Ухвала
від 09.08.2019 по справі 200/9895/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

09 серпня 2019 р. Справа №200/9895/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Дмитрієв В.С., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) до Торецького міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області Головного територіального управління юстиції у Донецькій області (місцезнаходження: Донецька область, м. Торецьк, вул. Героїв Праці, 3, код ЄДРПОУ 34686377) про скасування постанови про закінчення виконавчого провадження, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, ОСОБА_1 , звернувся до суду з адміністративним позовом до Торецького міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області Головного територіального управління юстиції у Донецькій області про скасування постанови про закінчення виконавчого провадження від 23 травня 2019 року ВП №59097894 по виконанню виконавчого листа №200/14103/18-а від 12 лютого 2019 року виданого Донецьким окружним адміністративним судом 11 квітня 2019 року; зобов`язання державного виконавця звернутися до суду із заявою про встановлення способу та порядку виконання рішення Донецького окружного адміністративного суду від 12 лютого 2019 року по справі №200/14103/18-а.

Позов мотивований тим, що боржником не виконано судове рішення при цьому державним виконавцем прийнято постанову про закінчення виконавчого провадження.

Разом з адміністративним позовом надано клопотання про поновлення строку звернення до суду та про звільнення від сплати судового збору.

Положення статті 118 Кодексу адміністративного судочинства України визначає, що процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом. За змістом цієї норми процесуальним строком є також строк звернення до суду, який відповідно до частини 2 статті 287 КАС України становить десять днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи інтересів. При цьому, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення (частини 1 статті 121 КАС України).

Отже, вважаю за необхідне визнати поважними причини пропуску строку та поновити позивачеві строк звернення до адміністративного суду.

За приписами частини 1 статті 8 Закону України від 8 липня 2011 року №3674-VI «Про судовий збір» , враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Згідно частини 1 статті 133 Кодексу адміністративного судочинства України суд, враховуючи майновий стан сторони, вправі звільнити від їх оплати повністю або частково.

Таким чином, зважаючи на майновий стан позивача, його клопотання про звільнення від сплати судових витрат, вважаю за необхідне звільнити від сплати судового збору.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та належні повноваження, відповідає вимогам, встановленим статтею 287 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дану позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства та її подано з дотриманням правил підсудності та у строк, встановлений статтею 287 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження за позовною заявою, встановлені Кодексу адміністративного судочинства України, відсутні. Вважаю за можливе відкрити провадження у справі.

Оскільки судове рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки Управління соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області. вважаю, що є підстави для залучення його в якості третьої особи у справі.

Керуючись статтями 268-270, 287 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Поновити позивачу строк, встановлений для звернення до адміністративного суду.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №200/9895/19-а.

Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору.

Залучити до участі в адміністративній справі №200/9895/19-а в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Управління соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області (місцезнаходження: Донецька обл., м. Торецьк, вул. Євгена Седнєва, 1, код ЄДРПОУ: 260000411)

Розгляд справи проводити за правилами Глави 11 Розділу 2 «Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ» Кодексу адміністративного судочинства України.

Призначити судове засідання на 15 серпня 2019 року об 12:30 год. в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду за адресою: 84122, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Добровольського, 1, про що повідомити сторін.

Зобов`язати позивача надати:

- оригінали документів на яких ґрунтуються позовні вимоги для огляду, копії яких додано до матеріалів справи;

- оригінал довіреності на представника (для огляду), копію для приєднання до матеріалів справи.

Зобов`язати відповідача надати:

- оригінал довіреності на представника (для огляду), копію для приєднання до матеріалів справи;

- матеріали виконавчого провадження №59097894 для огляду та копії для приєднання до матеріалів справи.

Зобов`язати відповідача надати до суду відзив на позовну заяву та всі документи, що підтверджують заперечення проти позову з одночасним надсиланням учасникам справи копії відзиву та доданих до нього документів та надати до суду докази такого направлення (надання) до 14 серпня 2019 року.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Повідомити третю особу про право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву. Учасники справи мають право подати відповідь на такі пояснення.

Копію ухвали суду надіслати сторонам у порядку визначеному статтею 268 КАС України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.С. Дмитрієв

Дата ухвалення рішення09.08.2019
Оприлюднено11.08.2019
Номер документу83544818
СудочинствоАдміністративне
Сутьзакінчення виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —200/9895/19-а

Рішення від 15.08.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 12.08.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 09.08.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні