Рішення
від 14.08.2019 по справі 393/299/19
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 393/299/19

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 серпня 2019 року смт. Новгородка

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

у складі: головуючого судді Рачкелюка Ю.В.,

за участі секретаря судових засідань Панькіної Т.А.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

відповідачів: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

представника третьої особи служби у справах дітей Новгородківської РДА

Беркути С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження в залі суду смт. Новгородка цивільну справу за позовом Новгородківської районної державної адміністрації як органу опіки та піклування, в інтересах неповнолітніх: ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_3 , ОСОБА_2 , треті особи: служба у справах дітей Новгородківської районної державної адміністрації, Куцівська сільська рада як орган опіки та піклування на місцях про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача звернувся до суду з позовними вимогами про позбавлення батьківських прав відповідачів: ОСОБА_3 відносно його неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_2 у відношенні її неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з переданням неповнолітніх дітей Новгородківській РДА як органу опіки та піклування для подальшого її влаштування в сімейні форми виховання та стягнення з ОСОБА_3 на користь держави аліменти на утримання неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу), але не менше ніж 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з дня подачі позовної заяви до суду та до повноліття дітей та стягнення з ОСОБА_2 на користь держави аліменти на утримання неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , у розмірі 1/2 частини з усіх видів заробітку (доходу), але не менше ніж 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з дня подачі позовної заяви до суду та до повноліття дітей. Свої позовні вимоги мотивував тим що, відповідачі згідно довідки Куцівської сільської ради проживають в АДРЕСА_1 разом із своїми неповнолітніми дітьми: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проте належним чином не займаються вихованням та утриманням дітей. Відповідачі зловживають спиртними напоями, в родині систематично вчиняються сварки та бійки, які негативно впливають на психічний стан дітей, домашнє господарство не веде: в хаті брудно, діти неохайні, їжі домашнього приготування не має. При кожному обстеженні фахівцями із соціальної роботи було виявлено неналежне виконання батьківських обов`язків, діти пропускають заняття в школі. На момент проведення обстеження діти мали і мають неохайний зовнішній вигляд. На них був брудний одяг і діти самі брудні. Двоє менших хворіють на стригучий лишай. Належного лікування діти не отримують, так як батьки не придбали відповідних ліків. Неотримання лікування складає пряму загрозу здоров`я дітей, а також оточуючих. У зв`язку із виникненням безпосередньої загрози для життя та здоров`я дітей та належним виконанням батьківських обов`язків, рішенням виконавчого комітету Куцівської сільської ради від 16.04.2019 року №22 було вилучено дітей у матері ОСОБА_2 та тимчасово влаштовано в дитяче відділення Новгородківської ЦРЛ. Згодом, згідно інформації Новгородківської ЦРЛ на даний час діти: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 переведені до Комунального некомерційного підприємства Кіровоградський обласний шкіро-венерологічний диспансер Кіровоградської обласної ради , де проходять лікування в зв`язку з хворобою шкіри, а ОСОБА_2 знаходиться в дитячому відділенні Новгородківської ЦРЛ.

Все вищевикладене свідчить про те, що батько ОСОБА_3 та мати ОСОБА_2 самоусунулася від виконання батьківських обов`язків: не займаються виховним процесом дітей, не дбають про їх здоров`я, так як це встановлено ч.1 ст.12 Закону України Про охорону дитинства . Враховуючи невиконання відповідачами покладених на них батьківських обов`язків відносно неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Новгородківська районна державна адміністрація як орган опіки та піклування, своїм висновком від 24 травня 2019 року № 01-30-169/2, вирішила за доцільне позбавити ОСОБА_3 батьківських прав відносно неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , та позбавити ОСОБА_2 батьківських прав відносно неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , та стягнути з них аліменти на утримання дітей, а тому вирішено було звернутися до суду з відповідною позовною заявою.

Ухвалою суду від 06.06.2019 року по даній справі було відкрито провадження за правилами загального позовного провадження.

Представник позивача ОСОБА_1 в судовому засіданні позов підтримав повністю та просив суд його задовольнити.

Відповідач ОСОБА_2 в судовому засіданні позов визнала частково. Вказавши, що свої батьківські обов`язки не виконувала через те, що працювала, але не офіційно та не встигала належно доглядати за дітьми та піклуватися про них. Найменшу дитину не віддавала до дитячого садка, бо їй ще не виповнилось 3-х років, але віддавати збиралась весною. Діти ніколи голодними і брудними не ходили, школу відвідували. ОСОБА_3 наразі знайшов нову сім`ю та співмешкає з ОСОБА_6 , яка теж проживає у нашому спільному будинку. Дітей ОСОБА_3 забрати додому хоче, але проживати бажає з ОСОБА_6 . Просила суд не позбавляти батьківських прав відносної своїх дітей.

Відповідач ОСОБА_3 суду дав покази, що дійсно можливо десь і не виконував повністю свої батьківські обов`язки, але зараз виправився, зробив в будинку ремонт, не офіційно, але працює. Вказав, що можливо, й зійшов з правильного шляху, але діти йому потрібні, а тому хоче їх забрати. Певний період проживав з іншою жінкою, але все зрозумів, розкаявся та повернувся у родину. Хоче все виправити та виховувати своїх дітей. В будинку зробив ремонт та просив службу у справах дітей приїхати та провести обстеження. 06.08.2019 року представник служби у справах дітей приїжджав, але оскільки він був разом з представниками сільської ради, з якими відповідач в неприязних відносинах майже 10 років, то комісію до себе в будинок не впустив. Просив суд не позбавляти його батьківських прав та надати випробувальний термін, щоб довести, що змінився на краще та буде піклуватись про своїх дітей.

Представник третьої особи служби у справах дітей Новгородківської РДА підтвердив вказані у позовній заяві обставини, позов підтримав, наполягав на його задоволенні.

Представник третьої особи органу опіки та піклування на місцях Куцівської сільської ради на місцях в судове засідання не з`явилася, до суду 30.07.2019 року надіслала заяву, в якій просить суд розглянути справу без участі їх представника.

Свідок ОСОБА_7 суду дала показання що знайома з відповідачами. Неприязні відносини до неї здебільшого з боку відповідачів. Так як, вона працює фахівцем із соціальної роботи на території Куцівської сільської ради та часто навідує родину відповідачів, більше 15 років, та здійснює соціальний супровід вказаної родини як неблагополучної, та такої, що опинилася в складних життєвих умовах. Сім`я дуже специфічна, діти завжди в занедбаному стані, попередніх двох дітей було вилучено з родини та позбавлено батьківських прав відносно них ОСОБА_2 Батьківські обов`язки відповідачами ніколи не виконувались. Продуктами харчування родина не забезпечена належним чином, пакет рису на всіх дітей, діти достатнього харчування не отримують. Батьки постійно зловживають спиртними напоями, в хаті дуже брудно, санітарно-гігієнічні умови порушені, належних умов для проживання дітей не створено. Дітям не надається своєчасне медичне лікування, зволікання та байдужість батьків приводить до погіршення стану здоров`я дітей.

Свідок ОСОБА_8 суду дала покази, що вона працює фахівцем із соціальної роботи на території Куцівської сільської ради, з родинною відповідачів знайома, так як здійснює соціальний супровід даної родини. Відповідачі належним чином своїх обов`язків не виконують, постійно зловживають спиртними напоями, не раз притягувались до відповідальності за невиконання своїх батьківських обов`язків, діти не відвідували садок, а тому в школу пішли непідготовленими. Двоє менших дітей не отримавши своєчасного та належного лікування, були госпіталізовані до лікарні, з ними знаходилася мати, а батько тим часом перебував вдома, але нічого для покращення умов проживання своїм дітям так і не зробив. З 31 травня 2019 року діти знаходяться в санаторії, з метою оздоровлення, але батько ОСОБА_3 постійно телефонує дирекції санаторію, веде себе неадекватно, агресивно, погрожуючи директору розправою, та говорить, що дітей там хочуть продати на органи та вимагає їх повернути додому. В будинку де мешкає відповідач, на сьогодні разом з останнім проживає дві жінки: відповідачка ОСОБА_9 та ОСОБА_6 разом зі своїми дітьми. Не виконання відповідачами своїх батьківських обов`язків відбувалося систематично та має затяжний характер. Висновків відповідачі так і не зробили.

Щодо заявлених позовних вимог до відповідача ОСОБА_3 то суд дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення сторін, свідків, представника третьої особи: служби у справах дітей Новгородківської РДА встановив наступне:

Відповідач ОСОБА_3 згідно копії свідоцтв про народження дітей серії НОМЕР_1 від 01.06.2012 року та серії НОМЕР_2 від 22.05.2019 року (повторно), є батьком неповнолітніх дітей - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 (а.с.13, 29).

Відповідно до довідки Новгородківського РС УДМС України в Кіровоградській області, яка надійшла до суду 05.06.2019 року відповідач ОСОБА_3 зареєстрований в АДРЕСА_2 , згідно довідки Куцівської сільської ради №476 від 15.05.2019 року встановлено, що відповідач фактично проживає по АДРЕСА_1 та має наступний склад сім`ї: співмешканка ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , донька співмешканки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , син ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , донька ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.с. 25, 41).

Згідно довідки - характеристики №474 від 15.05.2019 року виданої Куцівською сільською радою Новгородківського району Кіровоградської області, відповідач ОСОБА_3 проживає без реєстрації в с . Куцівка Новгородківського району Кіровоградської області разом зі своєю співмешканкою ОСОБА_2 та трьома неповнолітніми дітьми. Працює без укладення трудової угоди, інвалід 2 групи (по зору). До сільської ради надходили скарги від односельчан на поведінку ОСОБА_3 про те, що він порушує громадський порядок, неналежним чином утримує та виховує неповнолітніх дітей, зловживає спиртними напоями. В родині систематично вчиняються сварки та бійки, які негативно впливають на психічний стан дітей (а.с. 26).

Щодо заявлених позовних вимог до відповідачки ОСОБА_2 то суд дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення сторін, свідків, представника третьої особи: служби у справах дітей Новгородківської РДА встановив наступне:

Відповідачка ОСОБА_2 згідно копії свідоцтв про народження дітей серії НОМЕР_3 від 31.05.2016 року (повторно), серії НОМЕР_1 від 01.06.2012 року та серії НОМЕР_2 від 22.05.2019 року (повторно), є матір`ю неповнолітніх дітей - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 (а.с.13, 29, 81).

Відповідно до довідки Новгородківського РС УДМС України в Кіровоградській області, яка надійшла до суду 05.06.2019 року відповідачка ОСОБА_2 зареєстрована в АДРЕСА_2 , згідно довідки Куцівської сільської ради №479 від 15.05.2019 року встановлено, що відповідачка фактично проживає по АДРЕСА_1 та має наступний склад сім`ї: співмешканець ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , донька ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , син ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , донька ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.с. 22, 40). Згідно довідки - характеристики №477 від 15.05.2019 року виданої Куцівською сільською радою Новгородківського району Кіровоградської області, відповідачка ОСОБА_2 проживає в с. Куцівка Новгородківського району Кіровоградської області разом зі своїм співмешканцем та трьома неповнолітніми дітьми. В даний момент не працює, знаходиться в декретній відпустці по догляду за дитиною до трьох років. Не приділяє уваги дітям, не займається вихованням дітей. Часто вживає спиртні напої. Домашнє господарство не веде: в хаті брудно, діти неохайні, їжі домашнього приготування немає, діти часто пропускають школу Крім того, відповідачка рішенням Новгородківського районного суду Кіровоградської області від 06.11.2015 року була позбавлена батьківських прав у відношенні її малолітніх дітей: ОСОБА_10 - 2002 р.н. та ОСОБА_11 - 2004 р.н. (а.с. 23).

Крім того, дослідивши матеріали справи, судом встановлено, що відповідно до копії рішення виконавчого комітету Куцівської сільської ради №22 від 16.04.2019 року, у зв`язку з виникненням безпосередньої загрози для життя та здоров`я дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , їх негайно було вилучено із родини відповідачки ОСОБА_2 , без позбавлення батьківських прав, з тимчасовим влаштуванням їх в дитяче відділення Новгородківської ЦРЛ (а.с.27).

Згідно актів обстеження житлово-побутових умов проживання від 15 квітня 2019 року та актах відвідування сім`ї від 12.03.2019р. №141, від 02.04.2019р. №184, від 08.04.2019р. №196, від 15.04.2019р. №214, від 23.05.2019 року №305 встановлено, що батьки неналежним чином здійснюють догляд за своїми малолітніми дітьми. В будинку досить часто не підтримується потрібний санітарно-гігієнічний стан умов проживання, в будинку брудно, діти неохайні, їжі домашнього приготування не має. Город не обробляється, подвір`я та город заросли бур`янами. В родині систематично вчиняються сварки та бійки, які негативно впливають на психічний стан дітей. Батьки часто перебувають в стані алкогольного сп`яніння. Діти на момент проведення обстеження мали і мають неохайний зовнішній вигляд. На них був брудний одяг і діти самі брудні. Двоє менших хворіють на стригучий лишай. Належного лікування діти не отримують, так як батьки не придбали відповідних ліків. Неотримання лікування складає пряму загрозу здоров`я дітей, а також оточуючих (а.с. 16-20).

Обстеження умов проживання родини відповідачів проводилися постійно і умови проживання залишалися в незадовільному стані.

Листом від 16.05.2019 року №583 головний лікар Новгородківської ЦРЛ повідомив, що в дитячому відділенні знаходяться діти, які вилучені із родини ОСОБА_2 з 16.04.2019 року, відповідно до рішення виконавчого комітету Куцівської сільської ради №22 від 16.04.2019 року. На даний час діти: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 переведені до Комунального некомерційного підприємства Кіровоградський обласний шкіро-венерологічний диспансер Кіровоградської обласної ради , де проходять лікування в зв`язку з хворобою шкіри, а ОСОБА_2 знаходиться в дитячому відділенні Новгородківської ЦРЛ. Відповідачі відвідували дітей десь 4 рази, приносили змінний одяг та взуття, засоби гігієни та продукти харчування (а.с. 14).

Рішенням комісії з питань захисту прав дитини Новгородківської райдержадміністрації від 08 травня 2019 року № 6 було вирішено визнати за доцільне позбавити батьківських прав ОСОБА_2 відносно її неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та позбавити батьківських прав ОСОБА_3 відносно його неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (а.с.28).

Згідно висновку від 24 травня 2019 року № 01-30-169/2 Новгородківська районна державна адміністрація як орган опіки та піклування, вирішила за доцільне позбавити ОСОБА_3 батьківських прав відносно неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , та позбавити ОСОБА_2 батьківських прав відносно неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , та стягнути з них аліменти на утримання дітей, а тому вирішено було звернутися до суду з відповідною позовною заявою (а.с. 7-9).

Крім того, в судовому засіданні встановлено, що за час перебування дітей у закладах лікування відповідачі так і не створили належним умов для проживання дітей, жодних доказів суду про це надано відповідачами не було, що свідчить про байдуже ставлення з боку відповідачів до виконання своїх батьківських обов`язків.

Надані до суду документи свідчать про те, що відповідачі так і не зробили належних висновків, щодо виховання своїх малолітніх дітей.

Відповідно до ч.3 ст.51 Конституції України сім'я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою.

Відповідно до Декларації ООН прав дитини (1959 року) дитина для повного і гармонійного розвитку її особи потребує любові і розуміння. Вона повинна, якщо це можливо, зростати під опікою і відповідальністю своїх батьків і, в усякому разі, в атмосфері любові і моральної та матеріальної забезпеченості.

Відповідно до ч. 2 ст. 150 СК України батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 ЗУ Про охорону дитинства батьки або особи, які їх замінюють, мають право і зобов`язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

Згідно із ч.1 ст. 152 СК України, право дитини на належне батьківське виховання, забезпечується системою державного контролю, що встановлена законом.

Частиною 4 ст. 155 СК України передбачено, що ухилення батьків від виконання батьківських обов`язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.

Відповідно до п. 8 Постанови КМУ від 24.09.2008 р. № 866 Про питання діяльності органів опіки та піклування, пов`язаної із захистом прав дитини визначено, що у разі, якщо виникла безпосередня загроза життю або здоров`ю дитини, орган опіки та піклування, якому стало відомо про це, приймає рішення про негайне відібрання дитини у батьків або осіб, які їх замінюють.

Підставою для відібрання дитини у батьків є випадки, при яких залишення дитини у них є небезпечним для її життя, здоров`я і морального виховання, докази існування такої небезпеки мають бути однозначними та беззаперечними.

Статтею 164 Сімейного кодексу України передбачено, що мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він ухиляються від виконання обов`язків по вихованню дитини.

Відповідно до ст. 165 СК України, право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав мають один з батьків, опікун, піклувальник, особа, в сім`ї якої проживає дитина, заклад охорони здоров`я або навчальний заклад, в якому вона перебуває, орган опіки та піклування, прокурор, а також сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років.

Відповідно до ч. 2 ст. 166 СК України особа позбавлена батьківських прав не звільняється від обов`язку щодо утримання дитини.

Відповідно до ч. 5 ст. 167 СК України якщо дитина не може бути передана бабі, дідові, повнолітнім братам та сестрам, іншим родичам, мачусі, вітчиму, вона передається на опікування органу опіки та піклування.

При винесенні вказаного рішення суд враховує положення ч. 1 ст. 3 Конвенції про права дитини, ратифікованої Постановою Верховної Ради УРСР № 789-ХХІІ від 27 лютого 1991 року, в яких зазначено, що під час вирішення будь-яких питань щодо дітей суд повинен виходити з як найкращого забезпечення інтересів дітей.

На підставі вищевикладеного, суд дійшов висновку, що позбавлення батьківських прав у даному випадку є доцільним, оскільки відповідачі не приймають участь у вихованні дітей, не виявляють бажання у виконанні батьківських обов`язків, не створили належних умови для проживання дітей у житловому будинку, крім того виникла безпосередня загроза життю або здоров`ю дітей, та їх було вилучено з сім`ї відповідачів, а тому позовні вимоги про позбавлення батьківських прав та передачу малолітніх дітей органу опіки та піклування Новгородківської райдержадміністрації для вирішення питання подальшого їх влаштування підлягають задоволенню.

Відповідно до ст. 180 СК України, батьки зобов`язанні утримувати своїх дітей до досягнення ними повноліття.

Відповідно до ст. 183 СК України, частка заробітку (доходу) батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом.

Відповідно до ст. 191 СК України, аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду з дня пред`явлення позову.

Крім того, у суду не має підстав ставити під сумнів покази свідків і таких доказів суду надано не було.

Згідно п.9 ч.1 ст.5 Закону України Про судовий збір від 07.01.2018 року відповідач ОСОБА_3 звільнений від сплати судового збору, тому згідно із ч. 6 ст. 141 ЦПК України судові витрати в частині пред`явлених позовних вимог до відповідача ОСОБА_3 компенсуються за рахунок держави. У зв`язку із задоволенням позову в частині пред`явлених позовних вимог до ОСОБА_2 то суд вважає за необхідне стягнути з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір у розмірі 1536,80 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 12, 13, 81, 141, 258-259, 265, 273, 354 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Цивільний позов Новгородківської районної державної адміністрації як органу опіки та піклування (місцезнаходження: вул. Криворізька 11 смт. Новгородка, Кіровоградської області, 28200, код ЄДРПОУ 04055386), в інтересах неповнолітніх: ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_6 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 , місце проживання: АДРЕСА_4 , ІДН НОМЕР_4 ), ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 , місце реєстрації: АДРЕСА_5 , місце проживання: АДРЕСА_4 , ІДН НОМЕР_5 ), треті особи: служба у справах дітей Новгородківської районної державної адміністрації (місцезнаходження: вул. Криворізька 11, смт. Новгородка, Кіровоградської області, 28200, код ЄДРПОУ 35490891), Куцівська сільська рада як орган опіки та піклування на місцях (місцезнаходження: вул. Гагаріна, 56, с. Куцівка, Новгородківський район, Кіровоградської області, 28227, код ЄДРПОУ 04367157) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - задовольнити.

Позбавити батьківських прав ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_6 відносно його неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Позбавити батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 відносно її неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Передати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , Новгородківської районної державної адміністрації як органу опіки та піклування для вирішення питання подальшого їх влаштування в сімейні форми виховання.

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 , місце проживання: АДРЕСА_4 , ІДН НОМЕР_4 на користь держави аліменти на утримання неповнолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/3 частини з усіх видів заробітку (доходу), але не менше ніж 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з дня подачі позовної заяви до суду, тобто з 27.05.2019 року та до повноліття сина ОСОБА_4 , тобто до ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , місце реєстрації: АДРЕСА_5 , місце проживання: АДРЕСА_4 , ІДН НОМЕР_5 на користь держави аліменти на утримання неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у розмірі 1/2 частини з усіх видів заробітку (доходу), але не менше ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з дня подачі позовної заяви до суду, тобто з 27.05.2019 року та до повноліття доньки ОСОБА_2 , тобто до ІНФОРМАЦІЯ_8 .

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , місце реєстрації: АДРЕСА_5 , ІДН НОМЕР_5 на користь держави судовий збір у розмірі 1536,80 грн.

Судові витрати по справі, які підлягають стягненню з відповідача ОСОБА_3 компенсувати за рахунок держави

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 430 ЦПК України допустити негайне виконання рішення в частині стягнення аліментів в межах суми платежу за один місяць.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку до Кропивницького апеляційного суду, шляхом подачі в 30-денний строк з дня його проголошення, апеляційної скарги через суд першої інстанції.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст рішення складено 16 серпня 2019 року.

Суддя Ю. РАЧКЕЛЮК

СудНовгородківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення14.08.2019
Оприлюднено18.08.2019
Номер документу83682987
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —393/299/19

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Рішення від 14.08.2019

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Рішення від 14.08.2019

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 17.07.2019

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні