Ухвала
від 10.05.2019 по справі 757/23077/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/23077/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 травня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання прокурора першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях підслідних Державному бюро розслідувань ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

В С Т А Н О В И В:

10.05.2019 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання прокурора першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях підслідних Державному бюро розслідувань ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів про тимчасовий доступ до речей та документів.

В обґрунтування клопотання зазначено, що п`ятим відділом з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000001917 від 25.07.2016 року, за підозрою ОСОБА_4 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України, ОСОБА_5 за ч. 5 ст. 191 КК України, ОСОБА_6 , за ч. 5 ст. 191 КК України, ОСОБА_7 за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Так, прокурор вказує, що упродовж періоду з вересня 2015 по грудень 2016 років, директори ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 та ОСОБА_5 та інші невстановлені особи, за попередньою змовою між собою та за пособництва начальника управління майна та корпоративних прав ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_4 , начальника відділу майна та земельних відносин управління майна та корпоративних відносин ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_7 , здійснили незаконне заволодіння майном грошовим коштами ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах.

Прокурор зазначає, що досудовим розслідування встановлено, що упродовж періоду з вересня 2015 року по квітень 2017 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (назву змінено на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) користувалось банківським рахунком: № НОМЕР_2 відкритим в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (МФО НОМЕР_3 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином, прокурор вказує, що під час досудового розслідування постала необхідність у отриманні тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю (відомості які становлять банківську таємницю) та вилучення їх, а саме завірених належним чином копій документів, які свідчать про відкриття, функціонування та рух коштів по рахунку: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (назву змінено на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) № НОМЕР_2 відкритому в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (МФО НОМЕР_3 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , за період з 01.09.2015 по дату винесення ухвали суду або дати закриття рахунку, що надасть можливість отримати фактичні дані, що стосуються обставин кримінального провадження, та забезпечити одне з завдань кримінального провадження, яке полягає у повноті та неупередженості досудового розслідування. Одержати в інший спосіб інформацію, яка містить банківську таємницю, в межах вказаного кримінального провадження неможливо.

В судове засідання прокурор не з`явився, подав до суду заяву про розгляд вказаного провадження у відсутність сторони обвинувачення, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2ст. 163 КПК Українислідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Зі змісту та матеріалів клопотання вбачається, що п`ятим відділом з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000001917 від 25.07.2016 року, за підозрою ОСОБА_4 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України, ОСОБА_5 за ч. 5 ст. 191 КК України, ОСОБА_6 , за ч. 5 ст. 191 КК України, ОСОБА_7 за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів та інформації, які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (МФО НОМЕР_3 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Відомості, що містяться у вищевказаних документах, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідні для проведення допитів, проведення відповідних слідчих і процесуальних дій під час здійснення досудового розслідування та можуть бути використані як докази стороною обвинувачення для доказування події кримінального правопорушення, винуватості осіб та інших обставин, визначених ст. 91 КПК України.

Виходячи зі змісту вимогст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах та документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів.

Приймаючи до уваги вищевикладене, а також враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи та інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст.108,160,162,163,164,166,309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях підслідних Державному бюро розслідувань ОСОБА_3 , а також прокурору зі складу групи прокурорів ОСОБА_8 дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, які містять банківську таємницю клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (назву змінено на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), та здійснити виїмку в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (МФО НОМЕР_3 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з метою вилучення завірених належним чином копій документів, які свідчать про відкриття, функціонування та рух коштів по рахунку № НОМЕР_2 , за період з 01.09.2015 року по дату винесення ухвали суду або дати закриття рахунку, а саме:

- усіх банківських карток із зразками підписів, заяв, копій паспортів, доручень, установчих договорів, статутів, свідоцтв про реєстрацію, договорів, повідомлень про відкриття рахунків зазначеними клієнтами банку, у тому числі інформації щодо ІР-адрес, з яких відбувалося управління рахунком за допомогою системи «Клієнт-Банк», інших документів, які надавалися банку при відкритті (подальшій зміні поточних даних та користування рахунком);

- платіжних доручень та меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по рахунку;

- заяв на зняття грошових коштів (переведення на корпоративний рахунок), видаткових касових ордерів на отримання готівки, грошових чеків з контрольною маркою на отримання готівки, доручень, інших документів щодо отримання грошових коштів із рахунку;

- документів про рух грошових коштів по рахунку у друкованому та електронному вигляді, з обов`язковим чітким зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суму коштів, з зазначенням суми податку на додану вартість - окремо, а також із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, з відображенням повних даних платника та отримувача коштів, у тому числі клієнтів інших банків, з зазначенням коду, номерів рахунків та МФО банківської установи, призначення платежу з зазначенням куди і за що відправлені кошти та звідки і за що отримані кошти, відомостей щодо документів, на підставі яких здійснені такі платежі, номерів референсів кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції).

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках: примірник № 1 - у матеріалах судового провадження; примірник № 2 та завірену копію ухвали надано прокурору ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.05.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83616442
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/23077/19-к

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні