Ухвала
від 14.08.2019 по справі 910/9991/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua 0,2

УХВАЛА

м. Київ

14.08.2019Справа № 910/9991/19 Суддя Господарського суду міста Києва Літвінова М.Є ., розглянувши

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Тепло - Енерго - Центр"

до Приватного підприємства "Форвард Інжиніринг"

про стягнення 83 160, 00 грн.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Тепло - Енерго - Центр" звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Приватного підприємства "Форвард Інжиніринг" про стягнення 83 160, 00 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 01.08.2019 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Тепло - Енерго - Центр" залишено без руху, встановлено позивачу строк та спосіб усунення недоліків.

05.08.2019 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від представника Товариство з обмеженою відповідальністю "Тепло - Енерго - Центр" надійшла заява про залишення позовної заяви без розгляду.

09.08.2019 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва від Товариства з обмеженою відповідальністю "Тепло - Енерго - Центр" надійшла заява про відкликання позовної заяви, в якій заявник просить повернути без розгляду заяву про залишення позову без розгляду від 02.08.2019, відкликати позовну заяву та вирішити питання про повернення судового збору.

Відповідно до пункту 3 частини 5 статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи також у разі, якщо до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Судом встановлено, що заява про відкликання позовної заяви подано позивачем до вирішення питання про відкриття провадження у справі та така заява підписана директором Товариства з обмеженою відповідальністю Тепло - Енерго - Центр Денисюк Б.І., повноваження якого підтверджені наказом № 8-к від 21.02.2018 року та випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, які відповідно до ч. 1 ст. 7 та ч. 1 ст. 10 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" є відкритими та достовірними.

Враховуючи те, що заява про відкликання позовної заяви надійшла до суду до вирішення питання про відкриття провадження у справі та підписана уповноваженою особою, а також приймаючи до уваги, що відкликання вищевказаної позовної заяви не суперечить чинному законодавству, не порушує прав та охоронюваних законом інтересів сторін, в тому числі й самого позивача, а також інших осіб, позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Тепло - Енерго - Центр і додані до неї документи на підставі пункту 3 частини 5 статті 174 Господарського процесуального кодексу України підлягає поверненню заявникові.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку, після усунення вказаних недоліків.

Розглянувши заяву позивача про повернення судового збору, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини 2 статті 123 Господарського процесуального кодексу України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначається Законом України "Про судовий збір".

Пунктом 2 частиною 1 статті 7 Закону України "Про судовий збір" передбачено, що сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Частиною 5 статті 7 Закону України "Про судовий збір" визначено, що повернення сплаченої суми судового збору здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної фінансової політики.

Відповідно до пункту 5 Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2013 № 787, передбачено, що повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету податків, зборів, пені, платежів та інших доходів бюджетів здійснюється за поданням органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, а при поверненні судового збору (крім помилково зарахованого) - за ухвалою суду, яка набрала законної сили.

У разі повернення судового збору (крім помилково зарахованого) до органу Казначейства подається оригінал або належним чином засвідчена копія ухвали суду.

Ухвала суду подається платником до органу Казначейства разом з його заявою про повернення коштів з бюджету та оригіналом або копією документа на переказ або паперовою копією електронного розрахункового документа, які підтверджують перерахування коштів до бюджету (у разі знаходження оригіналу документа на переказ, який підтверджує зарахування судового збору до бюджету, в матеріалах судової справи та зазначення про це в ухвалі суду).

Оскільки, представником позивача подано заяву про відкликання позовної заяви до відкриття провадження у справі, позовна заява повертається позивачу на підставі п. 3 ч. 5 статті 174 Господарського процесуального кодексу України, суд дійшов висновку про повернення заявнику з державного бюджету судового збору у розмірі 1 921, 00 грн. сплаченого за подання позовної заяви на підставі платіжного доручення № 501 від 23.07.2019.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 174, 232, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, ст. 7 Законом України ""Про судовий збір", Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Тепло - Енерго - Центр" і додані до неї документи повернути заявникові.

2. Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Тепло - Енерго - Центр" (43023, Волинська область, м. Луцьк, вул. Карбишева, буд. 2; код ЄДРПОУ 38976245) з Державного бюджету України судовий збір у розмірі 1 921 (одну тисячу дев`ятсот двадцять одну) грн. 00 коп., сплаченого на підставі платіжного доручення № 501 від 23.07.2019.

3. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку та строк, передбачений статтею 256 Господарського процесуального кодексу України.

Додатки :

- Позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Тепло - Енерго - Центр" з додатками на 40 (сорока) аркушах.

Повний текст ухвали складено та підписано 14.08.2019 року.

Суддя Літвінова М.Є.

Дата ухвалення рішення14.08.2019
Оприлюднено15.08.2019
Номер документу83618807
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 83 160, 00 грн

Судовий реєстр по справі —910/9991/19

Ухвала від 14.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Літвінова М.Є.

Ухвала від 01.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Літвінова М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні