Ухвала
від 08.08.2019 по справі 367/5786/19
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/5786/19

Провадження по справі № 2/367/4648/2019

У Х В А Л А

про відкриття провадження

08 серпня 2019 року суддя Ірпінського міського суду Київської області Саранюк Л.П. розглянувши позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Новий -14 , місцезнаходження: Київська область, м. Буча, вул. Нове Шосе, буд. 14 до ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 про стягнення заборгованості по внескам та платежам,-

ВСТАНОВИВ:

У липні 2019 позивач звернувся до суду з даним позовом.

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Пунктом 4 ч. 2 ст.187 ЦПК України передбачено при постановленні ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі вирішення питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатись справа.

Суд, керуючись ст. ст. 274-278 ЦПК України , вважає за можливе проводити розгляд даної справи у спрощеному позовному провадженні.

Керуючись ст.ст. 175 , 177 , 184 , 187 , 274-278 ЦПК України , суддя -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі № 367/5786/19 за позовною заявою Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Новий -14 до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внескам та платежам.

Проводити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження 02 жовтня 2019 року о 14 год. 30 хв. відповідно до ч.5 ст.279 ЦПК України з повідомленням сторін за наявними у справі матеріалами.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення).

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, зустрічний позов, відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідач зобов`язаний в цей же строк надіслати позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам - копії відзиву та доданих до нього документів. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Запропонувати позивачу у разі отримання ним відзиву на позовну заяву протягом 10 днів подати до суду та одночасно направити відповідачу копію відповіді на відзив разом з копіями доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу його право на протязі 10 днів з моменту отримання відповіді на відзив одночасно подати до суду та направити позивачу копію заперечень на відповідь на відзив разом з копіями доданих до нього документів.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://ip.ko.court.gov.ua/sud1013/ .

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду . В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Відповідно до п. 15.5 Перехідних положень ЦПК України (в редакції від 03.10.2017 року): до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу, а саме, відповідно до ч.1 ст. 296 ЦПК України: апеляційна скарга подається апеляційному суду через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Суддя: Л. П. Саранюк

Дата ухвалення рішення08.08.2019
Оприлюднено11.08.2019
Номер документу83549052
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по внескам та платежам

Судовий реєстр по справі —367/5786/19

Рішення від 26.11.2020

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 26.11.2020

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 08.08.2019

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні