Ухвала
від 12.08.2019 по справі 755/7834/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/7834/18

Провадження №: 1-в/755/522/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"12" серпня 2019 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі: головуючого судді ОСОБА_1 , секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого інспектора Дніпровського районного відділу філії Державної установи "Центр пробації" у м.Києві та Київській області ОСОБА_3 - про звільнення від відбування покарання засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку із закінченням іспитового строку випробування,

в с т а н о в и в :

Вироком Дніпровського районного суду м. Києва від 23 липня 2018 року особу в інтересах якої подано клопотання визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 1, ч.2 ст. 205-1, ст.70КК України та призначено покарання у виді обмеження волі на строк 3 роки без позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських обов`язків та із застосуванням ст.75вказаного Кодексу звільнено від відбування цього покарання з іспитовим строком на 1 рік з покладенням зобов`язань з числа передбачених ст. 76 КК України.

На цей час, до суду надійшло клопотання заявника про звільнення засудженого від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку та обґрунтоване наявністю передумов регламентованих ст.78КК України та ч. 2 ст. 165 КВК України,

У судове засідання інспектор, прокурор та особа, в інтересах якої подано клопотання/засуджений, не з`явилися, причини неявки суду не повідомили, однак суд, враховуючи положення абз. 2 ч. 4 ст. 539 КПК України, вважає за можливе провести судовий розгляд провадження у їх відсутність.

Як убачається з матеріалів контрольної справи/провадження, вироком Дніпровського районного суду м. Києва від 23 липня 2018 року ОСОБА_4 визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 1, ч.2 ст. 205-1, ст.70КК України та призначено покарання у виді обмеження волі на строк 3 роки без позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських обов`язків та із застосуванням ст.75вказаного Кодексу звільнено від відбування цього покарання з іспитовим строком на 1 рік з покладенням зобов`язань з числа передбачених ст. 76 КК України.

Частиною 1 статті 539КПК України регламентовано, що питання, які виникають після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням), зокрема органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Згідно із п. 3 ч. 2 ст. 539 КПК України, клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений, - у разі необхідності вирішення питань, передбачених пунктами 5, 8, 9 частини першої статті 537 цього Кодексу.

Аналогічні правові положення містяться у п.п. 1.2 п. 1 Розділу І Інструкції про порядок виконання покарань, не пов`язаних з позбавленням волі, та здійснення контролю щодо осіб, засуджених до таких покарань від 19 грудня 2003 року № 270/1560.

У даному випадку при подані даного клопотання до суду, вказані положення законодавства дотримано.

Однак, з матеріалів особової справи № 233/2018 випливає, що вона містить вимогу про судимість відносно засудженого, яка датована 03 травня 2019 року, тобто більше ніж за два місяці до моменту подання до суду вказаного клопотання та закінчення іспитового строку.

У такому випадку суд, враховуючи положення ст. 62 Конституції України, позбавлений змоги прийти до однозначного висновку, який не ґрунтувався б на припущеннях.

За таких обставин, суд вважає що дане клопотання не підлягає задоволенню, оскільки прямо суперечить вище вказаним нормах законодавства, а тому підлягає повернення до Дніпровського районного відділу філії Державної установи "Центр пробації" у м. Києві та Київській області для належного оформлення та виконання вимог суду викладених у даному судовому рішенні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 369-372, 376, 537, 539 КПК України, ст.79КК України суд,

п о с т а н о в и в :

У задоволенніклопотання старшогоінспектора Дніпровськогорайонного відділуфілії Державноїустанови "Центрпробації"у м.Києві таКиївській області ОСОБА_3 -про звільненнявід відбуванняпокарання засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку із закінченням іспитового строку випробування - відмовити.

Матеріали контрольної (особової) справи № 233/2018 відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - повернути до Дніпровського районного відділу філії Державної установи "Центр пробації" у м. Києві та Київській області, для його приведення у відповідність та виконання вимог КПК України, викладених у мотивувальній частині даного судового рішення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 7 днів з дня її оголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення12.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу83662723
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від відбування покарання засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв`язку із закінченням іспитового строку випробування

Судовий реєстр по справі —755/7834/18

Ухвала від 02.10.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Метелешко О. В.

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Галига І. О.

Вирок від 23.07.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Метелешко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні