Ухвала
від 13.08.2019 по справі 686/21633/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/21633/19

Провадження № 2-з/686/130/19

УХВАЛА

13 серпня 2019 року м.Хмельницький

Суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області Козак О.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову,

встановила:

В провадженні Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області перебуває цивільна справа №686/21633/19 за позовом ОСОБА_1 до ТзОВ Кобулетурі-Україна , Агрофірми Проскурів , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору приватний виконавець Лабчук Роман Михайлович про витребування майна з чужого незаконного володіння та зобов`язання вчинити певні дії.

ОСОБА_1 подав до суду заяву про забезпечення позову, в якій просить: рухоме майно - промислове обладнання у кількості 2 одиниці, а саме: Охолоджувач пластинчатий та маслоутворювач Т1-ОМ2-Т, яке перебуває у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю Кобулетурі-Україна за адресою: Хмельницька область, Хмельницький район, с. Розсоша, Автодорога Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам`янка (км 38+500-30+800) на орендованій території належній Агрофірма Проскурів передати на зберігання іншій особі, яка немає інтересу в результаті вирішення спору, а саме: ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 ; забезпечити ОСОБА_2 та іншим довіреним особам доступ до приміщень здійснення підприємницької діяльності ТОВ Кобулетурі-Україна , де знаходиться зокрема промислове обладнання у кількості 2 одиниці, а саме: Охолоджувач пластинчатий та маслоутворювач Т1-ОМ2-Т для отримання вказаного рухомого майна (промислового обладнання) на зберігання разом з уповноваженою особою приватним виконавцем Лабчук Романом Михайловичем; забезпечити ОСОБА_2 та іншим довіреним особам доступ на територію, яка належить Агрофірма Проскурів , де знаходиться зокрема промислове обладнання у кількості 2 одиниці, а саме: Охолоджувач пластинчатий та маслоутворювач Т1-ОМ2-Т для отримання вказаного рухомого майна (промислового обладнання) на зберігання разом з уповноваженою особою приватним виконавцем Лабчук Романом Михайловичем; виконання рішення суду про забезпечення позову покласти на приватного виконавця Лабчук Романа Михайловича (посвідчення №0076 від 26.06.2017 року); стягнути на користь ОСОБА_1 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ) сплачену суму судового збору в розмірі 768,40 грн..

В обгрунтування заяви ОСОБА_1 вказав, що він звернувся до суду з позовом, в якому просить витребувати з незаконного чужого володіння рухоме майно, яке перебуває у володінні ТОВ Кобулетурі-Україна , що знаходиться на орендованій території що належить Агрофірма Проскурів та зобов`язати ТОВ Кобулетурі-Україна передати ОСОБА_1 належне на праві власності майно Охолоджувач пластинчатий та маслоутворювач Т1- ОМ2-Т яке перебуває на орендованій території належній АФ Проскурів . Предметом позову та обґрунтуванням необхідності забезпечення позову заявником вказано те, що 18.12.2018 року на веб-сайті Державного підприємства СЕТАМ було розміщено оголошення про проведення електронних торгів (Реєстраційний номер лота: 322206). Майно, що було виставлено на електронні торги - Охолоджувач пластинчатий та маслоутворювач Т1-ОМ2-Т, яке знаходиться за адресою: Хмельницька область, Хмельницький район, с. Розсоша, Автодорога Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам`янка (км АДРЕСА_3 +500-30+800). Дата проведення торгів була призначена на 08 січня 2019 року. За результатами проведених електронних торгів сформовано Протокол проведення електронних торгів за номером № 381319. Згідно протоколу проведення електронних торгів №381319 від 08.01.2019 року переможцем торгів став учасник: № 5 - ОСОБА_1 , ІПН НОМЕР_1 , документ паспорт № НОМЕР_2 (адреса: АДРЕСА_4 , який запропонував найвищу ціну - 17 383,28 грн., яка і є ціною продажу (стартова ціна 15 520,80 грн.). Кошти (за мінусом гарантійного внеску) у розмірі 16 514,12 грн., покупцем (переможцем торгів) сплачені в повному обсязі 14 січня 2019 року - квитанція №15.

Вищезазначене промислове обладнання належало Товариству з обмеженою відповідальністю Кобулетурі-Україна , вартість майна складає 17 383,28 грн..

Продаж вищезазначеного промислового обладнання здійснювався в рамках виконавчого провадження №57252695 про стягнення заборгованості з ТОВ Кобулетурі-Україна на користь стягувачів.

15.07.2019 року ним від приватного виконавця Лабчук Р.М. отримано вимогу виконавця №1393 від 02.07.2019 року про вилучення та передачі майна покупцю від ТОВ Кобулетурі - Україна та Агрофірма Проскурів на орендованій території, на якій знаходиться майно. Вилучення та передача майна відповідно до вимоги було призначено на 11 годину 16 липня 2019 року. Вимога №1393 від 02.07.2019 року приватного виконавця була направлена ТОВ Кобулетурі-Україна та підприємству АФ Проскурів , якому належить територія на якій знаходиться реалізоване майно. 15.07.2019 року разом з вимогою було отримано акт Приватного виконавця про проведені електронні торги від 22.01.2019 року. В акті зазначено, що акт про проведені електронні торги є документом, що підтверджує виникнення права власності на придбане майно.

Зі слів Приватного виконавця, акт про проведені електронні торги було направлено не лише йому, але й матеріально відповідальній особі, який є солідарним боржником ТОВ Кобулетурі- Україна ОСОБА_3 . Зі слів того же Приватного виконавця, придбане ним майно перебуває фактично у володінні ТОВ Кобулетурі-Україна , яким це ж товариство і користується до цього часу, а знаходиться це майно на території, яка є власністю АФ Проскурів .

16.07.2019 року з`явившись за адресою місця знаходження придбаного ним майна, а саме: Хмельницька АДРЕСА_5 , Хмельницький район, с. Розсоша, Автодорога Стрий АДРЕСА_6 Тернопіль- Кіровоград АДРЕСА_7 (км АДРЕСА_3 +500-30+800), для перевірки наявності свого майна та проведення вилучення належного йому майна, невідомі особи, які представилися представниками ТОВ Кобулетурі - Україна його не допустили на територію підприємства, чим перешкодили огляду ним свого майна та позбавили його можливості розпоряджатися належним йому майном, відмовилися виконувати законні вимоги приватного виконавця, відмовили у допуску приватного виконавця та його до приміщень, де знаходиться реалізоване на аукціоні промислове обладнання. Також були присутні працівники поліції.

Приватним виконавцем Лабчук Р.М. складено акт приватного виконавця від 16 липня 2019 року, в якому зафіксовано факт перешкоджання огляду та перевірки наявності промислового обладнання.

17 липня 2019 року, на адресу ТОВ Кобулетурі-Україна , АФ Проскурів та фізичної особи ОСОБА_4 , надіслано вимогу про передачу майна. Поштове відправлення направлено рекомендованою кореспонденцією з описом вкладення та зі зворотнім повідомленням. Станом на 25.07.2019 року відповіді від ТОВ Кобулетурі-Україна , АФ Проскурів та фізичної особи ОСОБА_4 не отримано, обладнання не передано. До цього часу він не має доступу до належного йому на праві власності промислового обладнання, не маю змоги провести його демонтаж та вивезти з території, яка належить АФ Проскурів та орендується ТОВ Кобулетурі-Україна , яке утримує вищезазначене майно в себе без будь-яких на то правових підстав. З огляду на те, що належне йому майно знаходиться на території та в приміщеннях до яких він не має доступу та не може забезпечити огляд, демонтаж та вивіз свого майна, а його майном до цього часу володіє та користується ТОВ Кобулетурі-Україна , тому є реальна загроза знищення або пошкодження належного йому майна. Тому, він вимушений звернутися до суду з заявою про забезпечення позову шляхом передання на зберігання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 рухомого майна, а саме Охолоджувач пластинчатий та масло утворювач Т1-ОМ2-Т, у якої є можливості виконати ухвалу для забезпечення позову, тобто наявність нежитлових приміщень, договору з охоронною агенцією, людські ресурси для здійснення демонтажу, переміщення по складу та інше. Вважає, що невжиття заходів забезпечення позову може зробити неможливим виконання рішення суду в подальшому, оскільки у відповідачів є реальна можливість демонтувати промислове обладнання, так само як і допустити псування чи пошкодження належного йому на праві власності майна. Тому заявник просить заяву задоволити.

Відповідно до ст. 149 ч.2 ЦПК України, забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно ст.153 ч.1 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду).

Відповідно до ст.150 ч.10 ЦПК України, не допускається вжиття заходів забезпечення позову, які за змістом є тотожними задоволенню заявлених позовних вимог, якщо при цьому спір не вирішується по суті.

Враховуючи вищевикладене, в задоволенні заяви ОСОБА_1 про забезпечення позову, слід відмовити, оскільки вимоги заяви про забезпечення позову є фактично тотожними із заявленими позовними вимогами в цивільній справі №686/21633/19 за позовом ОСОБА_1 до ТзОВ Кобулетурі-Україна , Агрофірми Проскурів , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору приватний виконавець Лабчук Роман Михайлович про витребування майна з чужого незаконного володіння та зобов`язання вчинити певні дії, провадження в якій відкрито ухвалою суду від 13.08.2019 року.

Керуючись ст.149 ч.2, ст.153 ч.1, 150 ч.10 ЦПК України, суддя, -

ухвалила:

Відмовити в задоволенні заяви ОСОБА_1 про забезпечення позову .

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Хмельницького апеляційного суду через Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення13.08.2019
Оприлюднено15.08.2019
Номер документу83636526
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —686/21633/19

Рішення від 19.02.2020

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Козак О. В.

Рішення від 19.02.2020

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Козак О. В.

Ухвала від 25.11.2019

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Козак О. В.

Ухвала від 16.09.2019

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Козак О. В.

Ухвала від 13.08.2019

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Козак О. В.

Ухвала від 13.08.2019

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Козак О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні