Ухвала
від 16.08.2019 по справі 533/970/19
КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16.08.2019 року КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 533/970/19

Провадження №2/533/320/19

УХВАЛА

про відкриття провадження за правилами загального позовного провадження

16 серпня 2019 року селище Козельщина

Козельщинський районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Оксенюк М. М., розглянувши позовну заяву першого заступника керівника Кобеляцької місцевої прокуратури в інтересах держави: в особі органу, уповноваженого здійснювати функції держави у спірних правовідносинах Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області , адреса для листування: вулиця Касьяна, 37, с. Кобеляки, Полтавська область до Говтвянської сільської ради Козельщинського району Полтавської області , адреса для листування: вул. Козацький шлях, 2а, с. Говтва, Козельщинський район, Полтавська область, ОСОБА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , про визнання незаконними і скасування рішень сільської ради та зобов`язання звільнити земельну ділянку,-

ВСТАНОВИВ:

14.08.2019 року перший заступник керівника Кобеляцької місцевої прокуратури в інтересах держави: в особі органу, уповноваженого здійснювати функції держави у спірних правовідносинах Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області звернувся до суду з позовом до відповідачів Говтвянської сільської ради Козельщинського району Полтавської області, ОСОБА_1 в якому просить визнати незаконними та скасувати: рішення 21-ї сесії 6-го скликання Говтвянської сільської ради Козельщинського району від 10.09.2013 року, яким ОСОБА_1 надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 6.0 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва у селі Буняківка Говтвянської сільської ради; рішення 16-ї сесії 7-го скликання Говтвянської сільської ради Козельщинського району від 07.09.2018 року, яким ОСОБА_1 надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 6.0 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва у селі Буняківка Говтвянської сільської ради; зобов`язати ОСОБА_1 , звільнити земельну ділянку, розташовану в АДРЕСА_2 Буняківка Говтвянської сільської ради Козельщинського району Полтавської області, загальною площею 6,00 га шляхом підписання акту прийому-передачі земельної ділянки.

Згідно інформації, яка отримана від органу реєстрації місця проживання, відповідач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Далі встановлено, що позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Козельщинського районного суду Полтавської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа, відповідно до ч. 4 ст.274 ЦПК України, не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, а тому її розгляд слід здійснювати у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження.

Заяви та клопотання разом із позовною заявою від позивача до суду не надходили.

Отже, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст. 189 ЦПК України, необхідно за правилами загального позовного провадження відкрити провадження у справі та призначити справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 14, 19, 84,175-179, 187 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження за правилами загального позовного провадження у справі за позовом першого заступника керівника Кобеляцької місцевої прокуратури в інтересах держави: в особі органу, уповноваженого здійснювати функції держави у спірних правовідносинах Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області до Говтвянської сільської ради Козельщинського району Полтавської області, ОСОБА_1 про визнання незаконними і скасування рішень сільської ради та зобов`язання звільнити земельну ділянку.

Призначити справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні на 12.09.2019 року о 09 годині 00 хвилин в приміщенні Козельщинського районного суду, зал судового засідання № 2 за адресою: Полтавська область, селище Козельщина, вул. Остроградського (Радянська) 75/15.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк два дні з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбачену ст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст. 178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати відповідачу.

Встановити відповідачу строк два дні з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення, передбачене статтею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст. 178 ЦПК України. Копію заперечення і доданих до нього документів одночасно з поданням його суду відповідач повинен надіслати позивачу.

Відповідно до ч. 3, 9 ст.83 ЦПК України відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву . Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1611/.

Копію ухвали, пам`ятки про права та обов`язки учасників справи та про процесуальні права та обов`язки сторін , копію позовної заяви та доданих документів надіслати учасникам судового розгляду.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Полтавського апеляційного суду через Козельщинський районний суд.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

СудКозельщинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення16.08.2019
Оприлюднено18.08.2019
Номер документу83685065
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —533/970/19

Ухвала від 12.09.2019

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 16.08.2019

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні