Вирок
від 13.08.2019 по справі 640/4097/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа№ 640/4097/19

н/п 1-кп/640/644/19

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.08.2019 Київський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4 ,

обвинуваченої ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Харкові кримінальне провадження №12019220490000495 за обвинуваченням:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уроженки м.Краматорськ, громадянки України, із середньою освітою, раніше не судимої, яка зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_2 ,

в скоєні злочину передбаченого ч.2 ст. 15, ч.1 ст.185 КК України, -

встановив:

02.02.2019, близько 15:20 год., ОСОБА_5 , знаходячись в приміщенні торгового залу гіпермаркету «АШАН» ТОВ «АШАН Україна ГІПЕРМАРКЕТ», який розташований на першому поверсі ТРЦ «Караван», за адресою: м. Харків, вул. Героїв Праці, 7, маючи умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою незаконного особистого збагачення, суб`єктивно усвідомлюючи протиправність своїх дій та бажаючи діяти саме таким чином, вважаючи, що за її діями ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, таємно взяла зі стелажів у торгівельному залі вказаного гіпермаркету по черзі наступний товар, що належить ТОВ «АШАН Україна ГІПЕРМАРКЕТ», вартість якого визначено висновком судово товарознавчої експертизи № 447/19 від 08.02.2019 року, а саме: упаковка помади для губ «Color Edition», у кількості 1 шт., вартістю 57,07 грн., упаковка пудри бронзуючої «Cosmia», у кількості 1 шт., вартістю 116,97 грн., упаковка тіней для повік «Cosmia», у кількості 1 шт., вартістю 56,34 грн., упаковка пудри розсипчастої матуючої «Loose», у кількості 1 шт., вартістю 102,52 грн., пензлик для пудри «Cosmia», у кількості 1 шт., вартістю 221,77 грн., косий пензлик для рум`ян «Cosmia», у кількості 1 шт., вартістю 140, 59 грн., тіні для повік кремові «Liquid metal», у кількості 1 шт., вартістю 108, 33 грн., а всього товару на загальну суму 803,59 грн., та діючи в продовження свого раніше виниклого умислу, спрямованого на таємне викрадення чужого майна, відірвала штрих - кодові наліпки з вищевказаного товару, після чого поклала частину товару до своєї жіночої сумки, з якою прийшла до гіпермаркету та частину до куртки, яка була одягнена на ній.

Далі, ОСОБА_5 , не маючи наміру сплачувати кошти за вказаний товар, попрямувала до виходу з гіпермаркету, пройшовши повз касову зону та вийшла за антикрадіжні ворота, тим самим намагаючись таємно викрасти вказане майно, таким чином виконавши всі дії, які вважала за необхідне для вчинення злочину до кінця, однак злочин не було закінчено з причин, що не залежали від волі ОСОБА_5 , оскільки вона була затримана співробітниками охорони гіпермаркету поряд із виходом з території гіпермаркету під час її спроби покинути місце вчинення злочину разом із вищевказаним майном, загальною вартістю 803 грн. 59 коп.

Своїми протиправними діями ОСОБА_5 могла спричинити потерпілому ТОВ «АШАН Україна ГІПЕРМАРКЕТ» матеріальну шкоду на загальну суму 803 грн. 59 коп.

Своїми умисними протиправними діями ОСОБА_5 , скоїла кримінальне правопорушення - злочин, передбачений ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України, тобто закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Допитана у судовому засіданні обвинувачена винуватою себе у скоєні злочину визнала, підтвердила факти та обставини вчинення злочину, викладені вище, їх не оспорювала, у скоєному розкаялась.

Враховуючи, що обвинувачена визнала себе винною у вчинені злочину, їй роз`яснені наслідки вимог ч.3 ст. 349 КПК України, інші учасники судового провадження не оспорюють обставини даного кримінального провадження, суд вважає недоцільним дослідження доказів, щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

Суд вважаєдоведеною вину ОСОБА_5 у вчиненізлочину тавірну кваліфікаціюїї дій за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України, тобто закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Обставиною, яка пом`якшує покарання обвинуваченої, суд визнає її щире каяття.

Як особа ОСОБА_5 : має постійне місце проживання, не одружена, характеризується позитивно, працездатна, однак ніде не працює (докази суду не надані), раніше не судима, на обліку і лікаря нарколога та психіатра не перебуває.

При призначенні покарання ОСОБА_5 , суд, згідно з вимогами ст.ст.65, 68 КК України, враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, ступінь здійснення злочинного наміру та причини, внаслідок яких злочин не був доведений до кінця, конкретні обставини за яким вчинений злочин, особу винної, наявність обставини, яка обтяжує покарання обвинуваченого та відсутність обставин, які пом`якшують покарання обвинуваченого, і вважає за необхідне призначити її покарання в межах санкції встановленої ч.1 ст. 185 КК України у вигляді громадських робіт, яке буде достатнім для її покарання, виправлення та запобігання вчиненню нових злочинів . Підстав для призначення штрафу, суд не вбачає, оскільки суду не надані докази наявності законних джерел, з яких обвинувачена може сплатити штраф.

На підставівикладеного такеруючись ст.ст.100,373, 374 КПК України, суд,-

ухвалив:

ОСОБА_5 визнати винуватою у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст. 185 КК України та призначити їй покарання у вигляді 80 годин громадських робіт.

Речові докази: помаду для губ «Color Edition», упаковка пудри бронзуючої «Cosmia», упаковка тіней для повік «Cosmia», упаковка пудри розсипчастої матуючої «Loose», пензлик для пудри «Cosmia», косий пензлик для рум`ян «Cosmia», тіні для повік кремові «Liquid metal - залишити у потерпілого;

DVD-R диск із записом, чек залишити в матеріалах кримінального провадження.

На вирок може бути подано апеляцію до Харківського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення через Київський районний суд м.Харкова.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Копія вироку суду негайно вручити прокурору та обвинуваченому.

Суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення13.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83611198
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —640/4097/19

Ухвала від 09.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Арсірій Р.О.

Вирок від 13.08.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Бородіна Н. М.

Ухвала від 14.03.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Арсірій Р.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні