Ухвала
від 08.08.2019 по справі 873/63/19
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"08" серпня 2019 р. Справа№ 873/63/19

Північний апеляційний господарський суд

суддя: Пашкіна С.А.

розглянувши заяву Публічного акціонерного товариства Фідобанк

про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 25.06.2019 по справі № 20/19

у справі 873/63/19

за позовом Публічного акціонерного товариства Фідобанк

до Товариства з обмеженою відповідальністю Мобільна комерція

про стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство Фідобанк звернулось до Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків із позовом до Товарисвта з обмеженою відповідальністю Мобільна комерція .

За результатами розгляду вказаної справи 25.06.2019 Постійно діючим Третейським судом при Асоціації українських банків винесено рішення по справі № 20/19 за позовом Публічного акціонерного товариства Фідобанк

до Товариства з обмеженою відповідальністю Мобільна комерція про стягнення заборгованості.

31.06.2019 до відділу забезпечення документообігу суду та моніторингу виконання документів Північного апеляційного господарського суду від Публічного акціонерного товариства Фідобанк надійшла заява видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого третейського суду при Асоціації українських банків від 25.06.2019 по справі № 20/19

Згідно з витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 31.07 заяву Публічного акціонерного товариства Фідобанк у справі № 873/63/19 передано на розгляд головуючого судді (судді - доповідача) Пашкіній С.А.

Відповідно до приписів ч.ч. 1, 2 ст. 352 ГПК України питання видачі наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається судом за заявою особи, на користь якої прийнято рішення третейського суду. Заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду подається до апеляційного господарського суду за місцем проведення третейського розгляду протягом трьох років з дня ухвалення рішення третейським судом.

Стаття 353 ГПК України встановлює вимоги до форми і змісту заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду

Перевіривши матеріали заяви Публічне акціонерне товариство Фідобанк про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду, суд визнає подані матеріали достатніми для відкриття провадження у справі.

За приписами ч. 1 ст. 354 ГПК України, заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається суддею одноособово протягом п`ятнадцяти днів з дня її надходження до суду в судовому засіданні з повідомленням сторін. Неявка сторін чи однієї із сторін, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду заяви.

При розгляді заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду за клопотанням однієї із сторін господарський суд витребовує справу з постійно діючого третейського суду, в якому вона зберігається. Справа має бути направлена до господарського суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому разі строк розгляду заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду продовжується до тридцяти днів з дня її надходження до суду (ч. 2 ст. 354 ГПК України).

Водночас частина 2 ст. 56 Закону України "Про третейські суди" встановлює, що при розгляді заяви про видачу виконавчого документа компетентний суд повинен витребувати справу з постійно діючого третейського суду, в якому зберігається справа, яка має бути направлена до компетентного суду протягом п`яти днів від дня надходження вимоги. У такому випадку строк вирішення заяви про видачу виконавчого документа продовжується до одного місяця.

За таких обставин, суд вважає за необхідне витребувати з Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків справу № 20/19 за позовом Публічного акціонерного товариства Фідобанк до Товариства з обмеженою відповідальністю Мобільна комерція про стягнення заборгованості.

Керуючись ст.ст. 352 - 354 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду заяву Публічного акціонерного товариства Фідобанк про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 25.06.2019 по справі № 20/19.

2. Розгляд справи № 873/63/19 за заявою Публічного акціонерного товариства Фідобанк про видачу наказу на примусове виконання рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків від 25.06.2019 по справі № 20/19 призначити на 27.08.2019 на 10-40 год. Засідання відбудеться в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: м. Київ, вул. Шолуденко 1, зал судових засідань № 15 (ІІ поверх).

3. Направити копію цієї ухвали сторонам у справі та Постійно діючому третейському суду при Асоціації українських банків.

4. Зобов`язати Постійно діючий Третейський суд при Асоціації українських банків протягом п`яти днів від дня отримання цієї ухвали направити до Північного апеляційного господарського суду справу № 20/19 за позовом Публічного акціонерного товариства Фідобанк до Товариства з обмеженою відповідальністю Мобільна комерція про стягнення заборгованості.

5. Зобов`язати кожну із сторін третейського спору та третейський суд надати суду письмову інформацію про наступне:

- чи наявне третейське застереження і чи не визнавалось воно недійсним;

- чи не скасоване рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків у справі № 20/19 компетентним судом;

- чи є в провадженні Північного апеляційного господарського суду або інших судів заяви про оскарження чи скасування рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації українських банків у справі № 20/19.

6. Зобов`язати кожну із сторін третейського спору та третейський суд надати суду до дати слухання справи належним чином засвідчені копії:

- положення про Постійно діючий Третейський суд при Асоціації українських банків;

- регламент Постійно діючого третейського суду при Асоціації українських банків.

7. Довести до відома учасників справи, що нез`явлення їх представників в судове засідання не є перешкодою розгляду заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду по суті.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя С.А. Пашкіна

СудПівнічний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення08.08.2019
Оприлюднено12.08.2019
Номер документу83525159
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —873/63/19

Судовий наказ від 18.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Судовий наказ від 18.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Судовий наказ від 18.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Судовий наказ від 18.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Судовий наказ від 18.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Судовий наказ від 18.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Ухвала від 27.08.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

Ухвала від 08.08.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пашкіна С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні