Ухвала
від 05.08.2019 по справі 758/10031/19
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/10031/19

Категорія 54

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

05 серпня 2019 року м. Київ

Подільський районний суд м. Києва в складі головуючого судді Гребенюка В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Державної установи Держгідрографія , про визнання звільнення незаконним та поновлення на роботі, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 через свого представника звернулася до суду із вищезазначеним позовом.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Позов за змістом і формою повинен відповідати вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Позовна заява підлягає залишенню без руху.

Ч. 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір передбачено, що за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Позивачем сплачено 768,40 грн. за 1 вимогу майнового характеру, в той час, як нею заявлено, окрім стягнення виплати у вигляді разової премії до державних свят, ще і вимогу про стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Так, 30 січня 2019 року Велика Палата Верховного Суду розглянула справу № 910/4518/16 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Інтерхім-БВТ до Приватного акціонерного товариства Азовелектросталь про банкрутство за касаційною скаргою ОСОБА_2 на Ухвалу Київського апеляційного господарського суду від 14.06.2018 р. В даному Рішенні встановлено, що пільга щодо сплати судового збору, передбачена пунктом 1 частини 1 статті 5 Закону України "Про судовий збір", згідно з якою від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі, не поширюється на вимоги позивачів про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні під час розгляду таких справ в усіх судових інстанціях.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону. Розмір судового збору, порядок його сплати і звільнення від сплати судового збору встановлені Законом України "Про судовий збір".

А відтак, позов потребує додаткового обґрунтування в частині звільнення від сплати судового збору за подання до суду позовної заяви про стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та премії або відповідної доплати за такі вимоги.

Частиною 1 статті 185 ЦПК України передбачено, що суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст. ст. 175, 185, 260 ЦПК України суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Державної установи Держгідрографія , про визнання звільнення незаконним та поновлення на роботі - залишити без руху;

Надати строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали;

Роз`яснити, що у разі не усунення недоліків у встановлений в ухвалі строк, позовна заява вважається неподаною та повертається позивачу;

Копію цієї ухвали направити позивачу;

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. В. Гребенюк

Дата ухвалення рішення05.08.2019
Оприлюднено11.08.2019

Судовий реєстр по справі —758/10031/19

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні