною та становить 1109 364 грн. 00 коп. (один мільйон сто дев`ять тисяч триста шістдесят чотири гривні). Замовник сплачує підряднику аванс в розмірі, який не перевищує 30 відсотків від вартості робіт в сумі 332 809 грн. Розділом IV договору на реконструкцію, розрахунки проводяться шляхом перерахування Замовником коштів на розрахунковий рахунок Підрядника, після пред`явлення підрядником рахунку на оплату робіт та підписання сторонами акту виконаних робіт.

У відповідності до розділу V (Виконання робіт) вказаного Договору, Підрядник (ТОВ «Будімперія 2017») у строк до 31 грудня 2017 року має виконати всі роботи передбачені договором. Місце виконання робіт: Полтавська область, м. Миргород, вул. Козацька, 26.

Частиною 1 ст. 875 ЦК України передбачено, що за договором будівельного підряду підрядник зобов`язується збудувати і здати у встановлений строк об`єкт або виконати інші будівельні роботи відповідно до проектно-кошторисної документації, а замовник зобов`язується надати підрядникові будівельний майданчик (фронт робіт), передати затверджену проектно-кошторисну документацію, якщо цей обов`язок не покладається на підрядника, прийняти об`єкт або закінчені будівельні роботи та оплатити їх.

Відповідно до ч. 4 ст. 882 ЦК України, передання робіт підрядником і прийняття їх замовником оформляється актом, підписаним обома сторонами.

Обов`язки підрядника: здійснювати будівництво та пов`язані з ним будівельні роботи відповідно до проектної документації, що визначає обсяг і зміст робіт та інші вимоги, які ставляться до робіт та до кошторису, що визначає ціну робіт (ч. 1 ст. 877 ЦК України); укласти договір страхування об`єкта будівництва або комплексу робіт, якщо інше не встановлено договором будівельного підряду (ч. 1 ст. 881 ЦК України); усунути за свій рахунок недоліки робіт та у разі використання свого матеріалу - відшкодувати шкоду, яка сталася внаслідок неякісного матеріалу; підрядник відповідає за недоліки збудованого об`єкта, прострочення передання його замовникові та за інші порушення договору (за недосягнення проектної потужності, інших запроектованих показників тощо), якщо не доведе, що ці порушення сталися не з його вини (ч. 1 ст. 883 ЦК України).

Замовник має право, вносити зміни до проектно-кошторисної документації до початку робіт або під час їх виконання за умови, що додаткові роботи, викликані такими змінами, за вартістю не перевищують десяти відсотків визначеної у кошторисі ціни і не змінюють характеру робіт, визначених договором (ст. 878 ЦК України); з метою здійснення контролю та нагляду за будівництвом і прийняття від свого імені відповідних рішень укласти договір про надання такого виду послуг із спеціалізованою організацією або спеціалістом. У цьому разі в договорі будівельного підряду визначаються функції та повноваження такого спеціаліста (ч. 3 ст. 881 ЦК України); відмовитися від прийняття робіт у разі виявлення недоліків, які виключають можливість використання об`єкта для вказаної в договорі мети та не можуть бути усунені підрядником, замовником або третьою особою (ч. 6 ст. 882 ЦК України). Замовник в свою чергу зобов`язаний, негайно, з моменту повідомлення підрядника про готовність передання робіт, розпочати прийняття робіт (етапу робіт) виконаних за договором будівельного підряду; у разі невиконання або неналежного виконання обов`язків за договором будівельного підряду замовник сплачує підрядникові неустойку, встановлену договором або Законом, та відшкодовує збитки у повному обсязі, якщо не доведе, що порушення договору сталося не з його вини. Передання та прийняття робіт. Замовник організовує та здійснює прийняття робіт за свій рахунок, якщо інше не встановлено договором. У прийнятті робіт повинні брати участь представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування у випадках, встановлених законом або іншими нормативно-правовими актами. Замовник, який попередньо прийняв окремі етапи робіт, несе ризик їх знищення або пошкодження не з вини підрядника, у тому числі й у випадках, коли договором будівельного підряду передбачено виконання робіт на ризик підрядника. Передання робіт підрядником і прийняття їх замовником оформлюється актом, підписаним обома сторонами.

Крім того, відповідно до п. 10 Порядку про затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи який затверджений Постановою КМУ від 11 травня 2011 р. № 560 Обов`язковій експертизі підлягають проекти будівництва об`єктів, що: за класомнаслідків (відповідальності)належать дооб`єктів ізсередніми (СС2)та значними(СС3)наслідками,-щодо додержаннянормативів зпитань санітарногота епідеміологічногоблагополуччя населення,екології,охорони праці,енергозбереження,пожежної,техногенної,ядерної тарадіаційної безпеки,міцності,надійності,довговічності будинківі споруд,їх експлуатаційноїбезпеки таінженерного забезпечення,у томучислі щодододержання нормативівз питаньстворення умовдля безперешкодногодоступу осібз інвалідністюта іншихмаломобільних групнаселення; споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, якщо їх кошторисна вартість перевищує 300 тис. гривень, - щодо кошторисної частини проекту будівництва.

Втім, 26 грудня 2017 року, ОСОБА_6 , з метоюреалізації спільногоз ОСОБА_8 протиправного умислу, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, переслідуючи корисливі мотиви та мету незаконного збагачення, за допомогою завідомо підроблених документів передбачаючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, з порушенням вимог п.п. 4.1., 5.1., 6.2.1., 11.1 Договору, у приміщенні Професійно-технічного училища № 44 м. Миргород, за адресою: Полтавська область, м. Миргород, вул. Козацька, 26, знаючи, що роботи виконані не в повному обсязі та не якісно підписала акти приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-3 та № КБ 2в за грудень 2017 року, які попередньо склав та надав їй для підпису ОСОБА_8 , та скріпила їх печаткою ПТУ № № 44 м. Миргород, тобто видала завідомо неправдиві офіційні документи, та тим самим підтвердила неправдиві відомості про виконані роботи, по наступним ресурсам: ЕН 10-3-5 «Улаштування карнизів»; Е9-47-1 «Підшивка карнизів софітом»; ЕН 15-80-4 «Опорядження вентканалів і плит корінників металопрофілем»; Е7-45-1 «Укладання панелей перекриття з обпиранням по контуру площею до 5 м2 (для будівництва в районах із сейсмічністю до 6 балів)»; Е12-14-1 «Улаштування з оцинкованої сталі капельника»; ЕН 10-17-1 «Улаштування слухових вікон»; Е9-72-1 «Виготовлення огорожі».

Згідно висновку судової комплексної будівельно-технічної та економічної експертизи №119/120 від 15.03.2018 та №2047/2048 від 20.02.2019 - Вартість завищення обсягів та вартості виконаних підрядних робіт, включених до актів приймання виконаних підрядних робіт (форми № КБ 3 та КБ-2в) за грудень 2017 року, складеного ТОВ «Будімперія 2017» по об`єкту «Реконструкція покрівлі навчального корпусу ПТУ №44 м. Миргород по вул. Козацька, 26 м. Миргород Полтавської області» складає 308 008, 00 грн. (триста вісім тисяч вісім грн. 00 коп.).

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про державний бюджет України на 2017 рік», розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, станом на 2017 рік становить 1600 грн., (308008: (1600:2) = 385) з огляду на що розмір шкоди в 385 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, що згідно примітки 3 до ст. 185 КК України є великим розміром.

Крім того, ОСОБА_6 , займаючи посаду директора Професійно-технічного училища № 44 м. Миргород, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, будучи службовою особою, вчинила службове підроблення за наступних обставин.

Так, ОСОБА_6 , за попередньою змовою із директором ТОВ «Будімперія 2017» ОСОБА_8 , вневстановлений слідствомчас тамісці,з метою уникнення від відповідальності за попередній злочин, умисно передбачаючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи, а саме акти приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-3 та № КБ 2в за грудень 2017 року, робочий проект «Реконструкція покрівлі навчального корпусу ПТУ №44 по вул. Козацька, 26 в м. Миргород, Полтавської області» (Том 1), робочий проект «Реконструкція покрівлі навчального корпусу ПТУ №44 по вул. Козацька, 26 в м. Миргород, Полтавської області (Зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва (Том 2) та робочий проект «Реконструкція покрівлі навчального корпусу ПТУ №44 по вул. Козацька, 26 в м. Миргород, Полтавської області» (Том 3), підписала їх та скріпила печаткою ПТУ № 44 м. Миргород.

Після чого, 12.07.2018 та 19.04.2019 ОСОБА_6 , видаючи вищезазначені завідомо неправдиві офіційно документи за дійсні, надала їх слідчому на виконання ухвал слідчого судді Миргородського міськрайонного суду Полтавської області про надання тимчасового доступу до речей та документів.

Як наслідок, відповідно до висновку експерта №1458 від 07.09.2018, в зв`язку з розбіжністю в документах, які надавались раніше, та тими які надані ОСОБА_6 12.07.2019 та 19.04.2019, сума збитків зменшилась з 308008,00 грн., до 11724,65 грн.

30.07.2019 ОСОБА_6 , повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (а.с.67-70).

Відповідно ст. 177 КПК України, метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам: 1) переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; 2) знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення; 3) незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні;4) перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; 5) вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, обвинувачується.

Згідно ст. 178 КПК України, при вирішенні питання про обрання запобіжного заходу, крім наявності ризиків, зазначених у статті 177 цього Кодексу, слідчий суддя, суд на підставі наданих сторонами кримінального провадження матеріалів зобов`язаний оцінити в сукупності всі обставини, у тому числі: вік та стан здоров`я підозрюваного, обвинуваченого; міцність соціальних зв`язків підозрюваного, обвинуваченого в місці його постійного проживання, у тому числі наявність в нього родини й утриманців; наявність у підозрюваного, обвинуваченого постійного місця роботи або навчання; наявність судимостей у підозрюваного, обвинуваченого.

Згідно з вимогами ч.1 ст. 194 КПК України під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу слідчий суддя, суд зобов`язаний встановити, чи доводять надані сторонами кримінального провадження докази обставини, які свідчать про наявність обґрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним, обвинуваченим кримінального правопорушення; наявність достатніх підстав вважати, що існує хоча б один із ризиків, передбачених статтею 177 цього Кодексу, і на які вказує слідчий, прокурор; недостатність застосування більш м`яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні.

З матеріалів долучених до клопотання про застосування до підозрюваного ОСОБА_6 запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту вбачається, що підозра у вчиненні ОСОБА_6 кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 191 ч.4, 366 ч.1 КК України , є обґрунтованою.

Ця підозра підтверджується протоколами огляду місця події від 11.02.2018 року та від 15.01.2018 року із залученням експерта Полтавського відділення ХНДІСЕ ім.. Бокаріуса, якими зафіксовано факт невиконання в повному обсязі робіт по реконструкції навчального корпусу ПТУ 44, договором про реконструкцію №46, актом приймання виконання будівельних робіт за грудень 2017 року та довідкою про вартість виконаних будівельних робіт на суму 1109,36400 грн.; витягом з матеріалів комплексної будівельно-технічної та економічної експертизи з якої вбачається, що обсяги та вартість виконаних робіт, які підлягають натурно-інструментальнолму обстеженню по об`єкту «Реконструкція покрівлі навчального корпусу №44 по вул.. Козацькій,26 в м. Миргороді завищено. Розмір матеріальної шкоди (збитків) завданої відповідному бюджету в особі ПТУ №44 складає 308008 грн.; протоколами тимчасових доступів до речей і документів з яких вбачається, що на підставі ухвал слідчого судді з ПТУ №44 вилучено документи які стосуються ремонтно-будівельних робіт; висновком почеркознавчої експертизи, з якого вбачається, що всі підписи стосовно розрахунків та приймання виконаних робіт вчинено ОСОБА_6 ; висновками будівельно-технічних експертиз, якими підтверджено , що вартість фактично виконаних робіт по реконструкції є завищеною; висновком судової будівельно-технічної експертизи , якою виявлено розбіжності між документацією по об`єкту «Реконструкція покрівлі навчального корпусу ПТУ №44 отриманою від ОСОБА_6 та отриманою від ДП «Укржержбудекспертиза», ФОП ОСОБА_9 , ТОВ «Будімперія 2017»; документами, які підтверджують перебування ОСОБА_6 на посаді директора ПТУ №44 (контрактом, додатковою угодою, наказом).

Відповідно до пунктів 3, 4 статті 5 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини, обмеження права особи на свободу і особисту недоторканість можливо лише в передбачених законом випадках за встановленою процедурою.

При цьому, відповідно до установленої практики Європейського суду з прав людини, висновки про ступінь ризиків та неможливості запобігання їм більш м`яких запобіжних заходів, мають бути зроблені за результатами сукупного аналізу обставин злочину та особистості підозрюваного (його характеру, моральних якостей, способу життя, сімейних зв`язків, постійного місця роботи, утриманців), поведінки підозрюваного під час розслідування кримінального правопорушення (наявність або відсутність спроб ухилятися від органів влади) поведінки підозрюваного під час попередніх розслідувань (способу життя взагалі, способу самозабезпечення, системності злочинної діяльності, наявності злочинних зв`язків).

Таким чином, враховуючи відповідно до вище зазначеного, тяжкість кримінального правопорушення, у вчиненні якого ОСОБА_6 підозрюється, а також даних про особу підозрюваної, яка в минулому до кримінальної відповідальності не притягувався, має постійне місце проживання у м. Миргороді, одружена, що вказує на міцність соціальних зв`язків, приймаючи до уваги її вік та стан здоров`я, суд вважає, що такий вид запобіжного заходу, як домашній арешт з забороною покидати місце свого проживання у певний період доби, в змозі запобігти наявним ризикам та забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваної.

Таким чином, сукупність наявних ризиків, а саме можливість впливу свідків у даному кримінальному провадженні, можливість переховування від органів досудового розслідування і суду, залишити територію України зважаючи на наявність родичів за кордоном та закордонного паспорта, тяжкість кримінального правопорушення у вчиненні якого ОСОБА_6 підозрюється, розмір покарання, яке їй загрожує у разі доведення її винуватості, конкретних обставин справи, вище проаналізовані дані про особу підозрюваної, вказують на відсутність підстав вважати, що менш м`який запобіжний захід, ніж домашній арешт з забороною покидати місце свого проживання у певний період доби, здатен забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваної та запобігти існуючим ризикам.

Виходячи з практики Європейського суду з прав людини, наявність обґрунтованої підозри передбачає наявність фактів чи інформації, які б могли переконати об`єктивного спостерігача у тому, що відповідна особа могла вчинити злочин. На думку суду такі фактичні дані містяться в зазначених вище та проаналізованих судом документах.

Отже, на даному етапі досудового розслідування, такий запобіжний захід, як домашній арешт з забороною покидати місце свого проживання у певний період доби , здатний запобігти доведеним ризикам, оскільки цілодобовий арешт призведе до неможливості підозрюваною утримувати себе та може поставити, як підозрювану так і її сім`ю в безвихідну життєву ситуацію.

Керуючись ст.ст.2,7,94,176 178,181,193,194,196,198,205КПК України,слідчий суддя,-

у х в а л и в :

1. Клопотання слідчого СВ Миргородського ВП ГУНП України в Полтавській області ОСОБА_5 від 31 липня 2019 року про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту щодо підозрюваної ОСОБА_6 - задовольнити частково.

2. Застосувати допідозрюваної ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Кибинці Миргородського району Полтавської області, підозрюваної у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.ст. 191 ч.4, 366 ч.1 КК України,запобіжний західу видідомашнього арешту з забороною покидати місце свого проживання, а саме: АДРЕСА_1 , в період доби з 21 год. 00 хв. по 07 год. 00 хв. наступної доби до 30 вересня 2019 року.

3. У відповідності до ч. 5 ст. 194 КПК України, покласти на ОСОБА_6 наступні обов`язки: заборонити спілкування із свідками у даному кримінальному провадженні; не відвідувати місця, визначенні слідчим, прокурором; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Строк дії даної ухвали до 30 вересня 2019 року.

4. Копію цієї ухвали для виконання негайно направити до Миргородського ВП ГУНП України в Полтавській області.

5. Копію цієї ухвали для відому вручити прокурору, підозрюваній, захиснику та слідчому органу досудового розслідування, яким ініційовано розгляд відповідного клопотання.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Полтавського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення, проте відповідно до положень ст. 205 КПК України дана ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Повний текст ухвали оголошено о 08 год. 10 хв. 02 серпня 2019 року.

Слідчий суддяОСОБА_10

Дата ухвалення рішення01.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83417971
СудочинствоКримінальне
Сутьобрання міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно: ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Кибинці Миргородського району Полтавської області, з вищою освітою, утриманців не маючої, одруженої, працюючої директором Професійно-технічного училища №44, мешканки АДРЕСА_1 , раніше не судимої, - підозрюваної у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ст.ст. 191 ч.4, 366 ч.1 КК України

Судовий реєстр по справі —541/948/18

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 26.09.2019

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 25.09.2019

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Томилко В. П.

Ухвала від 30.09.2019

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 26.09.2019

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 18.09.2019

Кримінальне

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Куцин В. М.

Ухвала від 09.09.2019

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Томилко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні