Ухвала
від 16.03.2010 по справі б38/7-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.03.10р. Справа № Б38/7-10

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Бондарєв Е.М.

при секретарі судового за сідання Мороз Г. С.

за участю представників ст орін:

від кредитора: Палкін А. Ю . - представник за довіреніс тю б/н від 23.12.2009 р.

від боржника: не з`явивс я

розглянувши справу

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Комтент", м. Дніпропетровськ

до боржника приватного підприємства "Пенанг-Д" (49000, м. Д ніпропетровськ, вул. Солідар на, буд. 11, р/р26009015581140 в ДФ ВАТ КБ "Пів денкомбанк" в м. Дніпропетров ськ, МФО 305266) (ЄДРПОУ 35005751)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

За заявою кредитора ухвалою від 30.12.09р. господарськ им судом Дніпропетровської о бласті порушена справа про в изнання боржника приватного підприємства "Пенанг-Д", м.Дні пропетровськ банкруто м.

Постановою господа рського суду Дніпропетровсь кої області від 14.01.10 р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у сп раві, ліквідатором у справі п ризначено ініціюючого креди тора - товариства з обмежено ю відповідальністю "Комтент" , м. Дніпропетровськ.

Відповідно до ст.4-1 Го сподарського процесуальног о кодексу України Господарсь кі суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відно влення платоспроможності боржника або визнання йог о банкрутом".

19.02.10р. на затвердження до го сподарського суду Дніпропет ровської області надійшов зв іт про проведену роботу з дод атками № 19/02/10-1 від 19.02.2010 р. та лікві даційний баланс ліквідатора ТОВ "Пенанг-Д", м.Дніпропетров ськ.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 5 ст.52 Закону України "Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання його банкрутом" У разі, якщо громадянин-підприємець - бор жник або керівні органи бор жника - юридичної особи відсутні за її місцезнахо дженням, або у разі ненадання боржником протягом року до о рганів державної податково ї служби згідно із законод авством податкових деклара цій, документів бухгалтерсь кої звітності, а також за на явності інших ознак, що сві дчать про відсутність підпр иємницької діяльності борж ника, заява про порушення спр ави про банкрутство відсутнь ого боржника може бути подан а кредитором незалежно від розміру його вимог до боржни ка та строку виконання зобов 'язань. Ліквідатор письмово п овідомляє про визнання госп одарським судом відсутньог о боржника банкрутом усіх ві домих йому кредиторів відсут нього боржника, які в місяч ний строк з дня одержання п овідомлення можуть направи ти ліквідатору заяви з вимо гами до банкрута.

Отже, законодавством передбачено особливу процед уру встановлення всіх відоми х ліквідатору кредиторів зі ст.52 Закону, яка є спеціальною по відношенню до загальних п роцедур банкрутства. До таки х потенційних кредиторів нал ежать органи податкової служ би, фонди соціального страху вання та їх повідомлення лік відатором здійснюється шлях ом надіслання письмових пові домлень таким кредиторам.

Ст.52 Закону не передба чає публікації в офіційних д рукованих органах оголошенн я про визнання боржника банк рутом, у зв'язку з чим, ліквіда тором не здійснювалось таке оголошення.

В результаті ліквіда ційної процедури ліквідатор ом встановлена та підтвердже на кредиторська заборговані сть перед ТОВ "Комтент", м. Дніп ропетровськ на суму 17 939,67 грн.

Згідно довідок Бабушкінс ького відділу державної вико навчої служби Дніпропетровс ького міського управління юс тиції, м.Дніпропетровськ №03-14/66 4/16 від 27.01.10 р., Дніпропетровської регіональної філії ДП "Центр державного земельного кадас тру", м.Дніпропетровськ №3-6-5/3530 в ід 30.12.09р., Інспекції Державного технічного нагляду, м.Дніпро петровськ №211-02-13 від 28.01.10 р., комун ального підприємства "Дніпро петровське міжміське бюро те хнічної інвентаризації", м.Дн іпропетровськ №11242/20 від 21.12.09р., Р П Дніпропетровського ВРЕР-1 У ДАІ ГУМВС України в Дніпропе тровській області, м.Дніпроп етровськ № 14/1РЕР-139 ВРЕР від 26.01.2010 р., Бабушкінського відділу ДВ С Дніпропетровського МУЮ, м.Д ніпропетровськ, Територіаль ного управління Держгірпром нагляду по Дніпропетровські й області за боржником велик отоннажних автомобілів та ін ших технологічних транспорт них засобів, нерухомого майн а, автотранспортних засобів, сільськогосподарської техн іки, земельних ділянок не зар еєстровано, виконавчі провад ження відсутні.

На запити ліквідатора отр имані відповіді Управління П енсійного фонду України в Ба бушкінському районі м.Дніпро петровська, Бабушкінського ц ентру зайнятості, м.Дніпропе тровськ, Відділення виконавч ої дирекції Фонду соціальног о страхування від нещасних в ипадків на виробництві та пр офесійних захворювань Украї ни в м.Дніпропетровську, ДПІ у Бабушкінському районі м.Дні пропетровська, Бабушкінсько ї районної виконавчої дирекц ії Дніпропетровського облас ного відділення Фонду соціал ьного страхування з тимчасов ої втрати працездатності, м.Д ніпропетровськ - про відсутн ість заборгованості банкрут а.

Листом №2/3-264 від 22.02.10 р. публічне акціонерне товариство "Акці онерний комерційний банк "Но вий" повідомив, що станом на 28.01 .2010 р. розрахунковий рахунок ба нкрута є закритим.

Листом від 16.02.2010 р. №42/2-641 ВАТ "Аст ра Банк" повідомив, що рахунок боржника 04.12.2009 р. закрито.

Ст.16 Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців" передбачено, що з метою за безпечення органів державн ої влади та учасників цивіль ного обороту достовірною інф ормацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підприємці в) створюється ЄДР, який місти ть відомості щодо місцезнахо дження юридичної особи, дати та номеру записів про внесен ня змін до нього, дати видачі а бо зміни свідоцтва про держа вну реєстрацію, дані про уста новчі документи, дати та № зап исів про внесення змін до них , про відсутність юридичної о соби за її місцезнаходженням , тощо.

Відповідно до вимог ст.17 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців", яки й набув чинності з 01.07.04р., в ЄДР м істяться відомості про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відс утність підтвердження відом остей про юридичну особу, а та кож відомості про зарезервов ані найменування юридичних о сіб.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 3 ст .18 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ", якщо відомості, які підлягаю ть внесенню до ЄДР були внесе ні до нього, то такі відомості вважаються достовірними і м ожуть бути використані в спо рі з третьою особою, доки до ни х не внесено відповідних змі н. Якщо відомості, які підляга ють внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з тр етьою особою. Вказаний Зако н, також, визначає порядок в несення до ЄДР записів про ві дсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, які зд ійснюються державним реєстр атором (п.7 ст.19 вищевказаного з акону).

Згідно з ч.8 ст.19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців", до ЄДР внесен о запис про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням.

Божник за юридичною адресо ю відсутній, фактична адреса не відома. В підтвердження ві дсутності керівних органів б оржника- юридичної особи за місцезнаходженням кредитор ом поданий витяг з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців №061508 станом на 21.12.09р. статус відомостей про юридичну осо бу боржника не підтверджено. У зв'язку з чим виявити майно, провести інвентаризацію акт ивів боржника, витребувати б ухгалтерську документацію у посадових осіб, неможливо та не дозволяє здійснити дії з р озшуку дебіторів та зі стягн ення дебіторської заборгова ності.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Госп одарського процесуального к одексу України та Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд вважає , що ліквідатор надав суду дос татньо доказів про відсутніс ть боржника за адресою місце знаходження, повно відобрази в обставини справи, додав від повідні документи до звіту.

Ліквідатором наданий прос тий вексель серії АА 1046104 на сум у 17 939,67 грн. від 04.11.09р., який з момент у пред'явлення його кредитор ом до платежу боржником втра тив статус цінного паперу, у з в'язку з реалізацією основно го передбаченого ним права н а отримання платежу, в подаль шому був опротестований із в чиненням виконавчого напису , виконавче провадження з при мусового виконання його було закінчено через неможливіст ь виконання. За таких обстави н, вказаний вексель не може вв ажатися активом боржника, за рахунок якого можуть бути за доволені вимоги його кредито рів.

В ліквідаційному балансі л іквідатором відображено акт иви банкрута на день подачі з аяви про порушення справи пр о банкрутство та пасив, який в иявлений в ліквідаційній про цедурі.

Наданий реєстр вимог креди торів, який підтверджує визн ані грошові вимоги ліквідато ром у справі.

Майна, грошових коштів та ін ших активів, що належить банк руту, не виявлено. У зв'язку з т им, що активів банкрута не вия влено, задоволення вимог кре диторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за недостатністю ма йна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", якщо за резу льтатами ліквідаційного бал ансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося ма йна, господарський суд винос ить ухвалу про ліквідацію юр идичної особи-банкрута.

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, за слухавши у судовому засідан ні представників кредиторів , ліквідатора, суд знаходить д остатньо підстав щодо затвер дження ліквідаційного балан су та ліквідації юридичної о соби-банкрута.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно, тому слід прийня ти рішення про ліквідацію юр идичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" провадженн я у справі про банкрутство пі длягає припиненню, якщо затв ерджено звіт ліквідатора у п орядку, передбаченому ст.32 цьо го Закону.

Керуючись ст.86 ГПК Укра їни, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити лікві даційний баланс та звіт лікв ідатора приватного підпр иємства "Пенанг-Д", м.Дніпропет ровськ.

Ліквідувати юридичну осо бу приватне підприємство "Пенанг-Д", м.Дніпропетровськ (код ЄДРПОУ 35005751).

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вва жати погашеними вимоги перед товариством з обмеженою в ідповідальністю "Комтент", м.Д ніпропетровськ на суму 17 939,67 гр н.

Припинити повнова ження ліквідатора у справ і № Б38/7-10 про банкрутство прива тного підприємства "Пенанг-Д ", м.Дніпропетровськ ініціююч ого кредитора - товариства з о бмеженою відповідальністю "К омтент", м. Дніпропетровськ (ко д ЄДРПОУ 36095689).

Провадження у спра ві припинити.

Згідно п.2 ст.32 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" копі ю цієї ухвали направити ор гану, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам держ авної статистики для виключ ення юридичної особи з Єдин ого державного реєстру підпр иємств та організацій Укра їни, а також власнику (орган у, уповноваженому управлят и майном), органам державної податкової служби за місцез находженням банкрута.

Суддя Е.М. Бондарєв

Дата ухвалення рішення16.03.2010
Оприлюднено29.12.2010
Номер документу8349495
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б38/7-10

Ухвала від 16.03.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 23.02.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Постанова від 14.01.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 30.12.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні