Рішення
від 08.08.2019 по справі 917/894/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул. Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.08.2019 Справа № 917/894/19

м. Полтава

за позовною заявою Акціонерного товариства "Полтаваобленерго" вул. Старий Поділ, 5, м. Полтава, Полтавська область, 36022, в особі Оржицької філії Акціонерного товариства "Полтаваобленерго", вул. Онбиша, 17, смт. Оржиця, Полтавська область, 37700

до Відділу освіти Оржицької районної державної адміністрації, вул. Центральна, 24, смт. Оржиця, Полтавська область, 37700

про стягнення грошових коштів в сумі 6 076,19 грн.

Суддя Паламарчук В.В.

Секретар судового засідання Рожко О.П.

Представники сторін 06.08.2019 р.:

від позивача: адвокат Ковтун Ю.І.;

представник Рубан Т. ОСОБА_1

від відповідача: Стасенко Н.І.

Представники сторін 08.08.2019 р.:

від позивача: адвокат Олійник О.Ю.;

представник ОСОБА_2

від відповідача: Стасенко Н.І.

Рішення виноситься після перерви, оголошеної в засіданні суду 06.08.2019р. відповідно до ст. 216 ГПК України.

Обставини справи: Акціонерне товариство "Полтаваобленерго" в особі Оржицької філії Акціонерного товариства "Полтаваобленерго" звернулось до суду з позовом до Відділу освіти Оржицької районної державної адміністрації про стягнення пені по Договору №48 про постачання електроенергії від 24.12.2015р. у розмірі 6 076,19 грн.

Викладені в позовній заяві вимоги позивач обґрунтовує тим, що відповідач не здійснив попередню оплату активної електроенергії за розрахунковий період грудень 2018 р. у строк, визначений договором про постачання електричної енергії № 48 від 24.12.2015 р., чим порушив умови господарського зобов`язання, встановлені зазначеним договором та законом.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 03.06.2019р. даний позов був переданий на розгляд судді Паламарчука В.В.

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 10.06.2019 р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у даній справі; розгляд справи вирішено здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи.

01.07.2019 р. від відповідача надійшов відзив на позовну заяву, в якому проти задоволення позовних вимог заперечував, та посилався зокрема на те, що Додаток №2 до Додаткової угоди від 05.08.2016 р. не підписували, оплати в грудні та листопаді були проведені відповідачем.

15.07.2019 р. позивач надав заперечення на відзив на позовну заяву.

В судовому засіданні 06.08.2019 р. було оголошено перерву в порядку визначеному статтею 216 ГПК України для надання можливості сторонам надати додаткові пояснення по справі.

08.08.2019 р. відповідач надав клопотання про долучення додаткових доказів по справі.

Позивач 08.08.2019 р. надав пояснення до відповіді на відзив.

В судовому засіданні 08.08.2019 р. представник позивача позовні вимоги підтримав в повному обсязі, представник відповідача заперечував проти стягнення штрафних санкцій.

Судом, 08.08.2019 р., відповідно до ст. 240 ГПК України оголошено вступну та резолютивну частину рішення, повідомлено про дату складання повного судового рішення.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши та оцінивши подані докази, суд встановив:

24 грудня 2015 року між ПУБЛІЧНИМ АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО (далі скорочено - ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО") в особі Оржицької філії Публічного акціонерного товариства ПАТ ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО (далі скорочено - Оржицька філія ПАТ "ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО"), надалі - Позивач, або Постачальник та Відділом освіти Оржицької районної державної адміністрації (далі скорочено - Відділ освіти Оржицької РДА) надалі - Відповідач, або Споживач було укладено Договір про постачання електроенергії №48 з Додатками та Додатковими угодами, які є його невід`ємною частиною (далі - Договір), відповідно до умов якого постачальник продає споживачу електричну енергію споживачу для забезпечення потреб електроустановок споживача з дозволеною потужністю 1182,5 кВт, а споживач оплачує постачальнику вартість використаної (купленої) електричної енергії та здійснювати інші платежі згідно з умовами цього договору.

Точка продажу електричної енергії визначена на межі балансової належності електричних мереж постачальника та споживача згідно з додатком "Акт розмежування балансової належності електромереж та експлуатаційної відповідальності сторін".

Сумарна приєднана потужність у точках підключення становить 1182,5 кВт (п. 1 Договору).

17.04.2019 року на підставі рішення Загальних зборів акціонерів Власника змінені найменування ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО та тип акціонерного товариства з публічного на приватне. АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО по всьому майну, правам та обов`язкам є правонаступником ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО (ч.3, п. 1.1. Статуту АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО (копія витягу в матеріалах справи).

Відповідно до п. 2.3.3 договору, Споживач зобов`язується оплачувати Постачальнику вартість електричної енергії згідно з умовами додатків Порядок розрахунків та Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії та перелік об`єктів і засобів комерційного обліку .

Згідно з п. 3 Додатку № 2 Порядок розрахунків Споживач самостійно знімає показники розрахункових лічильників о 8:00 18-го числа, оформлює Відомість про фактичні покази розрахункових приладів обліку електричної енергії та до 15:00 надає її Постачальнику для здійснення розрахунку та оформлення Акта про обсяги спожитої (переданої) Споживачу електроенергії .

За внесення платежів, передбачених п. 2.3.3 - 2.3.4 цього Договору, з порушенням термінів, визначених відповідним додатком, споживач сплачує постачальнику пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожний день прострочення платежу, враховуючи день фактичної оплати, компенсаційні нарахування на встановлений індекс інфляції та трьох процентів річних з простроченої суми. Сума пені, компенсаційні нарахування встановленого індексу інфляції та 3% річних зазначаються у розрахунковому документі окремим рядком (п. 4.2.1 Договору).

Відповідно до п. 7.1 та п. 7.5 Договору, облік електроенергії, спожитої споживачем та (або) субспоживачами, приєднаними до електричних мереж споживача, здійснюється згідно з вимогами "Правил устройства електроустановок. У разі порушення споживачем вимог нормативно-технічних документів, що встановлюються при розрахунках за спожиту електричну енергію, а обсяги спожитої електричної енергії визначаються постачальником розрахунково згідно з вимогами додатка "Порядок розрахунків". На підставі показів засобів обліку електричної енергії та умов додатка "Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії" оформлюються такі документи : акт про обсяги спожитої (переданої) споживачу (субспоживачу) електричної енергії; акт результатів замірів електричної потужності.

Цей договір набирає чинності з дня його підписання і укладається на строк до 31.12.2016 р.. Договір вважається продовженим на кожний наступний календарний рік, якщо за місяць до закінчення його строку однією із сторін не буде заявлено про припинення його дії або перегляд його умов. (п. 9.4 Договору).

За даними сторін, відповідно до п. 9.4 Договору, останній не розривався і на даний час є діючим.

До Договору сторонами було складено, зокрема, наступні Додатки: Додаток № 2 Порядок розрахунків ; в додаток №1 Обсяги постачання (договірні величини) електричної енергії Споживачу та субспоживачу на 2018 р. , та в Додаток №3 Графік зняття показів засобів обліку електричної енергії та перелік об`єктів і засобів комерційного обліку , в яких сторони конкретизували порядок розрахунків.

Крім того, матеріалами справи підтверджено, що між Постачальником та Відділом освіти Оржицької РДА 05.08.2016 р. до Договору було укладено Додаткову угоду № 2 (надалі - Додаткова угода № 2). Згідно п. 1 якої, Додаток №2 Порядок розрахунків викладено новій редакції (надалі - Додаток №2 від 05.08.2016 р.).

Так, згідно Додаткової угоди № 2 від 05.08.2016 р. розрахунковим вважається період з 8 годин 23 числа попереднього місяця до 8 годин такого ж числа поточного місяця. Споживач до початку розрахункового періоду здійснює платіж на наступний розрахунковий період у сумі вартості 100% заявленого (договірного) обсягу споживання електричної енергії. Розмір суми платежу розраховується Споживачем самостійно як сума добутків визначених на наступний розрахунковий період тарифів відповідного класу та заявленого (договірного) обсягу споживання електричної енергії. У разі відсутності інформації про тарифи на наступний розрахунковий період до дня здійснення попередньої оплати, споживач розраховує суму платежу за тарифами, що діють у поточному розрахунковому періоді. Остаточний розрахунок за минулий розрахунковий період здійснюється Споживачем самостійно на підставі виставленого Постачальником рахунка відповідно до даних про фактичне споживання електричної енергії, визначеного за показами розрахункових засобів обліку, які фіксуються у терміни, передбачені Договором, та/або розрахунковим шляхом у випадках, передбачених ПКЕЕ. Якщо сума передоплати перевищує вартість фактично використаної електроенергії, різниця зараховується в рахунок наступних платежів.

Сторони укладаючи Договір (п.4.2.1. Договору) та Додаткову угоду № 2 від 05.08.2016 р., п. 10 Додатку №2 в редакції від 05.08.2016 р., передбачили, що за несвоєчасне внесення платежів, обумовлених даним Порядком, Постачальник проводить Споживачу нарахування пені у розмірі подвійної облікової ставки НБУ, що діяла в період, за який нараховується. На суму боргу здійснюються компенсаційні нарахування з урахуванням встановленого індексу інфляції та трьох відсотків річних за весь час прострочення. Пеня, інфляційні нарахування та три відсотки річних сплачуються на поточний рахунок Постачальника, який вказується в рахунках.

Так, в обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що відповідачем було допущено порушення, щодо вчасного проведення оплати за зобов`язаннями грудня 2018 р. та зазначає, що Додатком №1 до Договору були визначені обсяги постачання електричної енергії, а саме встановлено що на грудень 2018 р. Відділу освіти Оржицької РДА визначено обсяги на відпуск електричної енергії - 130,000 кВт.год.

23.10.2018 р. Споживач отримав Рахунок №АР048 на попередню оплату активної електро- енергії з вказаним розрахунковим періодом - грудень 2018 року, на суму до сплати - 316 210,17 грн. за заявлений обсяг активної електричної енергії в кількості - 130,000 кВт. год., з зазначеним терміном сплати рахунку до 22.11.2018 р. Рахунок отримав відповідальний за електрогосподарство ОСОБА_3 (копія Рахунку №АР048 на попередню оплату - надано в матеріали справи).

Відділом освіти Оржицької РДА 20.11.2018 р. за вказаною сумою були проведені часткові платежі: 5000,00 грн. - за платіжкою №10057; 65 000,00 грн. - за платіжкою №10056; 30 000,00 грн. - за платіжною №10055 (копії в матеріалах справи ). Всього на суму 100 000, 00 грн.

Позивач зазначає, що 23.11.2018 р. було видано Споживачу Рахунок №А22100048 за активну електричну енергію на суму до сплати: 205 352,67 грн. (копія Рахунку №А22100048 23.11.2018 р. в матеріалах справи).

В цьому рахунку була визначена сума передплати згідно Додатка №1 (за грудень) на суму 346 702,32 грн. та врахована сума кредиту 141 349,65 грн. Вказана сума кредиту підтверджена Актом звірки взаємних розрахунків станом на 23.11.2018 р. (копія Акту звірки взаємних розрахунків в матеріалах справи). Підлягала сума всього до оплати - 205 352,67 грн.

Таким чином, за даними позивача за зобов`язаннями щодо попередньої оплати грудня 2018 р., з урахуванням часткової попередньої оплати листопада місяця 2018 р., суми кредиту на 23.11.2018 р. в розмірі 141 349,65 грн., заборгованість склала 205 352,67 грн. Наявність вказаної заборгованості представник відповідача в судовому засіданні не заперечує.

За даних обставин, у зв`язку з неналежним виконанням договірних зобов`язань, несвоєчасною оплатою відповідачем обумовлених Договором №48 (п.4.2.1) платежів до початку розрахункового періоду, які Відповідачем не були перераховані на наступний розрахунковий період у сумі вартості 100% заявленого (договірного) обсягу споживання електричної енергії та відповідно умов Договору (зобов`язання передбачено п.2. Додаток № 2 від 05.08.2016 р.), - позивач нарахував відповідачу пеню за порушення зобов`язань, не дотримання термінів платежів за активну електричну енергію в частині попередньої оплати за період: з 23.11.2018 р. по 23.12.2018 р. (30 днів) (в редакції позовної заяви та розрахунку пені) у сумі 6076,19 грн.

Вищевикладене стало підставою для звернення позивача із позовом до суду про стягнення з відповідача 6076,19 грн. пені за період з 23.11.2018 р. по 23.12.2018 р. (30 днів) за неналежне виконання умов договору про постачання електричної енергії №48 від 24.12.2015р. за зобов`язаннями з попередньої оплати активної електричної енергії розрахункового періоду грудень 2018 р.

При винесенні рішення суд виходив з наступного:

Згідно ст.11 ЦК України, цивільні права та обов`язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов`язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Відповідно до ст.626 ЦК України, договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків. Договір є обов`язковим для виконання сторонами (ст.629 ЦК України). Відповідно до ст.631 ЦК України, строком договору є час, протягом якого сторони можуть здійснити свої права та виконати обов`язки відповідно до договору.

Як визначено статтею 193 Господарського кодексу України, суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу.

Статтею 526 Цивільного кодексу України передбачено, що зобов`язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог Цивільного кодексу України, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Частиною 1 ст. 530 ЦК України передбачено, що якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Суд, при вирішенні спору враховує, що правовідносини, що склалися між сторонами, регулюються нормами про договір поставки.

До договору поставки застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, якщо інше не встановлено договором, законом або не випливає з характеру відносин сторін (ч.2. ст. 712 ЦК).

Відповідно ст. 655 Цивільного Кодексу України за договором купівлі-продажу одна сторона (продавець) передає або зобов`язується передати майно (товар) у власність другій стороні (покупцеві), а покупець приймає або зобов`язується прийняти майно (товар) і сплатити за нього певну грошову суму. Покупець зобов`язаний оплатити товар після його прийняття або прийняття товаророзпорядчих документів на нього, якщо договором або актами цивільного законодавства не встановлений інший строк оплати товару. Покупець зобов`язаний сплатити продавцеві повну ціну переданого товару.

Як підтверджено матеріалами справи, відповідач в порушення прийнятих на себе зобов`язань за вказаним Договором та приписів цивільного законодавства України попередню оплату активної електричної енергії за грудень 2018 здійснював з порушенням строків, встановлених вищезазначеним договором.

Відповідно до ст. 610, ст. 611 Цивільного кодексу України, порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання), а у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом.

Згідно з ч. 1 ст. 548 Цивільного кодексу України виконання зобов`язання (основного зобов`язання) забезпечується, якщо це встановлено договором або законом.

Одним із видів забезпечення виконання зобов`язань відповідно ст. 546, ст. 549 Цивільного кодексу України та ст. 199 Господарського кодексу України є неустойка (штраф, пеня), розмір якої визначається відповідно до умов договору, що не суперечать чинному законодавству України. Відповідно до ст. 230 Господарського кодексу України штрафними санкціями визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов`язання. Пунктом 4 ст. 231 Господарського кодексу України визначено, що у разі якщо розмір штрафних санкцій законом не визначено, санкції застосовуються в розмірі, передбаченому договором. При цьому розмір санкцій може бути встановлено договором у відсотковому відношенні до суми невиконаної частини зобов`язання або у певній, визначеній грошовій сумі, або у відсотковому відношенні до суми зобов`язання незалежно від ступеня його виконання, або у кратному розмірі до вартості товарів (робіт, послуг). Штрафні санкції за порушення грошових зобов`язань встановлюються у відсотках, розмір яких визначається обліковою ставкою НБУ, за увесь час користування чужими коштами, якщо інший розмір відсотків не передбачено законом або договором (п. 6 ст. 231 Господарського кодексу України).

Пунктом 4.2.1 договору № 0048 від 24.12.2015 р. визначено, що за внесення платежів, передбачених пунктами 2.3.3-2.3.4 цього договору з порушенням термінів, визначених відповідним додатком, споживач сплачує Постачальнику пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день прострочення платежу, враховуючи день фактичної оплати, компенсаційні нарахування на встановлений індекс інфляції та трьох процентів річних з простроченої суми. Вказаний пункт Договору кореспондує з п. 10 Додатку №2 до Договору в редакції Додаткової угоди №2 від 05.08.2016 р.

Згідно зі статтею 4 Закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань" розмір пені за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань не повинен перевищувати подвійної облікової ставки НБУ, що діяла у період, за який нараховувалась пеня.

Здійснивши перевірку наданого позивачем розрахунку позовних вимог про стягнення з відповідача 6076,19 грн. пені за зобов`язаннями грудня 2018 р. (попередня оплата), суд зазначає, що в позовній заяві позивач вказує період 23.11.2018 р. по 23.12.2018 р., а в розрахунку зазначає 30 днів, хоча фактично за вказаний період кількість днів становить 31. Суд здійснив перерахунок позовних вимог про стягнення пені за період зазначений в позовній заяві, а саме з 23.11.2018 р. по 23.12.2018 р. прийшов до висновку, що зазначені вимоги відповідають вимогам Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України та Закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань" не перевищують встановлений судом, в зв`язку з чим підлягають задоволенню.

Щодо заперечень відповідача, викладених у відзиві на позовну заяву, то суд зазначає, що вони не знайшли свого документального та правового обґрунтування, та не наводяться у рішенні, позаяк не покладаються судом в його основу. Хоча п. 1 ст. 6 Конвенції зобов`язує суди обгрнутовувати свої рішення, його не можна тлумачити як такий, що вимагає детальної відповіді на кожний аргумент. Міра, до якої суд має виконати обов`язок щодо обґрунтування рішення, може бути різною в залежності від характеру рішення (справа Серявін проти України , рішення від 10.02.2010). Крім того, аналогічна правова позиція викладена в Постанові Верховного Суду від 26.06.2018 у справі № 127/3429/16-ц.

Відповідно до ч. 3 ст. 13 ГПК України кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом. Відповідач не надав жодних обґрунтованих заперечень проти позову чи обгрунтованого контррозрахунку.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 129 ГПК України судовий збір у спорах, що виникають при виконанні договорів та з інших підстав покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

З огляду на викладене, судові витрати по сплаті судового збору покладаються на відповідача в повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 129, 232, 233, 237, 238, 252 ГПК України, суд -

ВИРІШИВ :

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Відділу освіти Оржицької районної державної адміністрації (вул. Центральна, 24, смт. Оржиця, Полтавська область, 37700, код ЄДРПОУ 02145626) на користь Акціонерного товариства "Полтаваобленерго" (вул. Старий Поділ, 5, м. Полтава, Полтавська область, 36022, код ЄДРПОУ 00131819) в особі Оржицької філії Акціонерного товариства "Полтаваобленерго" (вул. Онбиша, 17, смт. Оржиця, Полтавська область, 37700, код ЄДРПОУ 25717271, інші відомості: поточний рахунок Оржицької філії ПАТ "Полтаваобленерго" № НОМЕР_1 в ПАТ "ТАСКОМБАНК", МФО 339500) 6076,19 грн. - пені за зобов`язаннями грудня 2018 р. за період з 23.11.2018 р. по 23.12.2018 р. за неналежне виконання умов договору про постачання електричної енергії №48 від 24.12.2015р.

3. Стягнути з Відділу освіти Оржицької районної державної адміністрації (вул. Центральна, 24, смт. Оржиця, Полтавська область, 37700, код ЄДРПОУ 02145626) на користь Акціонерного товариства "Полтаваобленерго" (вул. Старий Поділ, 5, м. Полтава, Полтавська область, 36022, код ЄДРПОУ 00131819, інші відомості: р/р № НОМЕР_2 АТ "ТАСКОМБАНК", МФО 339500) 1921,00 грн. - судового збору.

Видати накази після набрання рішенням законної сили.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду (ч.1,2 ст.241 ГПК України). Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Згідно ст.257 ГПК України, апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції. Відповідно до п.17.5 Перехідних положень ГПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Повний текст рішення складено та підписано 13.08.2019р.

Суддя В.В. Паламарчук

Дата ухвалення рішення08.08.2019
Оприлюднено14.08.2019
Номер документу83619607
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення грошових коштів в сумі 6 076,19 грн

Судовий реєстр по справі —917/894/19

Судовий наказ від 11.09.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Судовий наказ від 11.09.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Рішення від 08.08.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Рішення від 08.08.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Ухвала від 29.07.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Ухвала від 10.06.2019

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні