Ухвала
від 05.08.2019 по справі 734/2757/19
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/734/852/19 Справа № 734/2757/19

У Х В А Л А

іменем України

05 серпня 2019 року смт. Козелець

Суддя Козелецького районного суду Чернігівської області Бараненко С.М., ознайомившись з матеріалами справи за позовною заявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Деснянської селищної ради Козелецького району Чернігівської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом, -

В С Т А Н О В И В:

До суду з позовною заявою до Деснянської селищної ради Козелецького району Чернігівської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом звернулися ОСОБА_1 та ОСОБА_2 .

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї документами, приходжу до наступних висновків.

Згідно ч. 4 ст. 177 ЦПК України - до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

До позовної заяви додано не оригінал квитанції про сплату судового збору, а виписка з архіву про проведення операції. Номер документу 147. Дата проведення операції 17.05.2019 року, і тому не зрозуміло чи сплатили позивачі судовий збір за звернення з даним позов до суду, чи надали зазначену виписку з архіву, а оригінал платіжного документу можливо знаходиться в справі № 734/1741/19 за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Карпилівської сільської ради Козелецького району Чернігівської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування (майно те ж саме, що і в даному позові), і яка перебуває в провадженні Козелецького районного суду та ухвалою судді залишена на даний час без руху і остаточне судове рішення по вказаній справі не прийнято.

В позовні заяві зазначено відповідачем Деснянську селищну раду, але згідно змісту позову та заявлених позовних вимог і додати до позову документів, земельні ділянки, на які позивачі просять визнати право власності, знаходяться на території Карпилівської сільської ради, а в позові не зазначено чому відповідачем має бути саме Деснянська селищна рада.

Згідно з ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Відповідно до ч. 2 ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

До позовної заяви додано ряд документів, які не приведені у відповідність до вимог ЦПК України.

Згідно зі ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали позивачу. У випадку неусунення причин, що стали підставою для залишення позовної заяви без руху, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи вище викладене позовну заяву відповідно до вимог ст.. 185 ЦПК України необхідно залишити без руху надавши позивачам сім днів з дня отримання ухвали суду для усунення вище вказаних недоліків.

Керуючись ст. 175, 177, 185, 260 ЦПК України суддя,

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Деснянської селищної ради Козелецького району Чернігівської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом - залишити без руху, встановивши строк для усунення недоліків вказаних в описовій частині ухвали - 7 (сім) днів з дня отримання копії ухвали.

У випадку, якщо зазначені недоліки у вказаний термін не будуть усунені, то позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачам.

Суддя Козелецького районного суду

Чернігівської області С.М. Бараненко

СудКозелецький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення05.08.2019
Оприлюднено07.08.2019
Номер документу83475783
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —734/2757/19

Рішення від 04.11.2019

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 09.09.2019

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні