Ухвала
від 09.08.2019 по справі 403/310/19
УСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 403/310/19

Провадження №2/403/187/19

У Х В А Л А

09 серпня 2019 р. Устинівський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді: Годованець І. А.

секретаря судового засідання: Остапенко Н. М.

з участю:

позивача: ОСОБА_1

представника позивача: ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду смт. Устинівка по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Грінмарк-Б про захист прав споживача, стягнення відшкодування матеріальних збитків в сумі 859584.00 грн. та відшкодування моральної шкоди в сумі 50000.00 грн., клопотання представника позивача (адвокат) Титаренко Галини Стефанівни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції,-

В С Т А Н О В И В:

25 червня 2019 року позивачем ОСОБА_1 подано до суду позов до відповідача товариства з обмеженою відповідальністю Грінмарк-Б про захист прав споживача, стягнення відшкодування матеріальних збитків в сумі 859584.00 грн. та відшкодування моральної шкоди в сумі 50000.00 грн. Позовні вимоги мотивуються тим, що договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору. Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди. У разі недійсності правочину кожна із сторін зобов`язана повернути другій стороні у натурі все, що вона одержала на виконання цього правочину. Особа має право на відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок порушення її прав. Моральна шкода відшкодовується грішми.

У підготовчому засіданні позивач ОСОБА_1 та представник позивача (адвокат) Титаренко Галина Стефанівна вважають, що клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

У підготовче засідання представник відповідача товариства з обмеженою відповідальністю Грінмарк-Б не з`явився, про день, час та місце підготовчого засідання повідомлений, заяви про відкладення, проведення судового засідання у відсутність представника чи про причини неявки не подано.

Заслухавши учасників справи, судом встановлено наступні обставини.

Частинами 1,2,5,8 ст.212 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. При встановлених обставинах, заява представника позивача ОСОБА_2 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції підлягає задоволенню. Керуючись ст.ст.212, 314, 260 ЦПК України, суд, - У Х В А Л И В:

Задовольнити заяву представника позивача ОСОБА_2 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Підготовче засідання по справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Грінмарк-Б про захист прав споживача, стягнення відшкодування матеріальних збитків в сумі 859584.00 грн. та відшкодування моральної шкоди в сумі 50000.00 грн. провести в режимі відеоконференції. Доручити Кіровському районному суду м. Кропивницький забезпечити проведення відеоконференції з участю представника позивача ОСОБА_2 з Устинівським районним судом Кіровоградської області 12 вересня 2019 року о 09.30 год. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно надсилається Кіровському районному суду м. Кропивницький, який зобов`язаний організувати її виконання.

Суддя Устинівського районного суду

Кіровоградської області І. А. Годованець

Дата ухвалення рішення09.08.2019
Оприлюднено11.08.2019
Номер документу83555834
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть в судовому засіданні в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —403/310/19

Постанова від 19.05.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Постанова від 19.05.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 27.02.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 20.01.2020

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Рішення від 04.12.2019

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Рішення від 04.12.2019

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Ухвала від 05.11.2019

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Ухвала від 12.09.2019

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

Ухвала від 09.08.2019

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Годованець І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні