Рішення
від 10.06.2019 по справі 676/5623/18
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/5623/18

Номер провадження 2/676/182/19

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ЗАОЧНЕ

10 червня 2019 року м. Кам`янець-Подільський

Кам`янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

в складі: головуючої судді - Швець О.Д.

з участю секретаря - Чекашкіної О.Л.

представника позивача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кам`янець-Подільському цивільну справу № 676/5623/18 за позовом ОСОБА_2 до Приватного підприємства Кочубіївське про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернувся з позовом до Приватного підприємства Кочубіївське про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним. В обгрунтування позовних вимог позивач зазначає, що він є власником земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 3,3738 га, кадастровий номер НОМЕР_1 , що розташована за межами населених пунктів Кадиєвецької сільської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області, та земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 2,3669 га, кадастровий номер НОМЕР_2 , що розташована за межами населених пунктів Кадиєвецької сільської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області. Право власності на вказані земельні ділянки посвідчується Свідоцтвом про право на спадщину за законом, зареєстрованим в реєстрі за №288, від 29 березня 2017 року, виданим приватним нотаріусом Кам`янець-Подільського районного нотаріального округу Ганасюк Н.П., та Свідоцтвом про право на спадщину за законом, зареєстрованим в реєстрі за №302, від 3 квітня 2017 року, виданим приватним нотаріусом Кам`янець-Подільського районного нотаріального округу Ганасюк Н.П. Після набуття права власності на земельні ділянки з`ясував, що земельні ділянки фактично використовуються відповідачем, укласти договір оренди з відповідачем не бажає. Пізніше йому стало відомо, що в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 21.08.2017 року зареєстроване право оренди щодо земельної ділянки площею 3,3738 га, кадастровий номер НОМЕР_1 , на підставі договору оренди земельної ділянки №4 від 04.04.2017 року, укладеного між Приватним підприємством Кочубіївське , як орендарем, та позивачем, як орендодавцем. Крім того, 05.09.2017 року в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстроване право оренди щодо земельної ділянки площею 2,3669 га, кадастровий номер НОМЕР_2 , на підставі договору оренди земельної ділянки №5 від 04.04.2017 року, укладеного між Приватним підприємством Кочубіївське , як орендарем, та позивачем як орендодавцем. Вказує, що він з ПП Кочубіївське будь-яких договорів оренди землі не укладав та земельні ділянки у користування останнього не передавав, тому просить визнати недійсними договір оренди земельної ділянки №4 від 04.04.2017 року, укладений між ним та Приватним підприємством Кочубіївське щодо земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 3,3738 га, кадастровий номер НОМЕР_1 , та договір оренди земельної ділянки №5 від 04.04.2017 року, укладений між ним та Приватним підприємством Кочубіївське щодо земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 2,3669 га, кадастровий номер НОМЕР_2 .

В судовому засіданні представник позивача адвокат Рудик В.М. позов підтримав, просить задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду повідомлений судовою повісткою, про причини неявки суд не повідомив, відзив на позовну заяву не подав.

Суд вважає за можливе розглянути справу у відсутності представника відповідача на підставі наявних у справі доказів.

Зі згоди представника позивача адвоката Рудика В.М. суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст. 280 ЦПК України.

Заслухавши представника позивача адвоката Рудика В.М., дослідивши матеріали справи в повному об`ємі, суд встановив наступне.

Судом встановлено, що відповідно до свідоцтва про право на спадщину за законом, зареєстрованого в реєстрі за №288, від 29 березня 2017 року, виданого приватним нотаріусом Кам`янець-Подільського районного нотаріального округу Ганасюк Н.П., ОСОБА_2 є власником земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 3,3738 га, кадастровий номер НОМЕР_1 , що розташована на території Кадиєвецької сільської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області.

Відповідно до свідоцтва про право на спадщину за законом, зареєстрованого в реєстрі за № 302, від 3 квітня 2017 року, виданого приватним нотаріусом Кам`янець-Подільського районного нотаріального округу Ганасюк Н.П., ОСОБА_2 є власником земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 2,3669 га, кадастровий номер НОМЕР_2 , що розташована на території Кадиєвецької сільської ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області.

Право власності на земельні ділянки зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 29.03.2017 р та 03.04.2017 р, що підтверджується інформаційної довідкою.

Як вбачається із змісту копії договору оренди земельної ділянки №4, долученого до матеріалів справи, вказаний договір укладений 04.04.2017 року між Приватним підприємством Кочубіївське (код ЄДРПОУ 31949131) та ОСОБА_2 , який надав ПП Кочубіївське в строкове платне користування земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 3,3738 га, кадастровий номер НОМЕР_1 , строком на 10 років.

Вищевказаний договір оренди земельної ділянки зареєстрований 21.08.2017 року Комунальним підприємством Чемеровецьке бюро нерухомості (номер запису про інше речове право 22012962), що підтверджується Інформаційною довідкою №120725733 від 16.04.2018 року з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна.

Як вбачається із змісту копії договору оренди земельної ділянки №5, долученої до матеріалів справи, вказаний договір укладений 04.04.2017 року між Приватним підприємством Кочубіївське (код ЄДРПОУ 31949131) та ОСОБА_2 , який надав ПП Кочубіївське в строкове платне користування земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 2,3669 га, кадастровий номер НОМЕР_2 , строком на 10 років.

Вказаний договір оренди земельної ділянки зареєстрований 05.09.2017 року Комунальним підприємством Чемеровецьке бюро нерухомості (номер запису про інше речове право 22221919), що підтверджується Інформаційною довідкою №120724658 від 16.04.2018 року з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна.

Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини (пункт 1 частини другої статті 11 ЦК України). У випадках, встановлених актами цивільного законодавства або договором, підставою виникнення цивільних прав та обов`язків може бути настання або ненастання певної події (частина шоста статті 11 ЦК України).

Правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків. Правочини можуть бути односторонніми та дво- чи багатосторонніми (договори) (частини перша та друга статті 202 ЦК України).

Зміст правочину не може суперечити ЦК України, іншим актам цивільного законодавства, а також інтересам держави і суспільства, його моральним засадам (згідно із частиною першою статті 203 ЦК України). Правочин має вчинятися у формі, встановленій законом (частина четверта статті 203 ЦК України).

Право оренди земельної ділянки - це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності (частина перша статті 93 ЗК України).

Передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, здійснюється за договором оренди між власником земельної ділянки і орендарем (частина четверта статті 124 ЗК України).

Відповідно до статті 6 ЦК України сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог ЦК України, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості (стаття 627 ЦК України).

Сторони мають право врегулювати у договорі, який передбачений актами цивільного законодавства, свої відносини, які не врегульовані цими актами (частина друга статті 6 ЦК України). Сторони в договорі не можуть відступити від положень актів цивільного законодавства, якщо в цих актах прямо вказано про це, а також у разі, якщо обов`язковість для сторін положень актів цивільного законодавства випливає з їх змісту або із суті відносин між сторонами (абзац другий частини третьої статті 6 ЦК України).

За договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов`язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк (частина перша статті 759 ЦК України). Особливості найму окремих видів майна встановлюються ЦК України та іншим законом (частина третя статті 760 ЦК України).

За договором найму (оренди) земельної ділянки наймодавець зобов`язується передати наймачеві земельну ділянку на встановлений договором строк у володіння та користування за плату (частина перша статті 792 ЦК України).

Договір найму укладається на строк, встановлений договором (частина перша статті 763 ЦК України). Строком договору є час, протягом якого сторони можуть здійснити свої права і виконати свої обов`язки відповідно до договору (частина перша статті 631 ЦК України).

Договір набирає чинності з моменту його укладення (частина друга статті 631 ЦК України).

Договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору (частина перша статті 638 ЦК України). Договір є укладеним з моменту одержання особою, яка направила пропозицію укласти договір, відповіді про прийняття цієї пропозиції (частина перша статті 640 ЦК України).

Якщо відповідно до акта цивільного законодавства для укладення договору необхідні також передання майна або вчинення іншої дії, договір є укладеним з моменту передання відповідного майна або вчинення певної дії (частина друга статті 640 ЦК України).

Волевиявлення учасника правочину має бути вільним і відповідати його внутрішній волі (ч. 3 ст. 203 ЦК України).

Отже, вільне волевиявлення особи на вчинення правочину є обов`язковою умовою його дійсності.

Моментом укладення договору оренди слід вважати момент, коли сторони досягли згоди з усіх істотних умов, який з урахуванням письмової форми і обов`язкових реквізитів визначається моментом підписання договору у зазначену у ньому дату. Набрання чинності договором оренди законодавець пов`язує із виникненням у орендаря права оренди після державної реєстрації такого договору в установленому законом порядку.

Наведене відповідає висновку, висловленому Великою Палатою Верховного Суду у постанові від 07 листопада 2018 року за результатом розгляду справи №575/476/16-ц, який на підставі ч. 4 ст. 263 ЦПК України підлягає врахуванню при виборі і застосуванні норм права до спірних правовідносин.

В силу ч. 2 ст. 207 ЦК України правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо він підписаний його сторонами.

Відповідно до ст. 14 Закону України Про оренду землі договір оренди землі укладається у письмовій формі.

Згідно з ч. 1 ст. 215 ЦК України підставою недійсності правочину є недодержання в момент вчинення правочину стороною (сторонами) вимог, які встановлені частинами першою - третьою, п`ятою та шостою статті 203 цього Кодексу.

Правочин, визнаний судом недійсним, є недійсним з моменту його вчинення (ч. 1 ст. 236 ЦК України).

Позивач стверджує, що не укладав договору оренди земельної ділянки №4 від 04.04.2017 року та договору оренди земельної ділянки №5 від 04.04.2017 року з ПП Кочубіївське та не передавав свої земельні ділянки у користування вказаному підприємству.

Ухвалою Кам`янець-Подільського міськрайонного суду від 5 лютого 2019 року у справі була призначена судово-почеркознавча експертиза, проведення якої доручено Хмельницькому відділенню Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

10 квітня 2019 року з Хмельницького відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз повернулася ухвала суду про призначення судово-почеркознавчої експертизи з матеріалами цивільної справи без виконання, у зв`язку з тим, що для вирішення поставлених в ухвалі суду від 05.02.2019 року питань судово-почеркознавчої експертизи необхідно надати на дослідження оригінал договору оренди земельної ділянки №4 від 04.04.2017 року та оригінал договору оренди земельної ділянки №5 від 04.04.2017 року, які укладено між ОСОБА_2 та Приватним підприємством Кочубіївське .

Ухвалою Кам`янець-Подільського міськрайонного суду від 28 вересня 2018 року задоволено клопотання представника позивача адвоката Рудика В.М. та витребувано у відповідача оригінал договору оренди земельної ділянки №4 від 04.04.2017 року, укладений між ПП Кочубіївське та ОСОБА_2 , щодо земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 3,3738 га, кадастровий номер НОМЕР_1 , та оригінал договору оренди земельної ділянки №5 від 04.04.2017 року, укладений між ПП Кочубіївське та ОСОБА_2 , щодо земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 2,3669 га, кадастровий номер НОМЕР_2 .

Ухвала суду відповідачем не виконана.

Ухвалою Кам`янець-Подільського міськрайонного суду від 18 жовтня 2018 року задоволено клопотання представника позивача адвоката Рудика В.М. та застосовано до відповідача заходи процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів для дослідження судом та тимчасово вилучено у ПП Кочубіївське оригінал договору оренди земельної ділянки №4 від 04.04.2017 року, укладений між ПП Кочубіївське та ОСОБА_2 , щодо земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 3,3738 га, кадастровий номер НОМЕР_1 , та оригінал договору оренди земельної ділянки №5 від 04.04.2017 року, укладений між ПП Кочубіївське та ОСОБА_2 , щодо земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 2,3669 га, кадастровий номер НОМЕР_2 .

Виконання ухвали в частині тимчасового вилучення доказів доручено Чемерівецькому РВ ДВС.

28 грудня 2018 року на адресу суду з Чемерівецького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області надійшла постанова про закінчення виконавчого провадження з примусового виконання ухвали Кам`янець-Подільського міськрайонного суду від 18.10.2018 року про тимчасове вилучення у ПП Кочубіївське оригіналів договору оренди земельної ділянки №4 від 04.04.2017 року та договору оренди земельної ділянки №5 від 04.04.2017 року.

Як вбачається з вищевказаної постанови, державним виконавцем з метою виконання ухвали суду здійснено виїзд на ПП Кочубіївське щодо вилучення оригіналів відповідних договорів оренди, однак згідно пояснень менеджера по роботі із договорами ПП Кочубіївське ОСОБА_3 відповідні договори оренди на підприємстві відсутні, загубились.

Згідно інформації міськрайонного управління у Кам`янець-Подільському районі та м. Кам`янці-Подільському ГУ Держгеокадастру № 29-22-0.171-115/119-16 від 21.06.2018 р. відомості про реєстрацію договорів оренди до 01.01.2013 року на земельні ділянки, які належать ОСОБА_2 відсутні.

Відповідно до статті 89 ЦПК України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Згідно зі ст.109 ЦПК України у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Визнання факту, для з`ясування якого призначалася експертиза, або відмова у визнанні цього факту здійснюється судом з урахуванням оцінки доказів, аналізу правової позиції цієї особи та того результату, якого вона домагається.

Визнання факту можливе лише у разі ухилення від експертизи, яка призначалася саме для встановлення цього факту.

У позивача інший примірник договору оренди відсутній.

Відповідно до ст. 6 Закону України Про оренду землі орендарі набувають права оренди земельної ділянки на підставах і в порядку, передбачених Земельним кодексом України, Цивільним кодексом України, цим та іншими законами України і договором оренди землі.

Стаття 16 цього Закону встановлює порядок укладення договору оренди землі, зокрема укладення договору оренди земельної ділянки із земель приватної власності здійснюється за згодою орендодавця та особи, яка згідно із законом вправі набувати право оренди на таку земельну ділянку.

Відповідачем не надано доказів, що підтверджують надання позивачем згоди на укладення договорів оренди, прийняття позивачем виконання договорів оренди.

Таким чином, суд вважає, що при розгляді справи підтверджено відсутність згоди ОСОБА_2 на укладення оспорюваних договорів, а тому Приватне підприємство Кочубіївське не набуло права оренди земельних ділянок, які є власністю позивача.

Згідно з ч.1 ст. 316 ЦК України правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, не залежно від волі інших осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 317 ЦК України власникові належить право володіння, користування та розпорядження своїм майном

З урахуванням зібраних у справі доказів, суд вважає, що договори оренди земельної ділянки №4 від 04.04.2017 року та №5 від 04.04.2017 року, укладені між ПП Кочубіївське та ОСОБА_2 слід визнати недійсними.

Відповідно до ч.1 ст.133 ЦПК України судові витрати складаються із судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи.

Згідно квитанції №0.0.1107205695.1 від 14.08.2018 р. позивачем при пред`явленні позову сплачений судовий збір в сумі 1409,60 грн. Оскільки позовні вимоги задоволені повністю, суд у відповідності до ст. 141 ЦПК України стягує з відповідача на користь позивача витрати пов`язані із сплатою судового збору при подачі позову у розмірі 1409,60 грн.

Згідно з п.1.ч.3 ст.133 ЦПК України до витрат, пов`язаних із розглядом справи, належать витрати на професійну правничу допомогу.

Відповідно до ч.8 ст.141 ЦПК України розмір витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо). Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву.

Згідно з ч.1ст. 137 ЦПК України витрати, пов`язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави.

Відповідно до ч.2 ст.137 ЦПК України за результатами розгляду справи витрати на правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами.

Відповідно до ч. ч. 2, 3, 4 ст. 137 ЦПК України, за результатами розгляду справи витрати на правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами. Для цілей розподілу судових витрат: розмір витрат на правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката визначаються згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою; розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат.

Для визначення розміру витрат на правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги.

При визначенні суми відшкодування суд має виходити з критерію реальності адвокатських послуг (встановлення їхньої дійсності та необхідності), а також критерію розумності їхньої вартості, виходячи з конкретних обставин справи.

Виходячи з положень статті 30 Закону України Про адвокатуру та адвокатську діяльність , суд має вирішити питання про відшкодування стороні, на користь якої відбулося рішення, витрат на послуги адвоката, керуючись принципами справедливості, співмірності та верховенства права.

Як вбачається з матеріалів справи, 02.05.2018 р. між позивачем та адвокатським об`єднанням Юридична компанія Рудик та партнери укладено Договір №08-18/фо про надання правової допомоги.

Відповідно до акта №1 про виконання робіт за договором від 10.06.2019 року адвокатським об`єднанням Юридична компанія Рудик та партнери позивачу було надано юридичні послуги на загальну суму 8500 грн.

Згідно з квитанцією банку №22583939-1 від 18.05.2018 року позивач сплатив на рахунок адвокатського об`єднання ЮК Рудик та партнери 8500 грн.

На підставі наведеного суд приходить до висновку про необхідність стягнути з відповідача на користь позивача 8500 грн. витрат на професійну правничу допомогу.

Керуючись ст. ст. 15, 203, 207, 215, 316, 317 Цивільного кодексу України, ст.ст. 1, 6, 14, 16 Закону України Про оренду землі , ст.ст. 76, 81, 89, 133, 137, 141, 263, 264, 265, 273, 280-282 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_2 до Приватного підприємства Кочубіївське про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним - задовольнити.

Визнати недійсним договір оренди земельної ділянки № 4 від 04.04.2017 р., укладений між ОСОБА_2 і Приватним підприємством Кочубіївське щодо земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 3,3738 га кадастровий номер НОМЕР_1 , що розташована на території Кадиєвецької сільської ради, Кам`янець-Подільського району, Хмельницької області.

Визнати недійсним договір оренди земельної ділянки № 5 від 04.04.2017 р., укладений між ОСОБА_2 і Приватним підприємством Кочубіївське щодо земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 2,3669 га кадастровий номер НОМЕР_2 , що розташована на території Кадиєвецької сільської ради, Кам`янець-Подільського району, Хмельницької області.

Стягнути з Приватного підприємства Кочубіївське на користь ОСОБА_2 1409,60 грн. у відшкодування витрат по сплаті судового збору та 8500 грн. у відшкодування витрат на правничу допомогу.

Позивач ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 .

Відповідач Приватне підприємство Кочубіївське , ЄДРПОУ 31949131, юридична адреса: вул. Зарічанська, 41а, с. Кочубіїв, Чемеровецького району, Хмельницької області.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданною протягом 30 днів з дня його проголошення.

Повний текст судового рішення складено 20 червня 2019 року.

Суддя Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Швець О.Д.

Дата ухвалення рішення10.06.2019
Оприлюднено14.08.2019
Номер документу83609434
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору оренди земельної ділянки недійсним

Судовий реєстр по справі —676/5623/18

Рішення від 10.06.2019

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Рішення від 10.06.2019

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 07.05.2019

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 11.04.2019

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 05.02.2019

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 28.01.2019

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 14.01.2019

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 18.10.2018

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 28.09.2018

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 23.08.2018

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні