Ухвала
від 15.08.2019 по справі 650/1243/18
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Справа № 650/1243/18/19

Номер провадження 1-кс/650/493/19

УХВАЛА

іменем України

15 серпня 2019 року Великоолександрівський районний суд Херсонської області в складі: слідчого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

заступника начальника СВ ОСОБА_3

розглянувши клопотання заступника начальника слідчого відділення Великоолександрівського відділення поліції Бериславського ВП ГУНП в Херсонській області капітана поліції ОСОБА_3 , про арешт майна,

встановив:

Заступник начальника слідчого відділення Великоолександрівського відділення поліції Бериславського ВП ГУНП в Херсонській області капітан поліції ОСОБА_3 , звернувся до суду із зазначеним клопотанням, в якому просить накласти арешт на нерухоме майно підозрюваного гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) у вигляді 1/3 частини трьох кімнатної квартири, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер майна 11676402, яка на даний час перебуває у його приватній спільній частковій власності, на підставі свідоцтва про право на спадщину, ВСМ 205376 від 07.09.2005 вартість якої згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно становить 26698 гривень із забороною розпорядження та відчуження ним.

В обґрунтуваннізазначеного клопотаннявказано,що слідчим відділенням Великоолександрівського відділення поліції Бериславського відділу поліції ГУ НП в Херсонській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018231090000039 від 11.07.2018.

Підставою для реєстрації вказаного кримінального провадження стала інформація встановлена під час проведення перевірки законності використання бюджетних коштів на території оперативного обслуговування МРВ №3 Управління захисту економіки в Херсонській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, відносно службових осіб ТОВ «Югспецсплав», ЄДРПОУ 34668853, юридична адреса: вул. Патона, 4, к. 309, м. Херсон, які під час здійснення робіт з капітального ремонту частини покрівлі та заміни вікон (з врахуванням вимог енергозбереження) Борозенської ЗОШ І-ІІІ ступенів Великоолександрівського району Херсонської області, які вчинили привласнення бюджетних коштів, шляхом завищення обсягів виконаних робіт та внесення до офіційних документів неправдивих відомостей.

Відповідно до висновку судово будівельно-технічної експертизи № 1-БТ від 22.04.2019 року, проведеної в ході розслідування вказаного кримінального провадження, встановлено, що обсяги та вартість фактично виконаних робіт з капітального ремонту частини покрівлі Борозенської ЗОШ І-ІІІ ступенів Великоолександрівського району Херсонської області не відповідають обсягам та вартості, визначеним проектно-кошторисною документацією з ремонту та відображені в актах форми КБ-2в. Загальна сума завищення обсягів та вартості виконаних робіт з капітального ремонту частини покрівлі становить 430206,00 гривні.

06.08.2019р.гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ), уродженцю м. Херсон, громадянину України, директору ТОВ «ЮГСПЕЦСПЛАВ», з вищою освітою, раніше не судимому, проживає за адресою: АДРЕСА_1 . повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

07.08.2019 року заступником керівника Бериславської місцевої прокуратури ОСОБА_5 , заявлено цивільний позов про стягнення з ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь Великоолександрівської районної державної адміністрації Херсонської області (код ЄДРПОУ 04060016) заподіяні матеріальні збитки державі в сумі 430206,00 гривні.

Відповідно доп. 7 ч. 2 ст. 131КПКУкраїни, одним із заходів забезпечення кримінального провадження є арешт майна.

Частиною 1 ст. 171 КПК України встановлено, що з клопотанням про арешт майна до слідчого судді має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором.

Відповідно доч. 1 ст.170КПКУкраїниарештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

При цьому,ч. 10 ст.170КПКУкраїни, зазначає, що арешт може бути накладений у встановленому цимКодексомпорядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

З урахуванням вказаних норм законодавства, заявленим цивільним позовом та наявним фактом обґрунтованої підозри у скоєні кримінального правопорушення, яке полягає в одержанні ОСОБА_4 , неправомірної вигоди для себе, як єдиного засновника ТОВ «ЮГСПЕЦСПЛАВ», уповноваженого згідно Статуту, здійснювати розподілприбутків підприємствата порядкувиплати часткиприбутку (дивідендів),який усвідомлюючисуспільно -небезпечний характерсвоїх дій,передбачаючи їхсуспільно -небезпечні наслідкита бажаючиїх настання,використовуючи своєслужбове становище,будучи зобов`язанимзгідно Статутупідприємства тафактично здійснюючи контрольза йогогосподарською діяльністю,а відповідноі процесомкапітального ремонтучастини покрівліБорозенської ЗОШІ-ІІІступенів Великоолександрівськогорайону Херсонськоїобласті,що окріміншого,підтверджується «Загальнимжурналом робіт»,передбаченим ДодаткомА доДБН А.3.1-5:2016,а тому,достовірно знаючипро невідповідністьобсягів тавартості фактичновиконаних вищевказаних робіт,визначеним проектно кошторисноюдокументацією зремонту тавідображених вактах формиКБ-2в,привласнив коштидержавного бюджетуУкраїни,виділені яксубвенція наздійснення заходівщодо соціально-економічногорозвитку окремихтериторій,які булибезпідставно перерахованіна рахунокТовариства зобмеженою відповідальністю«ЮГСПЕЦСПЛАВ» (ЄДРПОУ 34668853,місце знаходження:Херсонська область,м.Херсон,вул.Патона,4.к.309), у Херсонській філії ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК», МФО 352479 на номер розрахункового рахунку НОМЕР_2 , в рахунок оплати виконаних будівельних робіт, відповідно до умов договору № 23/11 від 23.11.2017 року, в зв`язку з чим отримав можливість та розпорядився ними як своїми власними, чим Великоолександрівській районній державній адміністрації, як юридичній особі, представнику держави, була спричинена матеріальна шкода в великих розмірах в сумі 430206,00гривні,виникли підставидля накладенняарешту намайно.

Згідно ч. 2 ст. 172 КПК України- клопотання слідчого, прокурора, цивільного позивача про арешт майна, яке не було тимчасово вилучене, може розглядатися без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.

У зв`язку з цим, розгляд вказаного клопотання про арешт нерухомого майна, яке відповідно не було тимчасово вилучено у володільця ОСОБА_4 , доцільно розглядати без його участі, що є необхідною умовою, для забезпечення арешту на майно, оскільки невжиття таких заходів може призвести до подальших протиправних дій по відчуженню майна та не забезпечення цивільного позову та як наслідок не відшкодування збитків заподіяних державі.

В судовому засіданні заступник начальна слідчого відділення підтримав клопотання навівши доводи вказані в ньому.

Суд вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши думку заступника начальника слідчого відділення, приходить до висновку, що воно підлягає задоволенню, оскільки в даному випадку з метою забезпечення цивільного позву та можливого відшкодування збитків державі, необхідною умовою є застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді арешту майна.

Керуючись ст.ст. 98, 100, 170-175 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалив:

Накласти арешт на нерухоме майно підозрюваного гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) у вигляді 1/3 частини трьох кімнатної квартири, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер майна 11676402, яка на даний час перебуває у приватній спільній частковій власності ОСОБА_4 із забороною розпорядження та відчуження ним.

Ухвала підлягає зверненню до виконання негайно.

Ухвала підлягає оскарженню в 5 денний строк.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.08.2019
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу83659373
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —650/1243/18

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 13.02.2019

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 13.02.2019

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 21.01.2019

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 01.11.2018

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 01.11.2018

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

Ухвала від 08.10.2018

Кримінальне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Коваль В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні