Ухвала
від 05.08.2019 по справі 756/9926/19
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

05.08.2019 Справа № 756/9926/19

Унікальний № 756/9926/19

Провадження №1кп/756/1126/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 серпня 2019 року м.Київ

Оболонський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді: ОСОБА_1

за участю: секретаря: ОСОБА_2

за участю прокурора: ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі Оболонського районного суду м. Києва клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №10 ОСОБА_4 про звільнення від кримінальної відповідальності

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, зареєстрованого та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 .

який обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 205-1 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До Оболонськогорайонного судум.Києвавід прокурораКиївської місцевоїпрокуратури №10 ОСОБА_4 надійшлоклопотання прозвільнення відкримінальної відповідальності ОСОБА_5 і закриття відносно нього кримінального провадження на підставіст.49КК України, в зв`язку з закінченням строків давності.

В клопотанні вказується, досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 , перебуваючи 19.12.2014 року у денний час доби поблизу станції метро «Дружби Народів» у м. Києві, діючи з корисливих спонукань, за грошову винагороду погодився на пропозицію невстановленої особи внести у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдиві відомості.

Усвідомлюючи протиправний характер запропонованих йому дій, ОСОБА_5 з корисливих мотивів погодився на таку пропозицію, вступивши, таким чином, у попередню змову із зазначеною особою і до початку злочину домовився про спільне його вчинення.

Реалізуючи спільний злочинний умисел, направлений на внесення у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, ОСОБА_5 , перебуваючи біля станції метро «Дружби Народів» у м. Києві, діючи за попередньою змовою з вказаною особою, у той же день 19.12.2014 року надав останньому свій паспорт громадянина України серії НОМЕР_1 , виданий 29.06.2004 Жовтневим РУ ГУ МВС України в м. Києві, та ідентифікаційний код платника податків НОМЕР_2 , необхідні для складання документів, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи.

З метою подальшої реалізації заздалегідь обумовленого з вказаною невстановленою особою спільного злочинного умислу ОСОБА_5 , перебуваючи 19.12.2014 поблизу станції метро «Дружби Народів» у м. Києві, отримав від даної особи попередньо складені за невстановлених обставин у встановленій законом формі проекти установчих та реєстраційних документів про створення ним суб`єкта підприємницької діяльності юридичної особи TOB «ІННОВ ТЕХ», які містили завідомо неправдиві відомості про мету і предмет діяльності підприємства, його місцезнаходження, розмір майнового внеску та статутного капіталу товариства.

Достовірно розуміючи,що наданійому напідпис проектиустановчих тареєстраційних документівТОВ «ІННОВТЕХ» містятьзавідомо неправдивівідомості, ОСОБА_5 ,продовжуючи реалізаціюзлочинних намірів,перебуваючи 19.12.2014біля станціїметро «ДружбиНародів» ум.Києві,діючи зкорисливих мотивів,засвідчив їхсвоїми підписамита передав невстановленійособі,яка 18.02.2015року забезпечилаїх поданнядо відділудержавної реєстраціїюридичних осібта фізичнихосіб -підприємців Оболонськогорайону реєстраційноїслужби Головноготериторіальногоуправління юстиції у м. Києві за адресою: м. Київ, вул. Маршала Тимошенко, 16, для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами в установчих документах».

Таким чином, ОСОБА_5 за попередньою змовою з невстановленою особою здійснив купівлю частки у розмірі 100% та державну перереєстрацію суб`єкта підприємницької діяльності - юридичної особи TOB «ІННОВ ТЕХ» (код ЄДРПОУ 39207735).

Незважаючи на те, що ТОВ «ІННОВ ТЕХ» зареєстроване в державних органах влади як суб`єкт підприємницької діяльності - юридична особа, ОСОБА_5 взяв участь у його перереєстрації не з метою здійснення підприємницької діяльності, як передбачено статутом, а з метою отримання грошової винагороди за вказані незаконні дії, що полягали у внесенні ОСОБА_5 у документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав. Обвинувачений клопотання прокурора підтримав, пояснив суду, що вину у вчинені злочинів визнає, згоден на звільнення від кримінальної відповідальності з нереабілітуючих підстав, просив суд закрити провадження в зв`язку з закінченням строків давності.

З`ясувавши думку учасників судового провадження, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволеннювиходячи з наступного.

Відповідно до п. 1 ч. 2ст. 284 КПК Україникримінальне провадження закривається судом: у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Згідност.49 КК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло три роки у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, та п`яти років у разі вчинення злочину середньої тяжкості.

Як вбачається з обвинувального акту, за даними органу досудового розслідування кримінальне правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується ОСОБА_5 відноситься до категорії злочинів невеликої тяжкості, воно мало місце 19 грудня 2014 року,тобто з моменту їх вчинення минуло більше трьох років.

Обвинувачений проти звільнення від кримінальної відповідальності не заперечує, тому суд вважає за можливе звільнити його від кримінальної відповідальності в зв`язку із закінченням строків давності, а кримінальне провадження відносно нього закрити.

Речові докази не надавались.

Керуючисьст.49 КК України, п.1 ч.2 ст.284, ст.286,288 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурораКиївської місцевоїпрокуратури №10 ОСОБА_4 прозвільнення відкримінальної відповідальності ОСОБА_5 задовольнити.

ОСОБА_5 звільнити від кримінальної відповідальності в зв`язку із закінченням строків давності, а кримінальне провадження №32019100000000515, відкрите відносно нього 20.02.2015 року за ч.2ст.205-1 КК України- закрити.

Ухвала можебути оскарженадо Київськогоапеляційного судучерез Оболонськийрайонний судміста Києвапротягом сьомиднів змоменту їїоголошення.

Головуючий ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.08.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —756/9926/19

Ухвала від 05.08.2019

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Родіонов С. О.

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Родіонов С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні