Ухвала
від 22.01.2018 по справі 757/75126/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/75126/17-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання директор товариства з обмеженою відповідальністю «ВАРТА ТРЕЙД» ОСОБА_3 про скасування арешту майна,

ВСТАНОВИВ:

директор товариства з обмеженою відповідальністю «ВАРТА ТРЕЙД» ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, в якому просив скасувати арешт майна, а саме грошових коштів, що знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «ВАРТА ТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 40304776) № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , які відкриті у ПАТ «Сбербанк», який розташований за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 46, в частині видатку коштів, з можливістю зарахування на зазначені рахунки коштів, що надходять із обов`язковим зазначенням дати та часу, накладений ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 05 вересня 2016р. у справі №757/42917/16-к.

Клопотання обґрунтовано тим, що у провадженні Головного слідчого управління Національної поліції України знаходить кримінальне провадження №120150000000000474 від 07 серпня 2015р., за ч.3 ст. 358. ч.3 ст. 209 КК України. У рамках вказаного кримінального провадження, ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 05 вересня 2016р. було задоволено клопотання слідчого, та накладено арешт на грошові кошти, що знаходяться на розрахункових рахунках ТОВ «ВАРТА ТРЕЙД», які відкриті у ПАТ «Сбербанк». Заявник вважає, що оскільки ТОВ «ВАРТА ТРЕЙД» не має жодного відношення до вказаного кримінального провадження, не набуло процесуального статусу підозрюваного, чи особи, яка в силу закону несе цивільну відповідальність, легально здійснює свою діяльність, тому відсутні підстави для продовження існування арешту рахунків товариства, оскільки це перешкоджає господарській діяльності останнього.

У судове засідання заявник не з`явився, про час та місце розгляду клопотання був повідомлений належним чином.

Прокурор у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання був повідомлений належним чином.

Суд, вважає за можливе прийняти рішення по суті клопотання без участі сторін у судовому засіданні, на підставі наявних доказів.

Дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що у провадженні Головного слідчого управління Національної поліції України перебуває кримінальне провадження №12015000000000474 від 07 серпня 2015р., за ч.3 ст. 358, ч.3 ст. 209 КК України.

05 вересня 2016р. слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва було задоволено клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ Національної поліції України ОСОБА_4 , та накладено арешт на кошти, які знаходяться на рахунках ТОВ «КЕЙТЕЛЬ СІСТЕМЗ», ТОВ «ТД «МАЙБУТНЄ ОДЕСИ», ТОВ «АКЦЕНТ ПРОМ», ТОВ «ВАРТА ТРЕЙД», відкриті у ПАТ «Сбербанк», в частині видатку коштів, з можливістю зарахування на зазначені рахунки коштів, що надходять із обов`язковим зазначенням дати та часу.

Відповідно до ст. 174 КПК України, підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Аналізуючи доводи клопотання про скасування арешту на майно, слідчий суддя приходить до висновку, що зазначені доводи не вказують на необґрунтованість накладення арешту на майно та не доводять, що в подальшому застосуванні арешту відпала потреба.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що заявником на даній стадії кримінального провадження, в силу принципу змагальності сторін не доведено необґрунтованість накладення арешту на майно та не доведено відсутність потреби в застосуванні такого заходу забезпечення кримінального провадження, існують підстави для подальшого збереження арешту майна, а відтак у задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючись ст. 174 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

у задоволені клопотання директор товариства з обмеженою відповідальністю «ВАРТА ТРЕЙД» ОСОБА_3 про скасування арешту майна - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.01.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу83424942
СудочинствоКримінальне
Сутьскасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —757/75126/17-к

Ухвала від 22.01.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні