Ухвала
від 02.08.2019 по справі 202/5288/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/5288/19

Провадження № 1-кс/202/8371/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

2 серпня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду міста Дніпропетровська ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого управлінняГоловного управлінняНаціональної поліціїв Дніпропетровськійобласті ОСОБА_3 , яке погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про проведення огляду володіння особи, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на огляд володіння особи - автозаправної станції з магазином, що розміщена за адресою: м. Дніпро, вул. Каруни, 93Г, належить на праві приватної власності ТОВ «Принц», код ЄРДПОУ 20252169 та знаходиться у фактичному володінні ТК «БРСМ-Нафта».

Клопотання обґрунтовано тим, що Слідчим управлінням ГУНП в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019040000000466 від 15.07.2019 року за фактом порушення безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов`язана їх дотримуватись, що створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України.

11.07.2019 року до прокуратури Дніпропетровської області надійшла заява від ОСОБА_5 , який повідомив, що представники автозаправної мережі ТМ «БРСМ Нафта» вчиняють протиправні дії під час будівництва автозаправної станції на перехресті вул. Каруни та вул. Бажова у м. Дніпрі, а саме без будь-яких дозвільних документів проводять роботи з підвищеною небезпекою, здійснюють реалізацію палива біля зупинок громадського транспорту, що створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речових доказів, під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні огляду території автозаправної станції ТМ «БРСМ-Нафта» по вул. Каруни, 93 Г у м. Дніпрі, а саме необхідно за участю спеціаліста задокументувати вищевказані порушення, а також перевірити наявність ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним, наявність дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, встановити чи був дегазований трубопровід та резервуар під час проведення газозварювальних робіт, встановити підрядника, який виконує ремонтні роботи на АЗС, інше.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримала.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, вважає, що дане клопотання задоволенню не підлягає з огляду на наступне:

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням ГУНП в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019040000000466 від 15.07.2019 року.

Зокрема, згідно з витягом із ЄРДР до прокуратури області надійшла заява громадянина ОСОБА_6 про те, що посадові особи нафтової компанії «БРСМ» в м. Дніпро на перехресті вулиць Каруни та Бажова будують станцію та виконують роботи з підвищеною небезпекою в порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов`язана їх дотримувати, що створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

Частинами1,2статті237КПКУкраїнивизначено,щоз метоювиявлення тафіксації відомостейщодо обставинвчинення кримінальногоправопорушення слідчий,прокурор маютьправо проводитиогляд приміщення( житла чи іншого володіння особи), який здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до статті 13 КПК України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно 1 статті 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

В своєму клопотанні слідчий вказує, що проведення огляду на території автозаправної станції ТМ «БРСМ-Нафта» по вул. Каруни, 93 Г у м. Дніпрі необхідне з метою фіксації порушення, перевірки наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним, наявності дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, встановлення дегазації трубопроводу та резервуару під час проведення газозварювальних робіт, встановлення підрядника, який виконує ремонтні роботи на АЗС, тощо.

Між тим,слідчий суддявважає,що слідчимне доведенонеможливість перевіркинаявності ліцензії на право торгівлі пальним, наявності дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, встановлення підрядника, який виконує ремонтні роботи на АЗС, в іншій спосіб, аніж проведення огляду.

Клопотання та додані матеріали не містять достатніх даних, що мало місце правопорушення, передбачене статтею 272 КК України.

Слідчий суддя вважає, що на даному етапі потреби органу досудового розслідування не виправдовують такий ступінь втручання у права інших осіб, про який слідчий просить у клопотанні, необхідність проведення огляду за вищевказаною адресою слідчим не доведена.

Враховуючи вищевикладене, у задоволенні клопотання слідчого про проведення огляду необхідно відмовити.

Керуючись ст. ст. 233, 237, 369-372 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання старшого слідчого слідчого управлінняГоловного управлінняНаціональної поліціїв Дніпропетровськійобласті ОСОБА_3 про проведенняогляду автозаправноїстанції змагазином заадресою:м.Дніпро,вул.Каруни,93Гвідмовити.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Строк складання та оголошення повного тексту ухвали відповідно до частини 2 статті 376 КПК України - 06 серпня 2019 року о 09-00 годині.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83482078
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про інші клопотання

Судовий реєстр по справі —202/5288/19

Ухвала від 02.08.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні