Ухвала
від 12.08.2019 по справі 757/37275/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/37275/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 серпня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого у кримінальному проваджені слідчий другого слідчого відділу Третього управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування військових злочинів) Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

До Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого у кримінальному проваджені слідчий другого слідчого відділу Третього управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування військових злочинів) Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів.

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий вказує наступне.

Третім Управлінням організації досудових розслідувань (Управління з розслідування військових злочинів) Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62019000000000790, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04 червня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Слідчий у клопотанні вказує, що у вказаному кримінальному провадженні досліджуються факти зловживання військовими службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 своїм службовим становищем з метою заволодіння державним майном шляхом проведення державних закупівель за завищеними цінами в порушення вимог Закону України «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони», вчинене у великих розмірах, з залученням підконтрольних підприємств: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ).

Слідчий вказує, що у період 2016-2019 років ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) визнано переможцями ряду процедур публічних закупівель, які проводилися ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Аналізом результатів проведення державних закупівель з використанням системи « ІНФОРМАЦІЯ_6 », встановлено, що вищезазначеним договорам передувало оголошення про проведення процедури публічної закупівлі, де замовником виступало Міністерство оброни України, учасниками, як правило ставали ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), переможцем обиралося одне з зазначених підприємств, при цьому кількісний склад учасників для кожної процедури змінювався.

За таких умов, для всебічного, повного і неупередженого з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, виникла необхідність:

- дослідити обставини придбання ІНФОРМАЦІЯ_1 майна за результатами відкритих торгів у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), а також ринкову вартість вказаного майна за період 2016 2019 років;

- достовірно встановити чи відбувалось завищення вартості майна, яке поставлене до ІНФОРМАЦІЯ_1 упродовж 2016-2019 років згідно договорів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ).

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (ідентифікаційний код НОМЕР_4 ), зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 .

У ході досудового розслідування одержано відповідь-повідомлення ІНФОРМАЦІЯ_7 про розрахункові рахунки, які використовувались у ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (ідентифікаційний код НОМЕР_4 ) в ході здійснення фінансово-господарської діяльності та були відкриті в період 2016-2019 роки, в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 »

У судове засідання слідчий не з`явився, до суду подав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Представник особи, у володінні якої знаходиться речі та документи у судове засідання не з`явився.

Враховуючи положення ч. 4 ст. 163 КПК України, слідчий суддя визнав за можливе розглянути клопотання за відсутності особи, у володінні якої знаходяться речі та документи.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали провадження за клопотанням та додані до нього матеріали, приходить до наступного висновку.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність», інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відмовою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку, є банківською таємницею.

Згідно п.2 ч.1 ст. 62 цього ж Закону Інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками за рішенням суду.

Згідно ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать в тому числі відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, аналізуючи обґрунтування слідчого з відповідністю до фабули кримінального правопорушення, приходить до висновку, що документи, до яких просить доступ слідчий, дійсно перебувають у володінні вказаної ним особи, в сукупності з іншими речами і документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та в подальшому може бути використаний як доказ у кримінальному провадженні, при цьому іншим способом в даний час довести обстави, які передбачається довести не вбачається можливим, а відтак клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-160, 161, 162, 163, 542 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого у кримінальному проваджені слідчий другого слідчого відділу Третього управління організації досудових розслідувань (Управління з розслідування військових злочинів) Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні № 62019000000000790 від 04.06.2019 ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , тимчасовий доступ до оригіналів документів по рахункам ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ":

- В українській гривні № НОМЕР_5 (дата відкриття 05.11.2018), № НОМЕР_6 (дата відкриття 05.11.2018);

- В валюті євро № 26008106868001 (дата відкриття 05.11.2018);

- В валюті долар США № 26008106868001 (дата відкриття 05.11.2018),

які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) за адресою: АДРЕСА_2 за період часу з дати відкриття рахунку по 12.08.2019, та провести в банківській установі АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » виїмку їх копій, а саме:

-листів, заяв, довіреностей та інших документів, наданих посадовими особами ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", щодо надання повноважень іншим особам подавати до банку АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » платіжні доручення, перераховувати кошти, отримувати кошти, виписки банку тощо;

-виписки про рух грошових коштів по зазначеним рахунках ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", з інформацією про точний час надходження (включаючи години, хвилини і секунди) і перерахування коштів по зазначеному рахунку компанії за період з моменту відкриття рахунку по 12.08.2019, в тому числі залишок грошових коштів на кінець і початок банківського дня, призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб контрагентів зазначеної компанії, їх реєстраційні коди;

-банківські виписки про видачу готівки та чеків з рахунків ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ";

-договорів та інших документів на встановлення системи дистанційного керування банківськими рахунками;

-договорів, інших фінансових документів, що стали підставою для руху коштів по рахунку;

-договорів, укладених на користь чи за дорученням ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 ", за період з моменту відкриття по 12.08.2019, в тому числі договорів, укладених з іншими суб`єктами підприємницької діяльності з придбання та продажу цінних паперів;

-відомостей щодо управління вказаним рахунком шляхом використання всесвітньої системи об`єднаних комп`ютерних мереж Internet із зазначенням IP-адреси користувача і фактичної адреси;

-фотознімків особи (представника) вказаної компанії, якщо представниками банку робились такі при відкритті рахунку та його обслуговуванні;

-відомостей про всі рахунки, які були відкриті зазначеною компанією у банківській установі у вказаний період.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 матеріали судового провадження;

Примірник 2 надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу83694622
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/37275/19-к

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні