Ухвала
від 29.07.2019 по справі 757/37305/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/37305/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 липня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого Першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

До Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого Першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказує наступне.

Слідчими Першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань розташованого у місті Києві здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №62019100000000041 від 15.01.2019 за підозрою ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Слідчий у клопотанні вказує, що за результатами проведення процедур закупівель згідно вимог Закону України «Про публічні закупівлі», 28.11.2016 між ІНФОРМАЦІЯ_1 в особі директора ОСОБА_7 (як Замовником) та приватним підприємством « ОСОБА_8 » в особі директора ОСОБА_9 (як Підрядником) укладено договір будівельного підряду №82, предметом якого є будівництво будівлі соціального призначення ІНФОРМАЦІЯ_2 на АДРЕСА_1 , вартістю 13 205 000, 00 грн.

В ході розслідування кримінального провадження, а також відповідно до допитів ОСОБА_9 встановлено, що 18.12.2018 згідно договору №82 та 20.12.2018 і 26.12.2018 згідно договору №453 Приватне підприємство « ОСОБА_8 » отримало на свій розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 від ІНФОРМАЦІЯ_3 грошові кошти в сумі 3 097 024.54 грн., 553 890 грн. і 1 296 236 грн. відповідно.

Таким чином, у органу досудового розслідування виникла необхідність для отримання тимчасового доступу до вищевказаного розрахункового рахунку.

Речі та документи, до яких планується отримати тимчасовий доступ слугуватимуть доказами у кримінальному провадженні, тобто фактичними даними, які будуть встановлювати наявність чи відсутність фактів господарських взаємовідносин (розрахунків) між « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ІНФОРМАЦІЯ_1 , які мають значення для встановлення істини у справі.

У судове засідання слідчий не з`явився, до суду подав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Представники особи, у володінні якої знаходиться речі та документи у судове засідання не з`явився.

Враховуючи положення ч. 4 ст. 163 КПК України, слідчий суддя визнав за можливе розглянути клопотання за відсутності особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали провадження за клопотанням та додані до нього матеріали, приходить до наступного висновку.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність», інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відмовою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку, є банківською таємницею.

Згідно п.2 ч.1 ст. 62 цього ж Закону Інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

Згідно ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать в тому числі відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, аналізуючи обґрунтування слідчого з відповідністю до фабули кримінального правопорушення, приходить до висновку, що документи, до яких просить доступ слідчий, дійсно перебувають у володінні вказаної ним особи, в сукупності з іншими речами і документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та в подальшому може бути використаний як доказ у кримінальному провадженні, при цьому іншим способом в даний час довести обстави, які передбачається довести не вбачається можливим, а відтак клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-160, 161, 162, 163, 542 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого Першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати ОСОБА_3 , а також слідчим Першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві: ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , прокурорам групи прокурорів Військової прокуратури Центрального регіону України: ОСОБА_21 , ОСОБА_22 ОСОБА_23 , дозвіл на проведення тимчасового доступу до копій документів, які містять охоронювану законом таємницю (в тому числі і у електронному вигляді), та перебувають у володінні:

- АТ АКБ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_2 , за адресою: АДРЕСА_2 ,) юридичної справи ПП « ОСОБА_8 » (Код ЄДРПОУ: НОМЕР_3 ), у тому числі договорів (угод) про відкриття та обслуговування банківських рахунків, відкриття та обслуговування карткових рахунків, додатків до цих договорів; договорів на встановлення системи «Клієнт-Банк» з додатками до них, виписок з номерами телефонів, ІР-адрес, з яких проходило з`єднання системи «Клієнт-Банк» між підприємством, його працівниками і банком, датами та часом проведення вказаних з`єднань; карток із зразками підпису посадових осіб та печатки, та руху грошових коштів по рахунку та руху грошових коштів по рахунку № НОМЕР_1 , у друкованому та електронному вигляді з обов`язковим зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суму коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку), з зазначенням коду, номера рахунків та МФО банківської установи, призначення платежу (куди і за що відправлено кошти та звідки і за що отримано кошти); грошових чеків, платіжних доручень, меморіальних ордерів, доручень, заяв на зняття грошових коштів (переведення на корпоративний рахунок), видаткових касових ордерів й інших документів щодо отримання грошових коштів, їх надходження та використання за період з дати відкриття рахунку по 29.07.2019.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 матеріали судового провадження;

Примірник 2 надано слідчому Першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.07.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/37305/19-к

Ухвала від 29.07.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні