Ухвала
від 14.08.2019 по справі 615/1042/19
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/1042/19

Провадження № 2/615/399/19

У Х В А Л А

14 серпня 2019 року м. Валки

Валківський районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді Товстолужського О.В.,

при секретареві Партоли О.Є.,

за участю представника позивача ОСОБА_1 .,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в загальному позовному провадженні цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Старомерчицької селищної ради Валківського району Харківської області про визнання права на земельну частку (пай),

В С Т А Н О В И В:

16.07.2019 року до Валківського районного суду Харківської області надійшов позов ОСОБА_2 до Старомерчицької селищної ради Валківського району Харківської області про визнання права на земельну частку (пай).

В позові ОСОБА_2 вимагає визнати за ним право на земельну частку (пай) розміром 6,4636 умовних кадастрових гектар із земель колективної власності колишнього КСП "Восток" - агрофірми "Восток" на території Старомерчицької селищної ради Валківського району Харківської області.

Ухвалою судді від 19.07.2019 року провадження у справі відкрите та призначено підготовче судове засідання.

В підготовчому судовому засіданні, судом вирішені питання, передбачені ст. 197 ЦПК України.

Представник Старомерчицької селищної ради Валківського району Харківськох області звернувся із клопотанням про проведення підготовчого судового засідання за його відсутності, а згодом перед початком підготовчого судового засідання звернувся із клопотанням про відкладення, мотивуючи тим, що селищний голова та секретар селищної ради перебувають у відпустках, що нібито, ускладнює захист інтересів громади.

Представник позивача заперечив проти відкладення та прохав призначити справу до розгляду по суті.

14 серпня 2019 року до суду надійшов відзив, у якому зазначено, що під час жеребкування ОСОБА_2 отримав номер земельної частки (паю) №36 і рішенням селищної ради земельна частка (пай), що належить ОСОБА_2 , як не витребуваний пай, був переданий в оренду.

Представник позивача заявив клопотання про витребування із Старомерчицької селищної ради документів якими зафіксовано жеребкування та рішення селищної ради про передачу в оренду земельної частки (паю), що належить ОСОБА_2 , як невитребуваного паю.

Суд, вислухавши представника позивача, та дослідивши позицію сторони відповідача, прийшов до висновку, що клопотання відповідача про відкладення розгляду справи задоволенню не підлягає.

Так, Старомерчицька селищна рада є органом місцевого самоврядування і функціонування цього органу, в тому числі, представництво інтересів громади в суді, не може залежати від перебування посадових осіб селищної ради у відпустках.

Отже, неявка представника відповідача в судове засідання відбулась з неповажних причин і після вирішення питань, передбачених ст. 197 ЦПК України, перепон для призначення справи для розгляду по суті - не вбачається.

Клопотання представника позивача підлягає задоволенню, оскільки згадані у доказах відомості про жеребкування та передачу невитребуваних паїв можуть мати значення для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Як вбачається з п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 200 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання представника Старомерчицької селищної ради Валківського району Харківської області про відкладення підготовчого судового засідання - відмовити.

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Старомерчицької селищної ради Валківського району Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) до судового розгляду по суті на 11 годин 15 хвилин 05 вересня 2019 року.

Клопотання представника позивача - задовольнити.

Витребувати із Старомерчицької селищної ради Валківського району Харківської області документи, якими зафіксовано жеребкування та рішення селищної ради про передачу в оренду земельної частки (паю) №36, як невитребуваного паю.

Розяснити, що докази мають бути направлені безпосередньо до Валківського районного суду Харківської області (63002, Харківська область, м. Валки, вул. Харківська, 4) в строк до 04 вересня 2019 року.

У разі неможливості подати докази, які витребовує суд, або у разі неможливості подати такий доказ у встановлені судом строки, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Товстолужський

СудВалківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення14.08.2019
Оприлюднено18.08.2019
Номер документу83690081
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —615/1042/19

Постанова від 05.05.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Постанова від 05.05.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Рішення від 09.01.2020

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Рішення від 09.01.2020

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 21.11.2019

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 05.09.2019

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 14.08.2019

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні