Ухвала
від 08.08.2019 по справі 712/10522/19
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/10522/19

Провадження № 1-кс/712/6059/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про тимчасовий доступ до речей і документів

8 серпня 2019 року м.Черкаси

Слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкаси ОСОБА_1 , присекретарі ОСОБА_2 ,розглянувши клопотанняслідчого СВЧеркаського ВПГУНП вЧеркаській області ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромЧеркаської місцевоїпрокуратури ОСОБА_4 ,про наданнятимчасового доступудо речейі документіву кримінальномупровадженні №42019251010000138 від 24 липня 2019 року за ч.3 ст. 191 КК України, -

в с т а н о в и в:

8 серпня 2019 року до суду звернувся слідчий СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 з указаним клопотанням.

Клопотання обґрунтовано тим, що до Черкаської місцевої прокуратури надійшли матеріали правоохоронних органів щодо можливих неправомірних дій службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 при укладенні та виконанні договорів щодо капітальних робіт на КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

За даними досудового розслідування, директором ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_5 , за попередньою змовою з головою тендерного комітету заступником директора ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 , заступником голови тендерного комітету, заступник начальника управління начальником відділу економічного аналізу ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_7 , директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_8 сплановано та втілено злочинну схему щодо привласнення бюджетних коштів у розмірі 1 млн. 379 тис. 980 грн.

Так, 24.11.2017 між ІНФОРМАЦІЯ_3 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » було укладено договір № 01/10 щодо надання послуг, а саме: «Архітектурні та супутні послуги (Виготовлення проектно-кошторисної документації та отримання експертного звіту по об`єкту «Капітальний ремонт штучної злітно-посадкової смуги КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 »)». Зазначені послуги надані та оплачені в повному обсязі на загальну суму 1 млн. 342 тис. 963 грн.

Проте, 29.03.2019 директором ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_5 , за попередньою змовою з головою тендерного комітету заступником директора ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 , заступником голови тендерного комітету, заступник начальника управління начальником відділу економічного аналізу ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_7 , директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_8 , всупереч Закону України «Публічні закупівлі», тобто без проведення відкритих торгів при наданні послуг у сумі понад 200 тис. грн., було укладено договір №2-03/19 на надання послуг щодо виготовлення проектно-кошторисної документації по об`єкту виготовлення проектно-кошторисної документації по об`єкту «Капітальний ремонт покриття перону КП „ ІНФОРМАЦІЯ_2 по АДРЕСА_1 » на загальну суму 929 160 грн. Проте зазначені послуги вже були наданні у 2017 році ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » в ході виконання договору № 01/10 від 24.11.2017 та оплачені в повному обсязі.

Крім того, 29.03.2019 директором ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_5 , за попередньою змовою з головою тендерного комітету заступником директора ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 , заступником голови тендерного комітету, заступник начальника управління начальником відділу економічного аналізу ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_7 , директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_8 , всупереч Закону України «Публічні закупівлі», тобто без проведення відкритих торгів при наданні послуг у сумі понад 200 тис. грн., було укладено договір №1-03/19 на надання послуг щодо виготовлення проектно-кошторисної документації по об`єкту «Виготовлення проектно-кошторисної документації по об`єкту «Капітальний ремонт покриття руліжної доріжки КП „ ІНФОРМАЦІЯ_2 по АДРЕСА_1 » на загальну суму 608 700 грн. Проте зазначені послуги вже були наданні у 2017 році ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » в ході виконання договору № 01/10 від 24.11.2017 та оплачені в повному обсязі.

За даними органу досудового розслідування, на даний час директором ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_5 , за попередньою змовою з головою тендерного комітету заступником директора ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 , заступником голови тендерного комітету, заступник начальника управління начальником відділу економічного аналізу ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_7 , директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ОСОБА_8 безпідставно розтрачено бюджетні кошти Департаменту на загальну суму 1 млн. 379 тис. 980 грн.

Отже, на думку слідчого, в діях зазначених осіб вбачається ознаки злочину передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування вказаного кримінального провадження виникла необхідність в отриманні дозволу на доступ до оригіналів договорів, які знаходяться у віданні ІНФОРМАЦІЯ_3 , юридична адреса якого: АДРЕСА_2 .

Вказані предмети та документи мають важливе значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

У судове засідання слідчий не з`явився, скерував до суду заяву про розгляд клопотання без його участі. Заявлені вимоги підтримав в повному обсязі.

На підставі ч. 2ст. 163 КПК Україниз метою недопущення зміни або знищення речей та документів, що містять інформацію, доступ до якої є предметом клопотання слідчого, судове засідання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходиться така інформація.

Згідно із ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Із доданих до клопотання матеріалів випливає, що 24 липня 2019 року до ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч.3ст.191 КК України, відповідно до яких до Черкаської місцевої прокуратури надійшли матеріали правоохоронних органів щодо можливих неправомірних дій службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 при укладенні та виконанні договорів щодо капітальних робіт на КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

З оглядуна викладене,слідчий суддядійшов висновкупро те,що вказанеклопотання підлягаєдо частковогозадоволення танадання тимчасовогодоступу дооригіналів документів,шляхом вилученняїх належнимчином завіренихкопій,оскільки уматеріалах кримінальногопровадження вбачаєтьсянаявність достатніхпідстав вважати,що здійсненнятимчасового доступудо документів, про доступ до яких просить у клопотанні слідчий, які на даний час перебувають у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 , має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні №42019251010000138, а в подальшому, використання отриманих документів як доказів.

Разом з тим, в частині надання можливості вилучення оригіналів документів необхідно відмовити, оскільки сторона кримінального провадження недовела такої необхідності.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 159-165, 309, 369-372, 395 КПК України,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчого СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати дозвілна тимчасовийдоступ додокументів,які перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 (юридична адресо: АДРЕСА_2 ), а саме:

-договору № 01/10, укладеного 24.11.2017 між ІНФОРМАЦІЯ_3 , код НОМЕР_1 , та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », код НОМЕР_2 , щодо надання послуг, а саме: «Архітектурні та супутні послуги (Виготовлення проектно-кошторисної документації та отримання експертного звіту по об`єкту «Капітальний ремонт штучної злітно-посадкової смуги КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 »)» із змінами та додатками до нього та документів, що були виготовленні на виконання умов даного договору, а саме: проектно-кошторисної документації та експертного звіту по об`єкту «Капітальний ремонт штучної злітно-посадкової смуги КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 » та документів, що стали підставою для укладення зазначеного договору;

-договору №2-03/19 про надання послуг щодо виготовлення проектно-кошторисної документації по об`єкту «Капітальний ремонт покриття перону КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 », укладеного 29.03.2019 між ІНФОРМАЦІЯ_1 , код НОМЕР_1 , та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код НОМЕР_3 , із змінами та додатками до нього та документів, що були виготовленні на виконання умов даного договору, а саме: проектно-кошторисної документації та експертного звіту по об`єкту «Капітальний ремонт покриття перону КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 » та документів, що стали підставою для укладення зазначеного договору;

-договору №1-03/19 про надання послуг щодо виготовлення проектно-кошторисної документації по об`єкту «Виготовлення проектно-кошторисної документації по об`єкту «Капітальний ремонт покриття руліжної доріжки КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 », укладеного 29.03.2019 між ІНФОРМАЦІЯ_1 код НОМЕР_1 , та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код НОМЕР_3 , із змінами та додатками до нього та документів, що були виготовленні на виконання умов даного договору, а саме: проектно-кошторисної документації та експертного звіту по об`єкту «Капітальний ремонт покриття руліжної доріжки КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_1 » та документів, що стали підставою для укладення зазначеного договору,

з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів без вилучення їх оригіналів.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали до 7 вересня 2019 року включно.

Виконання ухвали покласти на начальника відділу УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_9 , заступника начальника відділу УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_10 ,ст. опероуповноваженого відділу УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_11 , ст. опероуповноваженого відділу УЗЕ в Черкаській області ДЗЕ НП України ОСОБА_12 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчим суддею може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.08.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —712/10522/19

Ухвала від 08.08.2019

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пересунько Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні