Ухвала
від 19.06.2019 по справі 359/5137/19
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 359/5137/19

провадження № 1-КС/359/1720/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.06.2019 року м. Бориспіль

Слідчий суддяБориспільського міськрайонногосуду Київськоїобласті ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 за участюпрокурора ОСОБА_3 ,розглянувши усудовому засіданнів приміщеннісуду клопотаннястаршого слідчого СВ Бориспільського відділу поліції ГУНП в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 у кримінальномупровадженні за № 1201911010000891 від 30.05.2019, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 192 КК України про надання дозволу на проведення обшуку

ВСТАНОВИВ:

У червні 2019 року на адресу Бориспільського міськрайонного суду Київської області надійшло клопотання слідчого ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку. Подане клопотання вмотивоване тим, що слідчим відділом Бориспільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019110100000891, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 30 травня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 192 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у невстановлений досудовим розслідуванням час, колишні працівники ТОВ «Добра» заволоділи технологічними картами, рецептами спецій та технічною документацією, чим спричинили ТОВ «Добра» матеріальної шкоди.

Допитаний як свідок ОСОБА_5 , надав показання, про те що з 27.04.2015 (з дня реєстрації товариства) є керівником та співзасновником ТОВ «ДОБРА» (код ЄДРПОУ 39771899), що займається виробництвом спецій та прянощів для харчової промисловості.

03.03.2016 року підприємством ТОВ «ДОБРА» було отримано технічні умови, після чого почалась розробка рецептур та виготовлення пробних партій продукції. Перші продажі продукції відбулися в грудні 2016 року.

12.12.2017 року ТОВ «ДОБРА» отримало Сертифікат ISO 22000.

В вересні 2017 прийнято на посаду директора виробничо-технологічного департаменту ТОВ «Добра» ОСОБА_6 , паспорт серії НОМЕР_1 , виданий Березанським МВҐУ МВС України в Київській області 19.01.1999 року, який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 (і.п.н. НОМЕР_2 ). Відповідно до функціональних обов`язків директора виробничо-технологічного департаменту ТОВ «ДОБРА» ОСОБА_6 відповідав за перевірку та затвердження рецептур спецій, розробку пропозицій для керівництва по цінам на спеціям, планування об`ємів виробництва і продаж, оформлення всіх дозвільних лабораторних документів (гігієна, радіонукліди і т.ін.). Таким чином ОСОБА_6 мав повний доступ до всієї технічної документації ТОВ «ДОБРА».

З 01.12.2017 після реєстрації ТОВ ТОРГОВИЙ ДІМ «Добра» створеного для подальшого продажу продукції ТОВ «ДОБРА», де ОСОБА_5 також є співзасновником, на посаду директора було прийнято ОСОБА_7 паспорт НОМЕР_3 , виданий Ленінським РВ У MB С України у Вінницькій області від 12.03.1999 року, який мешкає за адресою: АДРЕСА_2 (і.п.н. НОМЕР_4 ). Відповідно до займаної посади директора ТОВ ТД «ДОБРА», ОСОБА_7 мав повний доступ до клієнтської бази замовників продукції ТОВ «ДОБРА» та всієї комерційної таємниці нашого товариства.

З липня 2018 р. на деяких підприємствах партнерах стало відбуватися суттєве зменшення попиту на продукцію ТОВ «Добра», а з листопада повна відмова від придбання продукції.

01.11.2018 р. після розпочатої внутрішньої перевірки ОСОБА_7 та ОСОБА_6 написали заяви на звільнення за власним бажанням.

Як стано відомо в ході перевірки: громадяни України, ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , які є дружинами ОСОБА_7 та ОСОБА_6 , зареєструвавши в липні 2018 ТОВ "СПАЙСЕС ПРОДАКШН" (код ЄДРПОУ: 42313541, юридична адреса: Київська обл., Києво-Святошинський район, село Білогородка, вул. Франка, 21), що фактично здійснюють господарську діяльність з виготовлення та продажу спецій за адресою: Київська область, Києво- Святошинський район, с. Віта Поштова, вул. Набережна, 33, з використанням технологічних карт і рецептів викрадених з ТОВ «Добра», а також активно використовують набуті зв`язки та клієнтську базу ТОВ «Добра».

Вище вказані обставини підтверджуються протоколом допиту свідка ОСОБА_10 .

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно нежитлові приміщення, що розташовані за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Віта Поштова, вул. Набережна, 33, на праві колективної власності належать ВАТ «Київський дослідно- механічний завод».

Таким чином, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення технологічних карт, технічної документації, рецептів, спецій виготовлених за рецептами ТОВ «Добра», у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку у нежитлових приміщення, що розташовані за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Віта Поштова, вул. Набережна, 33.

Отримати зазначену вище інформацію, речі та документи без проведення обшуку, шляхом проведення інших слідчих та процесуальних дій на даний час не можливо, тому проведення обшуку у нежитлових приміщення, що розташовані за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Віта Поштова, вул. Набережна, 33 є необхідною слідчою дією, яка дасть змогу виконати завдання, для виконання якого орган досудового розслідування звертається із клопотанням до слідчого судді.

В судовому засіданні слідчий повністю підтримав клопотання, просив його задовольнити.

Заслухавши слідчого,дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

На початку 2019 року працівники ТОВ «Спайсес продакшн» заподіяли майнової шкоди ТОВ «Добра». Дана обставина підтверджується витягом з ЄРДР від 30.05.2019 , правова кваліфікація правопорушення ч.2 ст.192 КК України.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до п.5 ст. 236 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Згідно ч.4 ст.235 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Слідчим не було доведено, що відшукувані речі,а саме технологічні карти , технічна документація, рецепти, спеції виготовлені за рецептами ТОВ «Добра» знаходяться у зазначеному клопотанні житлі.

Крім того,слідчий суддею враховано, що слідчим не надано жодного належного і допустимого доказу на підтвердження зареєстрованого права власності на приміщення які знаходяться в АДРЕСА_3 .

За ст.8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Надання дозволу на проведення обшуку у вищезазначеному майні буде прямим порушенням прав власника передбачених ст.8 зазначеної вище Конвенції, що є неприпустимим.

За таких обставин у задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючись ст..ст. 234-236, 369 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Бориспільського відділу поліції ГУНП в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку залишити без задоволення.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 24.06.2019 року.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.06.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83427980
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —359/5137/19

Ухвала від 19.06.2019

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

Ухвала від 19.06.2019

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні