Ухвала
від 01.08.2019 по справі 826/14544/17
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

01 серпня 2019 року м. Київ № 826/14544/17

Окружний адміністративний суд міста Києва в складі головуючої судді Кузьменко А.І., при секретарі судових засідань Прокопенко О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про заміну сторони виконавчого провадження відкритого з примусового виконання виконавчого листа, виданого у справі

за позовом Управління Пенсійного фонду України в місті Івано - Франківську

до Державного підприємства з питань поводження з відходами як вторинною сировиною "Укрекоресурси" в особі Виробничого комплексу "Автоливмаш"

про стягнення заборгованості по відшкодуванню пільгових пенсій у сумі 63 595,18 грн

за участі представників сторін:

від позивача - не з`явились,

від відповідача - не з`явились

ВСТАНОВИВ:

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва із заявою про заміну сторони виконавчого провадження відкритого з примусового виконання виконавчого листа виданого у названій справі.

В обґрунтування поданої заяви представник Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області зазначив, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року №628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України управління Пенсійного фонду України в місті Івано-Франківську реорганізовано шляхом злиття до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, яке є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в місті Івано - Франківську.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 липня 2019 року заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про заміну сторони виконавчого провадження призначено до розгляду в судовому засіданні.

В судове засідання 01 серпня 2019 року представники сторін не з`явились, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду заяви.

З урахуванням частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні за відсутністю представника заявника та представників заінтересованих осіб.

Розглянувши подану заяву, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для її розгляду та вирішення, Окружний адміністративний суд міста Києва встановив наступне.

Так, рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 01 жовтня 2018 року задоволено адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в місті Івано - Франківську до Державного підприємства з питань поводження з відходами як вторинною сировиною "Укрекорексурси " та стягнуто з Державного підприємства з питань поводження з відходами як вторинною сировиною "Укрекорексурси " (02090, місто Київ, вулиця Лобачевського , будинок 23в, код ЄДРПОУ 20077743) заборгованість по відшкодуванню пільгових пенсій за період з 01 вересня 2009 року по 01 грудня 2011 року в сумі 63 595 (шістдесят три тисячі п`ятсот дев`яносто п`ять) гривень 18 копійок на користь Управління Пенсійного фонду України в місті Івано - Франківську (76000, місто Івано - Франківськ , вулиця Незалежності, будинок 44, код ЄДРПОУ 20550895).

Відповідно до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною 4 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Частиною 5 статті 15 Закону України Про виконавче провадження від 02 червня 2016 року №1404-VIII встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року №628 Деяки питання функціонування органів Пенсійного фонду України управління Пенсійного фонду України в місті Івано-Франківську реорганізовано шляхом злиття до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 31 травня 2019 року внесено запис про припинення Управління Пенсійного фонду України в місті Івано - Франківську.

Тобто, судом встановлено, що Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області є процесуальним правонаступником Управління Пенсійного фонду України в місті Івано - Франківську.

Враховуючи положення статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, а також з урахуванням того, що правонаступником Управління Пенсійного фонду України в місті Івано - Франківську є Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для заміни стягувача у виконавчому провадженні його правонаступником.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 72-77, 241-243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

2. Замінити стягувача у виконавчому провадженні за виконавчим листом, виданим в адміністративній справі №826/14544/17 за позовом Управління Пенсійного фонду України в місті Івано - Франківську до Державного підприємства з питань поводження з відходами як вторинною сировиною "Укрекорексурси " про стягнення заборгованості, а саме Управління Пенсійного фонду України в місті Івано - Франківську (76000, місто Івано - Франківськ , вулиця Незалежності, будинок 44, код ЄДРПОУ 20550895) на Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (76018, м. Івано-Франківськ, вулиця Січових Стрільців, будинок 15, код ЄДРПОУ 20551088).

Ухвала набирає законної сили згідно статті 255 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Суддя Кузьменко А.І.

Дата ухвалення рішення01.08.2019
Оприлюднено09.08.2019

Судовий реєстр по справі —826/14544/17

Ухвала від 01.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 24.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Рішення від 01.10.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 13.12.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 20.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 14.11.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні