Ухвала
від 14.08.2019 по справі 276/1268/19
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

вул. Сосновського,38 м. Коростень Коростенський район Житомирська область Україна 11500

276/1268/19 1-кс/279/1653/19

У Х В А Л А

іменем України

14 серпня 2019 року

Слідчий суддя Коростенського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , з секретарем ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Хорошівського ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №120180601400000 від 23.01.2018 року за ознаками злочину, передбаченого ст. 366 ч.1 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів,

В СТ АН ОВ ИВ :

Слідчий звернувся з клопотанням в якому вказав, що слідчим відділенням Хорошівського ВП Коростишівського ВП ГУПН в Житомирській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню № 12018060140000041 від 23.01.2018 року , за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України про те, що в невстановлений досудовим розслідуванням час службові особи Хорошівського центру розвитку дитини « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться в АДРЕСА_1 внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо виконання ПП « ОСОБА_4 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » будівельних робіт проведених у Хорошівському центрі розвитку дитини « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Встановлено, що відповідно до опублікованого на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель оголошення про проведення процедури закупівель UA-2017-09-13-001702-c Хорошівським центром розвитку дитини « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) було призначено аукціон щодо закупівлі робіт: «Проведення санації (реконструкції) будівлі ІНФОРМАЦІЯ_3 по АДРЕСА_1 (з урахуванням утеплення стін)». Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: АДРЕСА_2 (Хорошівський центр розвитку дитини " ІНФОРМАЦІЯ_1 "). Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 11 жовтня 2017 31 грудня 2017, очікувана вартість - 3 712 150,40 грн.

Переможцем вищевказаних торгів 05 жовтня 2017 було визнано ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з ціновою пропозицією 3 694 484,40 грн. та відповідно до рішення тендерного комітету укладено договір про закупівлю робіт № 41 від 24.10.2017, між Хорошівським ЦРД « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в особі завідувача ОСОБА_6 (Замовник) та ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в особі директора ОСОБА_7 (Підрядник) на загальну суму 3 694 484,40 грн.

10.01.2018 року у встановленому чинним законодавством порядку від керівництва Хорошівського центру розвитку дитини « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , отримано копії відповідних документів щодо проведення будівельних робіт по об`єкту: «Проведення санації (реконструкції) будівлі ІНФОРМАЦІЯ_3 по АДРЕСА_1 (з урахуванням утеплення стін)», які згідно наданих документів виконані та оплачені в повному обсязі у грудні 2017 року, відповідно до умов договору про закупівлю робіт №41 від 24.10.2017. укладеного Хорошівським ЦРД « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в особі завідувача ОСОБА_6 (Замовник) з ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в особі директора ОСОБА_7 (Підрядник) на загальну суму 3 694 484,40 грн.

10.01.2018 року у ході проведення перевірочних заходів встановлено, що будівельні роботи по даному об`єкту у повному обсязі не завершені, зокрема в частині виконання робіт по теплоізоляції і перекриття покрівлі, встановленню водостічних труб, облаштування покрівлі снігозадержувачами, що свідчить про факт внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, які підтверджують повне їх завершення та відповідно оплату, зокрема актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ - 2в та довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форми КБ - 3 за листопад грудень 2017 року підписаних Замовником і Підрядником та привласнення бюджетних коштів останніми.

Крім цього встановлено, що до виконання вище вказаних робіт залучено субпідрядника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) в особі директора ОСОБА_8 , яким підписано акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ 2в та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форми КБ - 3 за листопад - грудень 2017 року.

У ході досудового розслідування, оперативним шляхом було встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), у своїй діяльності використовує наступні рахунки:

МФО банкуНазва банкуНазва валютиНомер рахункуДата відкриття899998Казначейство України(ел. адм. подат.)УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯНОМЕР_4 15.07.2015

які рахуються за ІНФОРМАЦІЯ_4 , де зберігаються документи, щодо відкриття та обслуговування вищезазначеного рахунку, а саме: договори прим відкриття рахунків, картки із зразками підписів та відбитком печатки, грошові чеки на отримання готівки, платіжні доручення, відомості щодо руху грошових коштів по рахунку, відео фотознімки особи/осіб тощо.

Дані документи, містять охоронювану законом таємницю, перебувають у володінні та зберігаються лише у ІНФОРМАЦІЯ_5 , де відкрито та обслуговується рахунок клієнта, та містять відомості з комп`ютерної системи банку про рух грошових коштів за вищевказаним рахунком з переліком контрагентів та призначенням платежів, зняття готівкових коштів з рахунку, що мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази.

У зв`язкуз вищевикладеним вважаєдоцільним отримати тимчасовийдоступ доречей ідокументів з можливістю їх подальшого вилучення, які містять банківську таємницю, що знаходяться уволодінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , а саме:

1. Відомостей, які стали підставою для відкриття, обслуговування рахунку та відомостей про осіб, які мали право доступу та використовували рахунки, які вище вказані, починаючи з 24.10.2017 по теперішній час надання інформації, а саме:

картки із зразками підписів та відбитком печатки, встановленого зразка, заяв на відкриття рахунків, договорів на розрахунково-касове обслуговування клієнта, фотокопій паспортів осіб, оригіналів доручень на право вчинення юридичних дій від імені клієнта;

оригіналу доручення на ім`я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахункам, засвідченої нотаріально, заяв на видачу чекових книжок, платіжних доручень, чеків на отримання готівки по рахункам, які вище вказані, починаючи з 24.10.2017 по теперішній час надання інформації;

2. Відомостей про рух грошових коштів, відображених на паперовому та електронному носіях, по рахункам які вище вказані, починаючи з 24.10.2017 по теперішній час надання інформації у прибутковій і видатковій частині, із вказівкою дати, сум, із зазначеннями залишку на кожен операційний день, повної розшифровки даних контрагентів і призначень платежів; відомостей про використання електронних розрахунково-інформаційних програмних продуктів за рахунками, із зазначенням ключів, паролів, імені доступу до рахунків, ІР-адрес обладнання, з якого здійснювалися дистанційні платіжні операції по даному рахунку за період з часу відкриття рахунку по час надання інформації; відео, фотознімки особи/осіб, виконані в період з 24.10.2017по теперішнійчас наданняінформації засобами фіксації, встановлених у банкоматах і відділеннях банку при проведенні платіжних операцій по рахунку та контактні номери телефонів, які закріплені за рахунками.

Вказані документи можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, встановлення істини у справі.

Крім того, слідство має достатньо підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів особою, у володінні якої вони знаходяться та призведе до передчасного розголошення відомостей, які безпосередньо стосуються суті кримінального правопорушення та процесуальних дій, які заплановано провести, тому слідчий просив розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вивченням матеріалів справи встановлено, що 23.01.2018року слідчимвідділом Хорошівського ВПКоростишівського ВПГУНП вЖитомирській областідані відомостівнесені доЄдиного реєструдосудових розслідуваньпід № 120180601400000 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366 ч.1 КК України, проводиться досудове розслідування.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.162 КПК України відомості, які можуть становити банківську таємницю, відносяться до охоронюваної законом таємниці.

Дії, передбачені ст.159 КПК, є заходами забезпечення кримінального провадження, дозвіл на застосування яких надає слідчий суддя суду першої інстанції, при цьому відомості щодо таких дій не становлять державної таємниці.

За правиламист.93КПК України збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження, потерпілим, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Такі дії мають бути спрямовані на встановлення обставин, які розслідуються в певному кримінальному провадженні.

Внесене клопотання не відповідає вимогам ст.160 КПК України, оскільки достатніх даних про належність банківського рахунку ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", яке було субпідрядником робіт, вміст доказової інформації , яку хоче отримати слідчий, та реальне існування такої інформації, а також, яке доказове значення бути мати ця інформація у даному кримінальному провадженні, в клопотанні не наведено.

Враховуючи, що подане клопотання належними, допустимими, достатніми та достовірними доказами, в розумінні норм КПК України не обгрунтовано, тому задоволенню не підлягає.

Доданий до клопотання рапорт о/у УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_9 , в розумінні норм КПК України , не є таким доказом.

Керуючись ст.131, 132,159,160-165 КПК України,

П О С Т А Н О В И В :

В задоволенні клопотання слідчого ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.08.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —276/1268/19

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Шульга О. М.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Шульга О. М.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Шульга О. М.

Ухвала від 05.08.2019

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Бережна С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні