Постанова
від 26.06.2007 по справі 17/477/07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/477/07

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  

"26" червня 2007 р. 11:50Справа №  17/477/07

                                                  

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області,

головуючий суддя Коваль С.М.,

при секретарі Хімороді В.Г.,

за участю представників сторін:

від позивача: Васильченко О.В., довіреність №  04-25/43 від 16.01.2007 року;

від відповідача: Мазур В.П.-директор.;

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу № 17/475/07

за позовом Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, м. Миколаїв,  вул. Нікольська, 46, під. 2,

до відповідача товариства з обмеженою відповідальністю “Промспецбуд”, Миколаївська область, Очаківський район, с. Іванівка, вул. Першотравнева,  32          (м. Очаків, вул. Ольвійська, 20),

про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів,-

В С Т А Н О В И В:

Миколаївське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів звернулось до господарського суду з позовом про стягнення з відповідача 5 035 грн.   12 коп. адміністративно-господарських санкцій за нестворені у 2006 році робочі місця для інвалідів.

Позивач зазначає, що на підставі ст. 19 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", відповідач повинен був створити робочі місця для забезпечення працевлаштування інвалідів у розмірі чотирьох відсотків від середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, що складає у даному випадку 1 місце і працевлаштувати на ньому інваліда.

За даними наданого Відповідачем „Звіту про зайнятість та працевлаштування інвалідів за 2006 рік” (форма 10-ПІ) на підприємстві інваліди не працювали.

Таким чином, відповідач не виконав встановлений законом норматив робочих місць для забезпечення працевлаштування інвалідів і не створив 1 таке робоче місця.

Відповідно до частини 10 статті 19 Закону керівники підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізичні особи, які використовують найману працю, у разі незабезпечення виконання нормативів робочих місць для працевлаштування інвалідів несуть відповідальність у встановленому законом порядку.

Відповідно до частиною 1 статті 20 Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій інвалідів, фізичні особи, які використовують найману працю, де середньооблікова чисельність працюючих інвалідів менша, ніж установлено нормативом, передбаченим статтею 19 цього Закону, щороку сплачують відповідним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції, сума яких визначається в розмірі середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві, установі, організації, у тому числі підприємстві, організації громадських організацій інвалідів, фізичної особи, яка використовує найману працю, за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте інвалідом. Для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, на яких працює від 8 до 15 осіб, розмір адміністративно-господарських санкцій визначається в розмірі половини середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві, в установі, організації, у тому числі підприємстві, організації громадських організацій інвалідів, у фізичної особи, яка використовує найману працю.

Середньорічна заробітна плата на відповідному підприємстві у 2006 році складала 4981,48 грн. Тому сума адміністративне - господарських санкцій визначається згідно розрахунку: 4981,48 х 1 = 4981,48 грн. Адміністративно - господарські санкції, згідно з частиною 3 статті 20 Закону та п. 2 Порядку сплати підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, суми адміністративно - господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 року за № 70 (далі - Порядку), розраховуються та сплачуються підприємствами, установами, організаціями, у тому числі підприємствами, організаціями громадських організацій інвалідів, фізичними особами, які використовують найману працю, самостійно в строк до 15 квітня року, наступного за роком, в якому відбулося порушення нормативу, встановленого частиною 1 статті 19 цього Закону.

Частиною 1 статті 20 Закону, п. 4 Порядку передбачено, що порушення термінів сплати адміністративне —господарських санкцій тягне за собою нарахування пені у розмірі 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, що діяла на момент сплати, нарахованої на повну суму недоїмки за весь її строк.

 Відповідач суму адміністративне - господарських санкцій у розмірі 4 981 грн. 48 коп. у встановлені строки добровільно не сплатив, в зв'язку з чим відповідачу нарахована пеня в розмірі 53 грн. 64 коп.

Слід зазначити, що у разі несплати адміністративно-господарських санкцій або пені чи неможливості їх сплати за рішенням господарського суду їх стягнення в примусовому порядку може бути звернено на майно підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій інвалідів, фізичної особи, яка використовує найману працю, в порядку, передбаченому законом.

          Відповідач у судовому засіданні визнав позовні вимоги та пояснив, що у звітньому році не зміг створити відповідні робочі місця у зв?язку із рядом об?єктивних причин. Також відповідач клопотав про розстрочку виконання судового рішення  до 26.12.2007 р. рівними частинами. Представник позивача про рострочку виконання судового рішення у зазначений термін не заперечує.

          Таким чином, позовні вимоги підлягають задоволенню у повному обсязі з розстрочкою виконання судового рішення до 26.12.2007 року рівними частинами у сумі 839 грн.19 коп. щомісяця.      

Керуючись ст. ст. 160-163, 167, 254 КАСУ господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позовні вимоги Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів  задовольнити повністю.

2.          Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю “Промспецбуд”, Миколаївська область, Очаківський район, с. Іванівка, вул. Першотравнева,  32         (код 31464695)  господарські санкції у розмірі  5 035 грн. 12 коп.  адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів на користь Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, м. Миколаїв,  вул. Нікольська, 46, під. 2 (одержувач: держбюджет Центрального району 50070000, код ЄДРПОУ 23626096, МФО 826013, р/р 31218230700006 банк одержувача: ГУДКУ у Миколаївській області, призначення платежу: *; 101;-; код платника; платежі до Фонду інвалідів за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів в 2006 році)

3.          Розстрочити виконання судовоого рішення до 26.12.2007 року рівними     частинами у сумі 839 грн.19 коп. щомісяця.      

Постанова набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня її проголошення, якщо не подано заяву про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження постанови подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду скарги.

Постанову може бути оскаржено в порядку, встановленому ст. 186 КАС України.

     

Суддя Коваль С.М.

 

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення26.06.2007
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу836412
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/477/07

Ухвала від 06.11.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Гриньова-Новицька Т.В.

Ухвала від 28.10.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Постанова від 26.06.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Ухвала від 25.05.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

Ухвала від 23.05.2007

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні