Ухвала
від 13.08.2019 по справі 440/2614/19
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

13 серпня 2019 року м. ПолтаваСправа № 440/2614/19

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Костенко Г.В., розглянувши клопотання представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Великобагачанської селищної ради Великобагачанського району Полтавської області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

19 липня 2019 року ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Великобагачанської селищної ради Великобагачанського району Полтавської області, в якій просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення 33 сесії 7 скликання Великобагачанської селищної ради Великобагачанського району Полтавської області від 15.05.2019 "Про розгляд та затвердження проекту землеустрою", яким Великобагачанською селищною радою Великобагачанського району Полтавської області відмовлено гр. ОСОБА_1 у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,30 га, кадастровий номер НОМЕР_1 для ведення особистого селянського господарства у власність за рахунок земель сільськогосподарського призначення (рілля) наданих у власність та користування в межах села Бутова Долина Великобагачанського району Полтавської області;

- зобов`язати Великобагачанську селищну раду Великобагачанського району Полтавської області затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,30 га, кадастровий номер НОМЕР_1 для ведення особистого селянського господарства у власність за рахунок земель сільськогосподарського призначення (рілля) наданих у власність та користування в межах села Бутова Долина Великобагачанського району Полтавської області та передати у власність гр. ОСОБА_1 .

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 24 липня 2019 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №440/2614/19.

12 серпня 2019 року від представника відповідача надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, проведення якої останній просить доручити Великобагачанському районному суду Полтавської області.

Вирішуючи клопотання, суд виходить з наступного.

Положеннями Кодексу адміністративного судочинства України встановлені особливості участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції, зокрема статтею 195 Кодексу встановлено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

З огляду на викладене та враховуючи територіальну віддаленість відповідача, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника відповідача та постановити ухвалу про участь представника відповідача у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 195, 241-243, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Доручити Великобагачанському районному суду Полтавської області забезпечити проведення судового засідання з розгляду позову ОСОБА_1 до Великобагачанської селищної ради Великобагачанського району Полтавської області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, у режимі відеоконференції об 11 годині 00 хвилин 19 серпня 2019 року.

Представнику відповідача прибути до Великобагачанського районного суду Полтавської області для участі у судовому засіданні, яке відбудеться в режимі відеоконференції об 11 годині 00 хвилин 19 серпня 2019 року.

Копію ухвали направити Великобагачанському районному суду Полтавської області.

Роз`яснити позивачу, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання, набирає законної сили з моменту її підписання суддею та згідно статтею 294 Кодексу адміністративного судочинства України оскарженню не підлягає.

Суддя Г.В. Костенко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.08.2019
Оприлюднено14.08.2019
Номер документу83597974
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/2614/19

Рішення від 21.10.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Рішення від 21.10.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 19.08.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 13.08.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 24.07.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні