Ухвала
від 01.08.2019 по справі 160/5080/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

01 серпня 2019 року Справа №160/5080/19

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Боженко Н.В.

за участі секретаря судового засідання Трошиної А.С.

за участі:

представника позивача Полівчук Д.П.

представників відповідача Губарева О.М., Васянович Д. ОСОБА_1 .

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у місті Дніпрі клопотання представника позивача про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області до Міністерства внутрішніх справ України, в особі Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства внутрішніх справ України про визнання протиправною та скасування вимоги.

Ухвалою суду від 07 червня 2019 року відкрито провадження за правилами загального позовного провадження.

Позивачем заявлено клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача, а саме: Товариство з обмеженою відповідальністю "ТЕХОЙЛ ТК" та Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпро Оіл Трейд".

В обґрунтування заявленого клопотання зазначено, що згідно вимоги ДВА МВС від 05.12.2018 року № 17/736 вимагається від ГУНП провести роботу та вжити заходи щодо доотримання від постачальників бензину ТОВ "ТЕХОЙЛ ТК" і ТОВ "Дніпро Оіл Трейд" грошових коштів в сумі 509,7 тис. грн. або повернути кошти, що безпосередньо стосується договірних відносин, які склалися між ГУНП та ТОВ "ТЕХОЙЛ ТК" і ТОВ "Дніпро Оіл Трейд" на підставі договорів про закупівлю товарів за державні кошти № 77 від 01.12.2017 року, № 78 від 01.12.2017 року та № 0812 від 08.12.2017 року (з врахуванням змін, внесених додатковими угодами), у зв`язку з чим судове рішення по даній справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ "ТЕХОЙЛ ТК" і ТОВ "Дніпро Оіл Трейд", зокрема права зазначених юридичних осіб на вільне володіння та розпорядження грошовими коштами, отриманими відповідно до укладених договорів та виникнення обов`язку у зазначених осіб по відшкодуванню ГУНП збитків у сумі 509,7 тис. грн.

Представник позивача, в судовому засіданні призначеному на 01 серпня 2019 року, підтримав заявлене клопотання та просив його задовольнити.

Представники відповідача вирішення клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача залишили на розсуд суду.

Вирішуючи заявлене клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача, заслухавши думку представників сторін, дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Згідно ч. 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Таким чином, оскільки предметом спору є вимога ДВА МВС від 05.12.2018 року № 17/736 щодо проведення роботи та вжиття заходів щодо доотримання від постачальників (ТОВ "ТЕХОЙЛ ТК" і ТОВ "Дніпро Оіл Трейд") бензину в сумі 509,7 тис. грн. або повернення коштів, то судове рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ "ТЕХОЙЛ ТК" і ТОВ "Дніпро Оіл Трейд", зокрема права зазначених юридичних осіб на вільне володіння та розпорядження грошовими коштами, отриманими відповідно до укладених договорів та виникнення обов`язку у зазначених осіб по відшкодуванню ГУНП збитків у сумі 509,7 тис. грн.

Враховуючи означене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі № 160/5080/19 у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача - ТОВ "ТЕХОЙЛ ТК" і ТОВ "Дніпро Оіл Трейд" та встановити третім особам строк для подання письмових пояснень протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали, із викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються письмові пояснення та документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до нього доказів позивачу та відповідачу.

Керуючись ст. ст. 49, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - задовольнити.

Залучити до участі у справі № 160/5080/19, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "ТЕХОЙЛ ТК" (код ЭДРПОУ 40955753) та Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпро Оіл Трейд" (код ЭДРПОУ 40878412).

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до вимог статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Повний текст ухвали суду складений 01 серпня 2019 року.

Суддя Н.В. Боженко

Дата ухвалення рішення01.08.2019
Оприлюднено11.08.2019
Номер документу83544631
СудочинствоАдміністративне
Сутьзалучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача

Судовий реєстр по справі —160/5080/19

Ухвала від 29.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Жук А.В.

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Жук А.В.

Ухвала від 24.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мацедонська В.Е.

Постанова від 08.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Постанова від 08.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Ухвала від 28.04.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Ухвала від 30.03.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Ухвала від 03.03.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Рішення від 07.11.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Рішення від 07.11.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні