Ухвала
від 04.03.2019 по справі 757/10657/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/10657/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ 6-го слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженняслідчого суддіПечерського районногосуду м. ОСОБА_4 надійшло клопотаннясторони кримінальногопровадження -старшого слідчогоз особливоважливих справ6-гослідчого відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань Головногоуправління ДФСу м.Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ доречей тадокументів,що знаходитьсяу володінніТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (кодЄДР НОМЕР_1 ),за адресою: АДРЕСА_1 .

В судове засідання слідчий/прокурор не з`явилися, про місце і час розгляду клопотання повідомлені належним чином. Слідчий подала до суду заяву про розгляд вказаного провадження у відсутність сторони обвинувачення, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2ст. 163 КПК Українислідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що 6-тим СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №32019100000000131 від 14.02.2019 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 212 КК України КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період 2015-2016 років, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДР НОМЕР_2 ), під час документального відображення в податковій звітності проведені фінансово-господарські операції з підприємствами з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »(код ЄДР НОМЕР_4 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (нова назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») (ЄДР НОМЕР_5 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДР НОМЕР_6 ) занизив податкові зобов`язання з податку на додану вартість у сумі 1 816807 грн. та занизив податок на прибуток на суму 1 635128 грн., таким чином ухилився від сплати податків у особливо великих розмірах

Також, досудовим розслідуванням встановлено, що в період 2015-2016 рр., службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДР НОМЕР_2 ), під час документального оформлення фінансово-господарських операцій ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДР НОМЕР_2 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДР НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »(код ЄДР НОМЕР_4 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (нова назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ») (ЄДР НОМЕР_5 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДР НОМЕР_6 ) вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості.

Також, у ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДР НОМЕР_2 ) отримали в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) електронно-цифрові підписи та посилені сертифікати відкритих ключів для подання податкової звітності від імені вищевказаних підприємств.

Документи стосовно ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДР НОМЕР_2 ), що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) мають значення для встановлення фактичного розміру завданої державі шкоди, визначення кола осіб, відповідальних за здійснення фінансово-господарських операцій, а також встановлення осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення та містять в собі фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Вивчивши клопотання слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Статтею 159 КПК Українипередбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч. 5ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи вищевикладене слідчий суддя вважає наявними підстави для надання тимчасового дозволу до речей та документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ).

На підставі викладеного і керуючисьст.31 Конституції України, ст.108, ст.ст.160,162,163,164,166,309,561,562 КПК Українислідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання - задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому з особливо важливих справ 6-го слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих які розслідують кримінальне провадження на тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 та/або за іншим місцезнаходженням юридичної особи, а саме:

- реєстраційні справи, заяви та документи на підставі яких були отримані електронно-цифрові підписи та посилені сертифікати відкритих ключів ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДР НОМЕР_2 ).

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання

Примірник № 2 наданий слідчому

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.03.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83530966
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/10657/19-к

Ухвала від 04.03.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні