Ухвала
від 16.08.2019 по справі 758/10482/19
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Провадження №1-кс/758/4130/19

Справа № 758/10482/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 серпня 2019 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва

ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Обґрунтовуючи клопотання, прокурор зазначив, що СВ Подільського УП ГУНП у м.Києві проводиться розслідування кримінального провадження №42019101070000164 від 08.05.2019 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2017 році ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) стало переможцем в державних закупівлях по реконструкції ІНФОРМАЦІЯ_1 , та як наслідок між вказаним підприємством й ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) укладено Договір підряду №18 від 14.06.2017 на виконання робіт з реконструкції ІНФОРМАЦІЯ_1 на АДРЕСА_1 .

Відповідно до встановлених даних, ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) неналежно виконало роботи передбачені документацією та до фінансово-кошторисної документації були умисно внесені недостовірні відомості, якими завищено об`єми та вартість робіт.

Факт завищення об`єму та вартості робіт підтверджується тим, що після перерахування грошових коштів за виконанні роботи ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), бюджетні кошти були перераховані на рахунки суб`єктів господарювання з ознаками фіктивності, які нібито були залученні до їх виконання, зокрема, одним з таких є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ).

Допитаний як свідок ОСОБА_5 , який відповідно до реєстраційних даних є директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), вказав, що колись на прохання знайомого він підписував ряд документів для реєстрації юридичної особи, однак вказаного товариства він не знає та як директор не виконував будь-яких обов`язків.

Таким чином, у сторони обвинувачення є підстави вважати, що службові особи ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) шляхом перерахування коштів, які були отриманні за результатами проведення робіт з державного бюджету, на розрахункові рахунки суб`єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності, умисно завищують об`єм та вартість робіт та в подальшому їх привласнюють.

З метою доведення факту неналежного виконання робіт, встановлення осіб причетних до вказаного правопорушення, а також підтвердження або спростування об`єктивної сторони злочину, а саме привласнення, у кримінальному провадженні виникає необхідність у призначенні ряду судових експертиз, зокрема, будівельно-технічної експертизи та почеркознавчої.

Таким чином, під час досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів, з можливістю вилучення їх оригіналів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), зокрема, документів (або за відсутності оригіналів - їх копій), що стосуються закупівлі робіт по реконструкції ІНФОРМАЦІЯ_1 на АДРЕСА_1 , а саме: тендерну документацію на закупівлю робіт по реконструкції ІНФОРМАЦІЯ_1 на АДРЕСА_1 (зі всіма змінами), тендерну пропозицію ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) (зі всіма змінами та коригуваннями), рішення про намір укласти договір про закупівлю робіт по реконструкції ІНФОРМАЦІЯ_1 на АДРЕСА_1 , договори про закупівлю робіт по реконструкції ІНФОРМАЦІЯ_1 на АДРЕСА_1 , зі всіма додатковими угодами та змінами до них, проектну та первинну звітну та виробничу документацію на будівництво (реконструкцію) вказаного об`єкта, довідки та акти виконаних робіт зазначеного об`єкта разом з виконавчою документацією, експертних висновків або актів за результатами проведення перевірки актів виконаних робіт та іншої виконавчої документації на предмет її відповідності вимогам державних будівельних норм та розцінок, календарні плани виконання робіт, проектно-кошторисну документацію, документацію, що посвідчує перелік виконаних робіт, документи вводу та приймання в експлуатацію об`єкта будівництва, матеріали технічної інвентаризації на об`єкт, стандарти та технічні умови на виготовлення конструкцій, виробів та матеріалів, відомості про залучення субпідрядних організацій до виконання робіт, акти демонтажу існуючих матеріалів та акти передачі демонтованого устаткування, обладнання, матеріалів, журнали виконання робіт у формі КБ-6, протоколи (акти) перевірок та випробування якості робіт, матеріалів і конструкцій, документи бухгалтерського обліку, що посвідчують факт оплати робіт.

Вказані речі та документи можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні для встановлення фактів та обставин, які підлягають доказуванню.

Посилаючись на зазначені обставини, прокурор просив клопотання задовольнити.

Прокурор у судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, у якій просив розглянути клопотання за його відсутності.

Слідчий суддя ухвалив розглядати клопотання за відсутності прокурора.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, у судове засідання не викликався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вивчивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя дійшов такого висновку.

Слідчим суддею встановлено, що відомості про кримінальне правопорушення за ч. 4 ст. 191 КК України внесено до ЄРДР 08.05.2019 за № 42019101070000164.

Частиною 1 ст. 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Частиною 5 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи те, що документи, які перебувають у володінні уповноважених осіб ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), самостійно і в сукупності з іншими фактичними даними мають значення для встановлення істини і можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), з можливістю вилучення їх оригіналів, зокрема, документів (або за відсутності оригіналів - їх копій), що стосуються закупівлі робіт по реконструкції ІНФОРМАЦІЯ_1 на АДРЕСА_1 , а саме: тендерну документацію на закупівлю робіт по реконструкції ІНФОРМАЦІЯ_1 на АДРЕСА_1 (зі всіма змінами), тендерну пропозицію ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) (зі всіма змінами та коригуваннями), рішення про намір укласти договір про закупівлю робіт по реконструкції ІНФОРМАЦІЯ_1 на АДРЕСА_1 , договори про закупівлю робіт по реконструкції ІНФОРМАЦІЯ_1 на АДРЕСА_1 , зі всіма додатковими угодами та змінами до них, проектну та первинну звітну та виробничу документацію на будівництво (реконструкцію) вказаного об`єкта, довідки та акти виконаних робіт зазначеного об`єкта разом з виконавчою документацією, експертних висновків або актів за результатами проведення перевірки актів виконаних робіт та іншої виконавчої документації на предмет її відповідності вимогам державних будівельних норм та розцінок, календарні плани виконання робіт, проектно-кошторисну документацію, документацію, що посвідчує перелік виконаних робіт, документи вводу та приймання в експлуатацію об`єкта будівництва, матеріали технічної інвентаризації на об`єкт, стандарти та технічні умови на виготовлення конструкцій, виробів та матеріалів, відомості про залучення субпідрядних організацій до виконання робіт, акти демонтажу існуючих матеріалів та акти передачі демонтованого устаткування, обладнання, матеріалів, журнали виконання робіт у формі КБ-6, протоколи (акти) перевірок та випробування якості робіт, матеріалів і конструкцій, документи бухгалтерського обліку, що посвідчують факт оплати робіт.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала виготовлена у двох примірниках, один з яких знаходиться в матеріалах справи.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.08.2019
Оприлюднено21.02.2023

Судовий реєстр по справі —758/10482/19

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Корнілова Ж. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні