Ухвала
від 19.08.2019 по справі 466/6112/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/6112/19

У Х В А Л А

19 серпня 2019 року Шевченківський районний суд міста Львова

в складі:

головуючого - судді - Донченко Ю.В.

секретаря с\з - Кайрякової К.О.

Справа № 466\6112\19

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Львова клопотання позивача ОСОБА_1 в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про зобов`язання до вчинення дій,

за участю представників позивача - Крохта Р.В., Риуца О.К ОСОБА_2

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовом до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про зобов`язання здійснити перерахунок вартості житлово-комунальних послуг та послуги з управління будинком АДРЕСА_1 із загальної житлової площі квартири № АДРЕСА_2 та пропорційно розподіленої між власниками житлової площі нежитлових приміщень, які перебувають у їхній спільній сумісній власності та зобов`язати заключити договір про надання житлово-комунальних послуг, послуг з утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території.

Ухвалою судді від 01.08.2019 року відкрито провадження по справі.

12.08.2019 року позивачем до суду подано клопотання про об`єднання в одне провадження цивільних справ № 466\6112\19 за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про зобов`язання до вчинення дій та цивільної справи № 466\5766\19 за позовом ОСОБА_3 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про зобов`язання до вчинення дій. Своє клопотання позивач обґрунтовує тим, що ухвалою судді Шевченківського районного суду м. Львова Єзерським Р.Б. 18.07.2019р. відкрито провадження у справі за позовом ОСОБА_3 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про зобов`язання до вчинення дій обидві справи мають різних позивачів, однак позови пред`явлено до одного й того самого відповідача, а також позовні вимоги пов`язані між собою підставою виникнення та поданими доказами.

Представники позивача в судовому засіданні клопотання підтримали та просили його задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з"явився, хоч належним чином повідомлявся про час та місце розгляду справи.

Заслухавши думку представників позивача, оглянувши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про зобов`язання здійснити перерахунок вартості житлово-комунальних послуг та послуги з управління будинком АДРЕСА_1 виходячи із загальної житлової площі квартири № АДРЕСА_2 та пропорційно розподіленої між власниками житлової площі нежитлових приміщень, які перебувають у їхній спільній сумісній власності та зобов`язати заключити договір про надання житлово-комунальних послуг, послуг з утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території.

Відповідно до Протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями 29.07.2019 року позовній заяві було присвоєно номер 466/6112/19 та передано до розгляду судді Донченко Ю.В.

Ухвалою судді від 01.08.2019 року провадження у справі було відкрито та призначено до розгляду в спрощеному порядку.

На час розгляду клопотання розгляд справи по суті не розпочато.

16.07.2019 року позивач ОСОБА_3 звернулась до суду з позовом до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про зобов`язання здійснити перерахунок вартості житлово-комунальних послуг та послуги з управління будинком АДРЕСА_1 із загальної житлової площі квартири АДРЕСА_3 та пропорційно розподіленої між власниками житлової площі нежитлових приміщень, які перебувають у їхній спільній сумісній власності та зобов`язати заключити договір про надання житлово-комунальних послуг, послуг з утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території.

Відповідно до Протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями 16.07.2019 року позовній заяві було присвоєно номер 466/5766/19 та передано до розгляду судді Єзерському Р.Б.

Ухвалою судді від 18.07.2019 року відкрито провадження у справі та призначено до розгляду у спрощеному порядку.

Відповідно до ст. 188 ЦПК України, в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги. Похідною позовною вимогою є вимога, задоволення якої залежить від задоволення іншої позовної вимоги (основної вимоги). Суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами: 1) одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача; 2) одного й того самого позивача до різних відповідачів; 3) різних позивачів до одного й того самого відповідача. Об`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ. Не допускається об`єднання в одне провадження кількох вимог, які належить розглядати в порядку різного судочинства, якщо інше не встановлено законом. Не допускається об`єднання в одне провадження кількох вимог, щодо яких законом визначена виключна підсудність різним судам. Про об`єднання справ в одне провадження, роз`єднання позовних вимог, про відмову в об`єднанні справ в одне провадження, роз`єднанні позовних вимог суд постановляє ухвалу. Справи, що перебувають у провадженні суду, в разі об`єднання їх в одне провадження передаються на розгляд судді, який раніше за інших суддів відкрив провадження у справі. Якщо провадження у справах було відкрито в один день, справи, в разі об`єднання їх в одне провадження, передаються на розгляд судді, який першим прийняв рішення про їх об`єднання. Справи, об`єднані в одне провадження, роз`єднанню не підлягають.

Зважаючи на викладене, враховуючи необхідність забезпечення повного, об`єктивного судового розгляду справи, суд вважає за необхідне клопотання позивача ОСОБА_1 задовольнити.

Керуючись ст. 188 ЦПК України, суд -

постановив:

Клопотання позивача ОСОБА_1 - задовольнити.

Об`єднати в одне провадження цивільну справу № 466\6112\19 за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про зобов`язання до вчинення дій до цивільної справи № 466\5766\19 за позовом ОСОБА_3 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про зобов`язання до вчинення дій.

Обєднаній справі присвоїти № 466\5766\19.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя: Ю. В. Донченко

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення19.08.2019
Оприлюднено20.08.2019
Номер документу83711241
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —466/6112/19

Ухвала від 19.08.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 01.08.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні