Ухвала
від 07.08.2019 по справі 906/800/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"07" серпня 2019 р. м. Житомир Справа № 906/800/19

Господарський суд Житомирської області у складі судді Вельмакіної Т.М.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Керівника Коростенської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Ушомирської сільської ради

до Товариства з обмеженою відповідальністю "АртХаус"

про стягнення 661869,00 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Керівник Коростенської місцевої прокуратури звернувся до суду в інтересах держави в особі Ушомирської сільської ради з позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "АртХаус" 661 869,00 грн.

Оглянувши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку, що вказана заява відповідає вимогам, встановленим ст.162 Господарського процесуального кодексу України. Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Оскільки прокурором не подано клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, відповідно до ст.249 ГПК України, суд дійшов висновку про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Крім того, у позовній заяві в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, зазначено - Північний офіс Держаудитслужби та наведено обгрунтування такого залучення.

Відповідно до ч.1, 2 ст.50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

За вказаного, враховуючи зміст позовної заяви та доданих до неї матеріалів, та встановивши, що спір у даній справі та результат його розгляду може вплинути на права і обов`язки Північного офісу Держаудитслужби, що не є стороною у справі, господарський суд вважає за доцільне залучити вказану особу до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

Керуючись ст. 50, 162, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на "05" вересня 2019 р. об 11:30. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 402.

4. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Північний офіс Держаудитслужби (04053, м.Київ, вул. Січових Стрільців,18).

5. Прокурору:

- надати письмо викладену позицію, з відповідним обґрунтуванням, щодо залучення Коростенського управління Державної казначейської служби України у Житомирської області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, зазначивши на які права та обов`язки останньої може вплинути рішення у даній справі;

- подати відповідь на відзив на позовну заяву, у випадку його надходження від відповідача; завчасно надіслати відповідачу та третій особі копію відповіді на відзив на позовну заяву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

5. Відповідачу:

- відповідно до ст. 165 ГПК України, подати відзив на позовну заяву в межах 15 днів з дня вручення даної ухвали; одночасно надіслати позивачу та третій особі копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання;

- надати докази врегулювання спору (при наявності).

6. Третій особі:

- надати письмові пояснення, в порядку ст.168 ГПК України, одночасно направивши їх копії іншим учасникам справи (докази такого направлення надати суду).

У разі ненадання відповідачами відзивів у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

ЗВЕРТАЮ УВАГУ: Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи, з дотриманням ст. 80 ГПК України. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (п.9 ст. 80 ГПК України).

7. Повідомити про підготовче засідання учасників справи.

(При направленні у засідання суду уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників, з урахуванням вимог ст.131-2 та пп. 11 п.16-1 Розділу ХV Конституції України).

З метою своєчасної підготовки до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи пропоную всі передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також докази, надсилати в електронній формі (у форматі pdf) на E-mail суду: inbox@zt.arbitr.gov.ua з офіційної електронної адреси учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвалу підписано 07.08.2019

Суддя Вельмакіна Т.М.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

1- у справу;

2 - Коростенській прокуратурі 11500, м. Костень, вул.ГероївЧорнобиля, 10 - ( рек. з пов);

3- Ушомирській сільській раді 11571, с.Ушомир, вул.Березюка, 15 - ( рек. з пов);

4 - Північний офіс Держаудитслужби (04053, м.Київ, вул. Січових Стрільців,18) - ( рек. з пов);

5 - Прокуратурі Жит. обл.

Дата ухвалення рішення07.08.2019
Оприлюднено08.08.2019

Судовий реєстр по справі —906/800/19

Постанова від 12.02.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Ухвала від 15.01.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Рішення від 06.12.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Рішення від 21.11.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 05.11.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 31.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 08.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 05.09.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

Ухвала від 07.08.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Вельмакіна Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні