Ухвала
від 14.08.2019 по справі 712/10711/19
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа №712/10711/19

Провадження № 1-кс/712/6209/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 серпня 2019 року місто Черкаси

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,розглянувшиу відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання слідчого СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про допит свідка під час досудового розслідування в судовому засіданні в кримінальному провадженні № 12019251010001284 від 04.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

12 серпня 2019 року до суду звернулася слідчий СВ Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 з клопотанням про допит свідка під час досудового розслідування в судовому засіданні в кримінальному провадженні № 12019251010001284 від 04.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України.

Клопотання мотивує тим, ОСОБА_5 , за раптово виниклим умислом, діючи цілеспрямовано, маючи умисел на незаконне придбання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, 11.03.2019 у першій половині дня, точний час органом досудового розслідування встановити не виявилось можливим, перебуваючи біля поштового відділення № 6 «Нової пошти», що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Волкова, 30, умисно придбав у невстановленої особи чоловічої статі для подальшого збуту у невстановлений спосіб, зимову куртку, у якій знаходився особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс» та з моменту придбання,усвідомлюючи суспільну небезпеку свого діяння, і бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків зберігав при собі зимову куртку, у якій знаходився особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс» з метою з збуту для подальшого пересилання таємно прихованого особливо небезпечного наркотичного засобу посилкою до місця позбавлення волі через поштове відділення нової пошти.

Зокрема, цього ж дня, точний час органом досудового розслідування встановити не виявилось можливим, ОСОБА_6 , продовжуючи свій злочинний намір, усвідомлюючи наслідки своїх незаконних дій, та бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків свого діяння, маючи умисел на незаконне пересилання передачі у місця позбавлення волі, 11.03.2019 у першій половині дня, точний час органом досудового розслідування встановити не виявилось можливим, перебуваючи у приміщенні поштового відділення № 6, що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Волкова, 30, упакував передачу разом із зимовою курткою, у якій було таємно приховано особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс», після чого, використовуючи ім`я ОСОБА_7 , особи якої не існує, вказавши недійсний номер телефону оператора мобільного зв`язку «Лайф» НОМЕР_1 , відправив посилку за № НОМЕР_2 на адресу державної установи «Черкаського слідчого ізолятору», що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Благовісна, 234, на ім`я ув`язненого ОСОБА_8 .

У подальшому, 12.03.2019 приблизно о 10 год. 00 хв. по надходженню посилки за № 59000405735911 на адресу державної установи «Черкаського слідчого ізолятору», під час проведення обшуку посилки на наявність заборонених предметів та речовин, працівниками установи було виявлено таємно приховану від працівників установи у зимовій курточці марлеву пов`язку із вмістом подрібненої речовини рослинного походження, яка відповідно до висновку судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 2/741 від 13.06.2019 є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено канабіс, маса наркотичного засобу канабісу у перерахунку на суху речовину становить 14.95 г, після чого виявлене слідчою оперативною групою було вилучено та поміщено до сейфпакету.

Крім цього, ОСОБА_9 , за повторно виниклим умислом, діючи цілеспрямовано, маючи умисел на незаконне придбання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, 29.03.2019 у першій половині дня, точний час органом досудового розслідування встановити не виявилось можливим, перебуваючи біля поштового відділення № 6 «Нової пошти», що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Волкова, 30, умисно придбав у невстановленої особи чоловічої статі для подальшого збуту у невстановлений спосіб, зимову куртку, у якій знаходився особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс» і засіб для миття посуду «Гала», у якій знаходився особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс», та з моменту придбання,усвідомлюючи суспільну небезпеку свого діяння і бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків, зберігав при собі зимову куртку, у якій знаходився особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс» і засіб для миття посуду «Гала», у якій знаходився особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс» з метою збуту для подальшого пересилання таємно прихованого особливо небезпечного наркотичного засобу посилкою до місця позбавлення волі через поштове відділення нової пошти.

Зокрема, цього ж дня, точний час органом досудового розслідування встановити не виявилось можливим, ОСОБА_6 , продовжуючи свій злочинний намір, усвідомлюючи наслідки своїх незаконних дій, та бажаючи настання суспільно небезпечних наслідків свого діяння, маючи умисел на незаконне пересилання передачі у місця позбавлення волі, 29.03.2019 приблизно о 14 год. 54 хв., перебуваючи у приміщенні поштового відділення № 6, що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Волкова, 30, упакував передачу разом із зимовою курткою, у якій знаходився особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс» і засобом для миття посуду «Гала», у якій знаходився особливо небезпечний наркотичний засіб «канабіс», після чого використовуючи ім`я ОСОБА_7 , особи якої не існує, вказавши недійсний номер телефону оператора мобільного зв`язку «Лайф» НОМЕР_1 , відправив посилку за № НОМЕР_3 на адресу державної установи «Черкаського слідчого ізолятору», що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Благовісна, 234, на ім`я ув`язненого ОСОБА_10 .

У подальшому, 30.03.2019 приблизно о 12 год. 15 хв. по надходженню посилки за № 59000410933446 на адресу державної установи «Черкаського слідчого ізолятору» під час проведення обшуку посилки на наявність заборонених предметів та речовин працівниками установи було виявлено таємно приховану від працівників установи у підкладці куртки подрібнену речовину рослинного походження, яка за зовнішніми ознаками схожа на наркотичний засіб, та у засобі для миття посуди «Гала» контейнер із вмістом подрібненої речовини рослинного походження, що відповідно до висновку судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів № 2/576 від 27.05.2019 подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору, яка надана на дослідження в підкладці куртки, є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено канабіс, маса канабісу, який надано у підкладці куртки, в перерахунку на суху речовину, становить 5,40 г, подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору, яка надана на дослідження в презервативі, що був у засобі для миття «Гала», є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено канабіс, маса канабісу, який надано у презервативі, в перерахунку на суху речовину, становить 7,92 г, загальна маса канабісу становить 13,32 г, після чого виявлене слідчою оперативною групою було вилучено та поміщено до сейфпакету.

У ході досудового розслідування було встановлено, що до вчинення кримінального правопорушення причетний ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м. Балаклія Харківської області, українець, громадянин України, з середньою освітою, одружений,на утриманні має ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , офіційно не працюючий, депутатом, учасником ліквідації наслідків ЧАЕС, інвалідом не являється, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючий за адресою: АДРЕСА_2 , усилу ст. 89 КК Україниранішенесудимий.

Причетність ОСОБА_9 повністю підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами.

У ході досудового розслідування виникла необхідність у допиті свідка ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_2 , оскільки остання володіє інформацією з приводу виниклих правопорушень, що має істотне значення, розкриває факти і деталі вчинення вище вказаних кримінальних правопорушень.

Беручи до уваги вищевикладене, з метою забезпечення неупередженого розслідування у кримінальному провадженні, слідчий просить задовольнити клопотання.

В судове засідання слідчий не з`явилася, скерувала до суду заяву про розгляд клопотання без її участі.

Порядок проведення слідчих (розшукових) дій під час досудового розслідування регламентовано главою 20 КПК України, зокремаст.ст. 223-245 цього Кодексу.

Так,статтею 223 КПК Українипередбачені вимоги до проведення слідчих (розшукових) дій, астаттею 224 КПК Українипередбачений самий допит.

Статтею 225 КПК України, передбачений допит свідка, потерпілого під час досудового розслідування в судовому засіданні.

Даною статтею встановлено нормативно-правові підстави для проведення допиту свідка, потерпілого під час досудового розслідування в судовому засіданні. Право сторони кримінального провадження звернутись до слідчого судді з клопотанням про проведення такої слідчої дії виникає за наявності виняткових випадків, повязаних: першез необхідністю отримання показань від свідка чи потерпілого під час досудового розслідування; другез наявністю обставин, які можуть унеможливити допит зазначених осіб у суді або вплинути на повноту чи достовірність їх показань.

Дослідивши матеріали справи та матеріали кримінального провадження, слідчий судя вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення, оскільки вбачається наявність достатніх підстав вважати, що свідок ОСОБА_12 володіє інформацією з приводу виниклих правопорушень, що має істотне значення для забезпечення повного та неупередженого розслідування вищевказаного кримінального провадження та його розгляду в суді.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 110, 225 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Провести допит свідка ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_2 в судовому засіданні15 серпня 2019 року о 11-15 год.в рамках кримінального провадження № 12019251010001284 від 13.03.2019 року за участю прокурора та слідчого.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення протии неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83639090
СудочинствоКримінальне
Сутьдопит свідка під час досудового розслідування в судовому засіданні в кримінальному провадженні № 12019251010001284 від 04.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України

Судовий реєстр по справі —712/10711/19

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні