Ухвала
від 06.08.2019 по справі 300/1627/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"06" серпня 2019 р. Справа № 300/1627/19

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Шумей М.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Першого заступника керівника Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області до Назавизівської сільської рада Надвірнянського району Івано-Франківської області про визнання бездіяльності протиправною та зобовя`зання до вчинення дій,-

В С Т А Н О В И В:

31.07.2019 Перший заступник керівника Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області звернувся до суду із адміністративним позовом до Назавизівської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області про визнання бездіяльності протиправною та зобовя`зання до вчинення дій.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 05.08.2019 відкрито провадження у справі та призначено розгляд справи із викликом сторін.

Частиною 13 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що суддя, встановивши після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 160, 161 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п"яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Відповідно до частини 2 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України, суб`єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Однак, в порушення частини 2 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України, позивачем не надано до суду доказу надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Відтак позовна заява не відповідає вимогам частини 2 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суд зазначає, що позивачу слід усунути недоліки позовної заяви шляхом подання до суду доказу надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів.

На підставі наведеного, керуючись статтями 161, 171, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Першого заступника керівника Надвірнянської місцевої прокуратури Івано-Франківської області до Назавизівської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області про визнання бездіяльності протиправною та зобовя`зання до вчинення дій - залишити без руху.

Надати позивачу п"ятиденний строк з дня отримання даної ухвали, для усунення недоліків позовної заяви, шляхом подання до суду доказу надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу - копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити позивачу, що в разі не усунення недоліків у вище зазначений строк позовна заява буде повернена.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Шумей М.В.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.08.2019
Оприлюднено09.08.2019
Номер документу83492321
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —300/1627/19

Ухвала від 16.09.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Ухвала від 20.08.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 06.08.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 05.08.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні