Постанова
від 09.07.2007 по справі 25/148-07-4224а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

25/148-07-4224А

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"09" липня 2007 р. Справа  № 25/148-07-4224А

За позовом: Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування  з тимчасової втрати працездатності  

       до відповідача: Багатопрофільний сільськогосподарський кооператив „Кальчево”, Одеська область, с. Кальчева

       про стягнення  25 968,06 грн

   Суддя:  Малярчук І.А.

В судових засіданнях приймали участь представники:

Від позивача: Каліберда В.К., довіреність №11 від 05.02.07р.

Від відповідача: не з'явився

В судовому засіданні 09.07.07р. приймали участь представники:

Від позивача: Каліберда В.К., довіреність №11 від 05.02.07р.

Від відповідача: не з'явився

 

Суть спору: про стягнення з Багатопрофільного сільськогосподарського кооперативу „Кальчево” заборгованості по страховим внескам на загальнообов'язкове державне соціальне  страхування  у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням  в сумі  25968,06грн.

Позивач на заявлених  позовних вимогах наполягає, надав суду уточнення позовних вимог від 09.07.07р. вх.№15631, де навів обґрунтований розрахунок заявленої до стягнення суми.  

       Відповідач в судові засідання не з'являвся.

          

Розглянувши матеріали справи, заслухавши доводи представника позивача, суд встановив наступне:

БСК „Кальчево” зареєстрований в Одеському обласному відділенні Фонду соціального страхування  з тимчасової втрати працездатності як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне  страхування  у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням.

Відповідно до наданого БСК „Кальчево” Одеському обласному відділенні Фонду соціального страхування  з тимчасової втрати працездатності як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне  страхування звіту про нараховані внески перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за І кв. 2007р. відповідач  має заборгованість  по страховим внескам на загальнообов'язкове державне соціальне  страхування  у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням  в сумі  25968,06грн.

Несплата до теперішнього часу відповідачем  заборгованості по страховим внескам в сумі 25968,06грн. стала підставою для звернення позивача з даною позовною заявою до господарського суду Одеської області.

Згідно ст. 22 Закону України  „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням”   від 18 січня 2001 року N 2240-III платниками страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, є страхувальники та застраховані особи. Страхувальники - юридичні та фізичні особи набувають статусу платників страхових внесків до Фонду з дня їх реєстрації у виконавчих дирекціях відділень Фонду.

          Пунктами 1,2 ч.1 ст. 23 Закону України  „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням”   від 18 січня 2001 року N 2240-III  передбачено, що страхувальники- роботодавці сплачують до Фонду різницю між нарахованими для роботодавців і найманих працівників страховими внесками та витратами, пов'язаними з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам відповідно до цього Закону. Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місяць - у день, встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період.

З огляду на зазначене та те, що відповідачем не надано доказів оплати заборгованості по страховим внескам на загальнообов'язкове державне соціальне  страхування  у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням  в сумі визначеній останнім в поданому до Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування  з тимчасової втрати працездатності  звіті за 2007р., суд,  вважає заявлені Одеським обласним відділенням Фонду соціального страхування  з тимчасової втрати працездатності  позовні вимоги про стягнення з БСК „Кальчево”  заборгованості по страховим внескам на загальнообов'язкове державне соціальне  страхування  у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням  в сумі  25968,06грн. обгунтованими та документально підтвердженими, що є підставою для їх задоволення.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених ст.72 цього Кодексу (п.1 ст.71 КАС України).

Згідно ст.159 КАС України судове рішення повинно бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з'ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

          Враховуючи вищевикладене, суд задовольняє заявлені Одеським обласним відділенням Фонду соціального страхування  з тимчасової втрати працездатності  позовні вимоги про стягнення з БСК „Кальчево”  заборгованості по страховим внескам на загальнообов'язкове державне соціальне  страхування  у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням  в сумі  25968,06грн. в повному обсязі.

                         Керуючись ст.ст.94, 160-164 КАС України, -

                                                           В И Р І Ш И В :

     1. Задовольнити позов повністю.

               2. Стягнути з БСК „Кальчево”  ( 68723, Одеська область, Болградський район, с. Кальчева, вул.. Леніна, 106А, код ЕДРПОУ 03768902)  на користь Одеського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності  (65079, м. Одеса, вул. Куликове поле, 1,  код ЕДРПОУ 20987675) 25968 (двадцять п'ять тисяч дев'ятсот шістдесят вісім) грн. 06 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків.

          Постанова може бути оскаржена в порядку ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної  сили у порядку ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                  

Дата ухвалення рішення09.07.2007
Оприлюднено28.08.2007

Судовий реєстр по справі —25/148-07-4224а

Постанова від 09.07.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Малярчук І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні