Постанова
від 12.03.2010 по справі 3-689/2010
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №3-689/2010р.

П О С Т А Н О В А

12 березня 2010 року м. Львів

Суддя Шевченківського районного суду м. Львова Свірідова В.В., розглянувши матеріали, які надійшли з управління Служби безпеки України у Львівській області про притягнення до відповідальності за п г ч.1 ст.5 Закону України „Про боротьбу з корупцією”

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, українця, гр. України, ІНФОРМАЦІЯ_2, працюючого на посаді заступника начальника ДПІ у Шевченківському районі м.Львова, одруженого, проживаючого за адресою – м.Львів, вул.Дж.Вашингтона 4 а кв.9,

за порушення спеціальних обмежень, які встановлені п. „г” ч. 1 ст. 5 Закону України “Про боротьбу з корупцією”,-

у с т а н о в и в :

25 лютого 2010 року на розгляд Шевченківського районного суду м. Львова з управління Служби безпеки України у Львівській області надійшли матеріали про притягнення ОСОБА_1 до відповідальності за ч.1 ст.5 Закону України „Про боротьбу з корупцією”.

В протоколі про вчинення корупційного діяння, передбаченого Законом України „Про боротьбу з корупцією”, який складений 18 лютого 2010 року співробітником БКОЗ Управління СБ України у Львівській області ОСОБА_2, зазначено, що ОСОБА_1, будучи державним службовцем, уповноваженим на здійснення функцій держави, являючись посадовою особою і обіймаючи посаду заступника начальника ДПІ у Шевченківському районі м.Львова, всупереч вимог ЗУ Про боротьбу з корупцією (п. г ч.5) надав недостовірну інформацію на подану заявку керівником приватного підприємства Натол (код ЄДРПОУ 36738775), яке передбачене п. „г” ч. 1 ст. 5 Закону України „Про боротьбу з корупцією”.

Вищевказане правопорушення було вчинено ОСОБА_1, як зазначено в вищевказаному протоколі, за таких обставин.

03 грудня 2009 року відповідно до Наказу ДПА України від 01.03.2000 року №70 Про затвердження положення про реєстрацію платників податку на додану вартість директором ПП Натол ОСОБА_3 було відправлено рекомендованим листом, Укрпоштою на адресу ДПІ у Шевченківському районі м.Львова заяву щодо отримання свідоцтва платника ПДВ, а також оригінал квитанції про оплату встановленої суми грошових коштів (17грн) за реєстрацією її як платника.

09 грудня 2009 року за підписом заступника начальника ДПІ у Шевченківському районі м.Львова ОСОБА_1 надано відповідь на заявку керівнику ПП Натол , в якій зазначено, що реєстраційна заява платника податку на додану вартість залишається без розгляду, з посиланням на абзац 6 п.13 вищевказаного наказу, тобто на те, що до заяви не було додано оригінал платіжного документу про сплату встановленої суми за Свідоцтво платника ПДВ.

Таким чином, заступник начальника ДПІ у Шевченківському районі м.Львова ОСОБА_1 надав недостовірну інформацію на заявку керівника ПП Натол щодо отримання свідоцтва платника ПДВ, зазначаючи причину залишення без розгляду у несплаті останньою встановленої суми грошових коштів за зазначене свідоцтво, хоча вони були сплачені та відправлені разом з заявкою на адресу вищевказаної інспекції.

Такими діями, як вказано у вищевказаному протоколі, ОСОБА_1 надаючи відповідь керівнику ПП Натол , свідомо (умисно) надав недостовірну інформацію, надання якої передбачено правовим актам, чим порушив вимоги п. г ч.1 ст. 5 Закону України Про боротьбу з корупцією .

Заслухавши пояснення ОСОБА_1, з'ясувавши обставини справи, вважаю, що справу відносно нього слід провадженням закрити з наступних підстав.

Відповідно до п. „г” ч. 1 ст. 5 Закону України „Про боротьбу з корупцією” державний службовець, який є посадовою особою, не має права відмовляти фізичним та юридичним особам, інформації, надання якої передбачено правовими актами, умисно затримувати її, надавати недостовірну чи неповну інформацію.

Як вбачається з матеріалів справи та пояснень ОСОБА_1 в суді, в нього жодного умислу на надання недостовірної інформації ПП Натол не було та будь-яких нормативно-правових актів чи рішень в контексті вищевказаного п. „г” ч.1 ст.5 Закону України „Про боротьбу з корупцією” щодо цієї юридичної особи ним не підготовлювалося і не приймалося. Працівник інспекції, головний державний інспектор відділу адміністрування ПДВ ОСОБА_4, 09.12.2009 року дала йому на підпис листа №27365/15-207 адресованого керівнику ПП Натол про відмову в реєстрації платника ПДВ в якому зазначено, що реєстраційна заява платника податку на додану вартість залишається без розгляду, оскільки до заяви не додано оригінал платіжного документа про сплату встановленої суми за свідоцтво платника ПДВ. До зазначеного вище листа йому було надано лише реєстраційна заява платника податку на додану вартість та конверт. 10.02.2010 року ОСОБА_1 дізнався, що 09.12.2009 року ним підписано лист про відмову в реєстрації платника ПДВ ПП Натол , в якому містилася недостовірна інформація. Того ж дня, він написав доповідну записку на ім я начальника ДПІ у Шевченківському районі м.Львова ОСОБА_5 про те, що він виявив факт надання працівником інспекції ОСОБА_4 завідомо недостовірної інформації ПП Натол та просив вжити відповідні заходи. Начальник ДПІ у Шевченківському районі м.Львова ОСОБА_5 про встановлений факт повідомив начальника ВБК ДПА у Львівській області ( лист від 11.02.2010 року №2907/15-1).

Так, 11.02.2010 року на головного державного інспектора відділу адміністрування ПДВ управління оподаткування юридичних осіб ОСОБА_4 ВБК ДПА у Львівській області складено протокол про корупцію. Крім цього, після встановленого факту про надання завідомо недостовірної інформації, 16.02.2010 року ДПІ видано свідоцтво платника податку на додану вартість платника податку ПП Натол .

Отже, при підписанні листа про відмову в реєстрації платника ПДВ ОСОБА_1 покладався на інформацію, надану йому підпорядкованим йому підрозділом, і не мав умислу на надання ПП Натол недостовірної інформації.

За таких обставин вважаю, що в діях ОСОБА_1 відсутній склад правопорушення, передбаченого п. „г” ч.1 ст. 5 Закону України „Про боротьбу з корупцією”, а тому справу відносно нього слід провадженням закрити.

Керуючись ст. 12 Закону України „Про боротьбу з корупцією”, ст.ст.247 п.1, 284 п.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

п о с т а н о в и в :

Справу відносно ОСОБА_1 - провадженням закрити в зв'язку з відсутністю в його діях складу правопорушення, передбаченого п. „г” ч.1 ст. 5 Закону України „Про боротьбу з корупцією”.

Постанова є остаточною і оскарженню в порядку провадження в справах про адміністративні правопорушення не підлягає.

Суддя Свірідова В.В.

Дата ухвалення рішення12.03.2010
Оприлюднено23.03.2010
Номер документу8343689
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-689/2010

Постанова від 26.02.2010

Адмінправопорушення

Жовтневий районний суд м.Харкова

Старостін В. В.

Постанова від 18.06.2010

Адмінправопорушення

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

Постанова від 06.04.2010

Адмінправопорушення

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Демиденко Ю. Ю.

Постанова від 17.08.2010

Адмінправопорушення

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Постанова від 17.08.2010

Адмінправопорушення

Козівський районний суд Тернопільської області

Боднарук Б. В.

Постанова від 22.03.2010

Адмінправопорушення

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Воробйов С. О.

Постанова від 09.12.2010

Адмінправопорушення

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Віговський В. О.

Постанова від 08.10.2010

Адмінправопорушення

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Фасій В. В.

Постанова від 10.09.2010

Адмінправопорушення

Кам'янський районний суд Черкаської області

Прилуцький В. О.

Постанова від 17.06.2010

Адмінправопорушення

Миргородський міськрайонний суд Полтавської області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні