Ухвала
від 16.08.2019 по справі 202/5144/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/5144/19

Провадження № 1-кс/202/8213/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

16 серпня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся з погодженим із прокурором клопотанням, в якому просить надати йому, а також слідчим слідчої групи тимчасовий доступ з можливістю вилучення у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи - НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ) оригіналів наступних документів:

-договорів, укладених у 2018-2019 роках з ІНФОРМАЦІЯ_2 (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_2 ), предметом яких є «Будівництво малого групового будинку за адресою: АДРЕСА_2 », а також усіх додаткових угод до них, конкурсної документації в повному обсязі щодо об`єктів, виконання робіт по яким є предметами даних договорів, декларацій про початок виконання будівельних робіт, специфікацій, платіжних документів, рахунків, довіреностей, проектно-кошторисної документації, актів зустрічних звірок та актів приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2В), актів ф. КБ-3, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням зазначеного договору, дефектних актів, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, рахунків - фактур, договірних цін, актів проведення технічного нагляду, договорів на здійснення технічного нагляду з додатками, розрахунків вартості проведення технічного нагляду, реєстрів бюджетних зобов`язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів, актів прихованих робіт, зведених кошторисних розрахунків вартості об`єкта, розрахунків загальновиробничих витрат до локальних кошторисів, підсумкових відомостей ресурсів до локальних кошторисів, локальних кошторисів на будівельні роботи, дозволів на виконання будівельних робіт, експертних звітів, наказів про призначання та посадових інструкцій відповідальних осіб за вищевказаним об`єктом капітального ремонту, видаткових накладних, журналів проведення робіт, журналів авторського нагляду, актів огляду прихованих робіт та інших документів, пов`язаних з виконанням умов зазначених договорів;

-договорів, укладених у 2018-2019 роках між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та підприємствами-субпідрядниками і підприємствами постачальниками будівельних матеріалів, щодо здійснення робіт та постачання будівельних матеріалів для виконання робіт: «Будівництво малого групового будинку за адресою: АДРЕСА_2 », а також усіх додаткових угод до них, декларацій про початок виконання будівельних робіт, специфікацій, платіжних документів, рахунків, довіреностей, проектно-кошторисної документації, актів зустрічних звірок та актів приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2В), актів ф. КБ-3, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням зазначених договорів, дефектних актів, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, рахунків - фактур, договірних цін, актів проведення технічного нагляду, договорів на здійснення технічного нагляду з додатками, розрахунків вартості проведення технічного нагляду, актів прихованих робіт, зведених кошторисних розрахунків вартості об`єкта, розрахунків загальновиробничих витрат до локальних кошторисів, підсумкових відомостей ресурсів до локальних кошторисів, локальних кошторисів на будівельні роботи, дозволів на виконання будівельних робіт, експертних звітів, наказів про призначання та посадових інструкцій відповідальних осіб за вищевказаним об`єктом капітального ремонту, видаткових накладних, журналів проведення робіт, журналів авторського нагляду, актів огляду прихованих робіт, іншої фінансово-господарської документації щодо виконання зазначених договорів та інших документів, пов`язаних з виконанням умов зазначених договорів.

Враховуючи реальну загрозу зміни або знищення документів, розглянути клопотання без участі представників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Клопотання слідчого обґрунтовано тим,що за результатами проведеної процедури закупівлі, 02.11.2018 року між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_1 ) укладено договір № 547/10-18 щодо виконання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » робіт: «Будівництво малого групового будинку за адресою: АДРЕСА_2 » на загальну суму 8912948,83 грн. У подальшому до зазначеного договору укладено декілька додаткових угод, уточнюючих умови його виконання.

На даний час ІНФОРМАЦІЯ_2 регулярно сплачує на банківські рахунки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » грошові кошти відповідно до умов договору, строк виконання договору 30.12.2020 року.

Згідно отриманої інформації, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснюють заволодіння бюджетними коштами, виділеними на зазначене будівництво, у зв`язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей та документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

У судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання в його відсутність.

Відповідно до ч. 2ст. 163 КПК Українислідчий суддя розглядає клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, про тимчасовий доступ до яких ставиться питання у клопотанні.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає частковому задоволенню за наступних підстав:

Слідчим суддею встановлено, що СУ ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 42019040000000465 від 15.07.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Зокрема, як вбачається з витягу з ЄРДР службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 за попередньою змовою з суб`єктами господарювання здійснюють розтрату бюджетних коштів у великих розмірах шляхом завищення об`ємів виконаних робіт та закупівлі матеріалів низької якості для будівництва малих групових будинків для дітей-сиріт.

За змістом частини 1 статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до частини першої статті 160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу.

Частиною п`ятою статті 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження в своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з частиною 6 статті 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до частини сьомої статті 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчий суддя вважає доведеним, що документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, можуть перебувати у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та відомості, які містяться в цих документах, можуть бути використані як докази, в іншій спосіб довести обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації, неможливо, що виправдовує застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження.

Отже, клопотання слідчого в частині надання тимчасового доступу до вищевказаних документів, а саме можливості з ними ознайомитися та отримати копії без вилучення оригіналів, підлягає задоволенню.

Вимога щодо вилучення оригіналів документів не підлягає задоволенню, оскільки безпосередньо відносно посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » досудове розслідування не здійснюється та слідчим не доведено, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення документів або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів, зокрема, не надано даних щодо призначення судових експертиз у кримінальному провадженні, конкретні документи, необхідні для проведення експертизи не зазначені.

Таким чином, клопотання слідчого необхідно задовольнити частково.

Керуючись ст. ст. 159, 163-164, 369-372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого задовольнити частково.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ідентифікаційний код юридичної особи - НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), надати старшому слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 , а також слідчим слідчої групи по кримінальному провадженню № 42019040000000465 від 15.07.2019 року: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 тимчасовий доступ до оригіналів наступних документів (можливість ознайомитися та отримати належним чином завірені копії без вилучення оригіналів):

-договорів, укладених у 2018-2019 роках з ІНФОРМАЦІЯ_2 (ідентифікаційний код юридичної особи НОМЕР_2 ), предметом яких є «Будівництво малого групового будинку за адресою: АДРЕСА_2 », а також усіх додаткових угод до них, конкурсної документації в повному обсязі щодо об`єктів, виконання робіт по яким є предметами даних договорів, декларацій про початок виконання будівельних робіт, специфікацій, платіжних документів, рахунків, довіреностей, проектно-кошторисної документації, актів зустрічних звірок та актів приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2В), актів ф. КБ-3, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням зазначеного договору, дефектних актів, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, рахунків - фактур, договірних цін, актів проведення технічного нагляду, договорів на здійснення технічного нагляду з додатками, розрахунків вартості проведення технічного нагляду, реєстрів бюджетних зобов`язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів, актів прихованих робіт, зведених кошторисних розрахунків вартості об`єкта, розрахунків загальновиробничих витрат до локальних кошторисів, підсумкових відомостей ресурсів до локальних кошторисів, локальних кошторисів на будівельні роботи, дозволів на виконання будівельних робіт, експертних звітів, наказів про призначання та посадових інструкцій відповідальних осіб за вищевказаним об`єктом капітального ремонту, видаткових накладних, журналів проведення робіт, журналів авторського нагляду, актів огляду прихованих робіт та інших документів, пов`язаних з виконанням умов зазначених договорів;

-договорів, укладених у 2018-2019 роках між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та підприємствами-субпідрядниками і підприємствами постачальниками будівельних матеріалів, щодо здійснення робіт та постачання будівельних матеріалів для виконання робіт: «Будівництво малого групового будинку за адресою: АДРЕСА_2 », а також усіх додаткових угод до них, декларацій про початок виконання будівельних робіт, специфікацій, платіжних документів, рахунків, довіреностей, проектно-кошторисної документації, актів зустрічних звірок та актів приймання виконаних будівельних робіт (ф. КБ-2В), актів ф. КБ-3, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням зазначених договорів, дефектних актів, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, рахунків - фактур, договірних цін, актів проведення технічного нагляду, договорів на здійснення технічного нагляду з додатками, розрахунків вартості проведення технічного нагляду, актів прихованих робіт, зведених кошторисних розрахунків вартості об`єкта, розрахунків загальновиробничих витрат до локальних кошторисів, підсумкових відомостей ресурсів до локальних кошторисів, локальних кошторисів на будівельні роботи, дозволів на виконання будівельних робіт, експертних звітів, наказів про призначання та посадових інструкцій відповідальних осіб за вищевказаним об`єктом капітального ремонту, видаткових накладних, журналів проведення робіт, журналів авторського нагляду, актів огляду прихованих робіт, іншої фінансово-господарської документації щодо виконання зазначених договорів та інших документів, пов`язаних з виконанням умов зазначених договорів.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали слідчого судді до 14.09.2019 року включно.

Роз`яснити, що невиконання ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів може мати наслідки, що передбачені ч. 1 ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.08.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —202/5144/19

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 29.10.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 25.10.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 02.10.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 17.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 17.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 17.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 17.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні